![]() |
|
|
![]() |
#1 |
hf
Giriş Tarihi: 29-11-2005
|
Sayın Yılmaz, ben bazı kavramlara henüz hakim değilim. Kendinizi super moderator olarak adlandırdığınızı görerek sizin uzman bir kişi olabileceğiniz sonucuna vardım (umarım yanılmamışımdır) Benim sorum şu: Bu hafta sonu bir çınar ağacının dip sürgünlerinde bıçakla kesmek suretiyle aldım bunları çelikleyerek fidan haline getirmek istiyorum. Bunları keser kesmez ıslak-nemli bir peçeteye sardım eve gelince de suya koydum. Bunların köklenmesi için nasıl bir yol izlemeliyim? Köklenme nasıl hızlandırılabilir? Bunları hangi ortamda (güneşli/karanlık, serin/oda sıcaklığı/sıcak vs) bulundurmalıyım? Suda tutmak doğru mudur?Şayet bilgi sahibi iseniz lütfedip bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim saygılarımla HF |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Suyun içine koyarak çimlendirmeniz mümkün. Fakat çürüme ihtimali var. En iyisi milli hafif bünyeli toprak içine kalın tarafı alta gelecek şekilde saplayın. Toprağı sürekli nemli tutun. Toprağın içine biraz kum karıştırabilirsiniz. En garantisi kök çeliği dediğimiz köklerden çıkmış sürgünleri burada oluşmuş küçük kılcal köklerle birlikte kesip onu yukarıdaki ortamda köklendirmektir.Bunları ergin çınar ağaçlarının köklerini hafifçe eşeleyerek bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
hf
Giriş Tarihi: 29-11-2005
|
ilginiz ve verdiğiniz değerli bilgileri için çok teşekkür ederim, şu anda çeliklemeyi deniyorum ama galiba yanlış zamanlama yaptım çünkü havalar ziyadesiyle sıcak olduğu için yaprakları pörsüyüp kurumaya başladı yine de önerileriniz çerçevesinde onu elimden geldiğinde yaşatmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|