agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni162Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2006, 16:55   #1
hf

Giriş Tarihi: 29-11-2005
Sayın Yılmaz,
ben bazı kavramlara henüz hakim değilim. Kendinizi super moderator olarak adlandırdığınızı görerek sizin uzman bir kişi olabileceğiniz sonucuna vardım (umarım yanılmamışımdır) Benim sorum şu: Bu hafta sonu bir çınar ağacının dip sürgünlerinde bıçakla kesmek suretiyle aldım bunları çelikleyerek fidan haline getirmek istiyorum. Bunları keser kesmez ıslak-nemli bir peçeteye sardım eve gelince de suya koydum. Bunların köklenmesi için nasıl bir yol izlemeliyim? Köklenme nasıl hızlandırılabilir? Bunları hangi ortamda (güneşli/karanlık, serin/oda sıcaklığı/sıcak vs) bulundurmalıyım? Suda tutmak doğru mudur?Şayet bilgi sahibi iseniz lütfedip bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla
HF

hakanfurtun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2006, 22:31   #2
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Suyun içine koyarak çimlendirmeniz mümkün. Fakat çürüme ihtimali var. En iyisi milli hafif bünyeli toprak içine kalın tarafı alta gelecek şekilde saplayın. Toprağı sürekli nemli tutun. Toprağın içine biraz kum karıştırabilirsiniz.

En garantisi kök çeliği dediğimiz köklerden çıkmış sürgünleri burada oluşmuş küçük kılcal köklerle birlikte kesip onu yukarıdaki ortamda köklendirmektir.Bunları ergin çınar ağaçlarının köklerini hafifçe eşeleyerek bulabilirsiniz.

-turkuaz- beğendi.
sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2006, 22:36   #3
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Tam tarif edebildim mi bilmiyorum. Resmini koyacaktım ama tarayıcım bozuk olduğu için şimdilik koyamıyorum. Yine de tam anlatamamışsam fotoğraf çekip yine buraya yükleyebilirim

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2006, 08:17   #4
hf

Giriş Tarihi: 29-11-2005
ilginiz ve verdiğiniz değerli bilgileri için çok teşekkür ederim, şu anda çeliklemeyi deniyorum ama galiba yanlış zamanlama yaptım çünkü havalar ziyadesiyle sıcak olduğu için yaprakları pörsüyüp kurumaya başladı yine de önerileriniz çerçevesinde onu elimden geldiğinde yaşatmaya çalışacağım.

hakanfurtun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025