![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetiştirmiştim oda sıcaklığında marketlerde satılan torfun için 3 ayda çıktılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaçsever
|
![]() Eylül 2011 de aldığım gül tohumları (Rosa Rugosa) şöyle çimlendi: Tohumlar yarıya kadar doldurulmuş 1 bardak su içine atıp , buz dolabının (3 dereceye ayarlıydı) bir köşesinde bekliyor.2 haftada bir suyunu (süresini fazla uzatmadan sıcak su muamelesi de görerek) değiştiriyorum.Bardağın dibinde çok az su kalacak.Tohumlar solunum yapabilmeli.Aralık ayı başı buzdolabı sıcaklığını 5 derece yaptım.Aralık sonunda bazı tohumlar çimlendi.(%10 u çimlendi) Çimlenme için çok kötü bir zamanlama.Ama olsun sonuçta çimlendi. ![]() Sıcak su şoku tohumların üzerinde oluşan ve çürüme belirtisi olan tüylü yapıları yok ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2009
|
Arkadaşlar selam ben kendi çapımda bu sene işe yeni atıldım amatörce bir sera yaptım alçak örtülü burada domates, biber , patlıcan ve salatalık fideleri yetiştirmek istiyorum. Kendimce araştırma yaptım fakat teredütte kaldım.Bu iş sanıldığı kadar kolay olmayacak gibi gözüküyor bana seramda tohum ve fide yastıklarını hazırladım kendimce çok güzel oldu fakat ben bir türlü fide yastık içinde bulunan toprağın ve organik gübrenin dezenfekte işlemi hakkında doğru dürüst bir bilgi bulamadım. İlk iş buradan başlıyor yetişen fidelerin hastalıklı olmasını istemiyorum.Sizden ricam bu dezenfekte olayını iyi bilen bir arkadaşımız varsa beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim. Bu dezenfekte işinde hangi ilaçlar kulanıllır yazarsada sevinirim. Teşekürler. Düzenleyen pahce : 11-03-2012 saat 18:07 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığa bak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
arkadaşlar, Ben 20 gün önce 40 adet (yer kirazı) altın çilek tohumlarını çimlendirmek amacıyla 48 lik viyole ektim ( torf toprağı ve viyol derinliğinin 1/3 ne) üstünü karton kutu ile kapattım ara sıra suladım ort.sıcaklık 20 derece civarı ancak henüz daha çimlenme olmadı,acaba biyerde yanlışlıkmı yaptım, bu konuda üstadların yorumlarını bekliyorum. saygı ve selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
ve arada spreyle nemlendırınız en önemlı ıhtıyaç olan güneşi kesmişsiniz üzerını kapatacaksanız sıtreç ıle olabılır ancak hava alacak alanı nı bırakmalısınız |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
teşekkür ederim sn safranlı Dışarısı soğuk ve kazan dairesi sıcaklığı ort. 20 derece olduğu için çimlenmesini orada uygun bulmuştum, dediğiniz gibi güneş almıyor,tavsiyenize uygun şekilde güneş alan bir köşeye yerleştiricem. selamlar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Arkadaşlar ben ilk okulda öğretildiği gibi pamuk kullanarak 4-5 tane elma tohumu çimlendirdim ancak bunlar biraz garip pamuğu delmiyorlar alta doğru çıkıyor ve kabuk yukarıda kalıyor şimdi ben bunları saksılara geçirmek istiyorum ancak kabuk alttamı kalacak üsttemi kalacak çıkan kısım kök mü yoksa güneş mi görmesi gerekiyor ne yapacağımı bilemedim bir yardım eden olursa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2010
|
![]() yaw ben yetiştiriciliğe bayağı merak saldım hatta bayağı haşlak oldum bir kaç güzel şey üretip türettikten sonra ve sonra değişik türleri üretip türetmek istedim ve bende bir kumkat var ilk yeşil yeşil kalmıştı şimdi yaprakları kuruyo napmalıyım ha birde komşumdan nerde bulduysa eline geçmiş avokado varmış çekirdeğini saklamış gelince bana verdi bazıları kürdan felan sokup dört tarafından suya yatırırken bazıları üstünü kesip tohumları sıcak sudan geçirip öyle seraya dikiyorlar elimdekini heba etmek istemiyorum bunu nasıl üretebilirim sonra türetebilirim... Detaylı bilgi bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2012
|
agaclar.net e çok teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
Fındık tohumdan/çekirdekten yani fındığın kendisinden çimlenir mi? Eğer çimlenirse, fındık verir mi? 3 aydır ektiğim fındıklar toprak altında, hala ses seda yok! Fındık yetiştiren arkadaşlar bilgi verirse sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
caylak
Merhabalar. Araniza yeni katildim. Bu sene evlendim ve bahceli bir eve tasindik. Cok tecrubesizim. Bahcede sadece cim, gecen sene dikilmis bir kac meyve fidani ve kurtbaglari var. Bu haliyle cok yavan. Ciceklerle canlandirmak istiyorum. Ancak disarida satilan cicekler hep birbirinin ayni. Cesit bulamadim. Bu nedenle internetten tohum aldim. Aldigim tohumlar: civanpercemi cuce lavanta lobularia maritima (sari ballica) lobelya pendula (sarkan lobelya) gulhatmi Bunlari cimlendirme konusunda deneyiminiz oldu mu? Tohumlarla beraber gelen aciklamalarda oncelikle cimlendirme saksilarinda cimlendiririn diyor. Ama benim su an uygun sakim ve yerim yok. Dogrudan bahceye ekebilir miyim? Bir de kucuk bir bostan yapmak istiyorum. Domates cekirdeklerini yumurta kabina ektim. Ustu acik. Gunduz bahceye gece eve aliyorum. Surekli nemli tutmaya calisiyorum. 2 hafta oldu henuz cimlenen olmadi. Acaba yanlis mi yapiyorum? Simdiden tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Sayin MYildiz. Keske size yardimci olabilecek kadar bilgi sahibi olsaydim. Malesef ben cok yeniyim. Sadece cimlenenen tohumlariniza cok imrendigimi soylemek istiyorum. Sivi bitki besinini ne zamandan beri veriyorsunuz? Baska bir sirri var midir? Umarim bir gun benimkiler de boyle guzel cimlenip gun yuzune cikarlar. Size de basarilar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2012
|
Bu bitkiden ben de yetiştirmek istiyorum.Konu ile ilgilenen varsa beni bilgilendirebilimi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Arkadaşlar, birkaç yıl önce gayet acemi bir şekilde ve hiç de özen göstermeden şunları ekip çimlendirmeyi, büyütmeyi başardık: kabuklu ceviz, marketten (patlatmak için) alınan kuru mısır, çörekotu (çiçeği için), rezene, limon ve elbette hiç nazlanmadan filizlenen malta eriği. Bunların hiçbirinde hiçbir işlem uygulamadan direkt toprağa/ saksıya gömüverdim. Yanlız, cevizlerin bir iki tanesi çıkmadı, diğerleri tutmuştu. Malta eriğini de tavsiye ederim, iyi bir bakımla sanırım 3-4 yılda epey boy atar. Biz bunların çoğuyla pek ilgilenemedik, devam ettiremedik. Benim gibi acemilere tavsiye ederim. Buralarda yazanları okuyunca da tekrar aşka geldim, sanırım yaz meyvelerinin tohumlarını deneyecegim bu yaz, Allah nasip ederse. Bir kısmını öylece, bir kısmını hafif çatlatıp, bir kısmını da sert kabuğunu kırıp denemek lazım. Kiraz, şeftali ve kayısıda bunları denemek geldi şimdi aklıma. Şimdi bunlar hic hesapta yokken bir de bunlara girişecegim sanırım. Kanıma girdiniz! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Merhabalar, iş yerinde küçük saksılara kara çam tohumu ekiyorum. Tohumlar filizleniyor ve yaklaşık 3-6 cm boya geldiklerinde kendilerini bırakıp soluyorlar. Farklı zamanlarda tohumları ekmeme rağmen hepsini kaybettim. Sulamasını aşırı yapmıyorum toprağı tamamen kurutmuyorum da fakat neden solduklarını anlayabilmiş değilim. Direk güneş ışığını günde 1-2 saat kadar alıyorlar onun dışında pencere önünde aydınlık yerdeler. İş yeri olduğu için ortamın sıcaklığı genelde sabit 22-28 derece civarı. Aklıma gelenler torfun ph seviyesi kara çam için uygun değil. Tohum filizlendikten sonra yeterli besini bulamıyor. Besin olarak arada bir bütün bitkilerle birlikte suda erittiğim spirilunayı veriyorum. Sizlerin fikirleri nelerdir ne tavsiye edersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Bu işlemleri tekrar şu günlerde yapabilirsiniz ama dış mekanda yapınız torfa çakıl ekleyiniz fideler çıktığında toprak tamamen kurumadan sulayınız direk güneş ışığında olmasınlar ve fidecikler gerçek yapraklarını çıkarasıya kadar besin vermeyin gerek yok. Burada önemli olan havadar aydınlık bir mekanda olmaları ve toprağında havadar geçirgen olması gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, bundan sonraki denemelerimi bahçemizde yapacağım. Tek sorun olabilecek konu sulama olabilir. Biraz daha büyük saksılara ekersem sanırım kuruma olasılığınıda azaltmış olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2012
|
hocam karaçam aslında dayanıklı bir turdur buyuk ihtimal olmesinin nedeni saksıların buyuklugunun yetersiz kalmasından kaynaklanıyordur.. daha genis saksılarda veya alanda denerseniz eminim daha basarılı sonuclar alırsınız...birde havasız bir mekanda tutuyorsanız bununda etkisi olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
tohum fılızlenmede sorun
aranıza yenı katılmaya calısıyorum. ![]() tohumdan yetıstırmeye calıstıgım bıtkıler fılızlenmeye basladıktan bır sure sonra boyunlarını bukup curuyorlar .bu konuda yardımcı olabılecek bırı varsa sevınırım .tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
hocam uyguladıgın işlemler ve cimlendirmeye calıstıgın tur veya turler hakkında bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabliriz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan fındık yetiştirme konusunda bilgisi/deneyimi olan yok mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Çimlenen fideciklerinizi daha az sulayın ve bol ışıklı aydınlık bir yere alın, mümkünse direkt gün ışığı almayan dış ortamda bir yerde, biraz büyütün sonra da gün ışığına alıştırarak dış ortama hazırlayın derim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Alıntı:
Propamocarb-HCL içerikli bir fungusit (Previcur, vb.) ile veya organik bir fungusit ile ilaçlamanız gerek. Zirai ilaç bayilerinde bulabilirsiniz. İlaç işi zor diyorsanız,fidelerinizi güneşe çıkarın,toprağını baya kurutun,son haddine kadar su vermeyin, yapraklarının ıslanmamasına dikkat edin ve rutubetli ortamda tutmayın. Düzenleyen Ekrem Uslu : 19-04-2012 saat 19:39 Neden: ifade değişikliği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-05-2011
|
herkese önerileri ıcın cok tesekkur ederım ( bu ıse yenı merak saldım bu nedenle yaptıgım ılk hata ısımlerını yazmamak oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Merhabalar, Yaklaşık 15 gün önce ektiğim biber ve domates tohumlarım halen çimlenmedi.Üzerlerine şeffaf poşetle kapattım ve her daim nemli tuttuğum halde halen çimlenme olmadı sebebi ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
derin ekim yapmış olabilirsiniz...aklıma ilk gelen bu...veya ihtiyacından fazla sulayarak damping-off a sebep olmuş olabilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
![]() Sayın mazi derin ektiğimi düşünmüyorum üzerlerini en fazla yarım santim ince torfla kapattım.damping-off a gelince onu anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir de biraz eşeleyin bakalım içleri çürümüş mü sağlıklı mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |