agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni162Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-05-2016, 19:30   #11
Ağaç Dostu

mustafa_myb's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2015
Kolay gelsin...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor Mesajı Göster
Tohumdan yetiştirmek kadar zor ve zahmetli birşey yokmuş..Fısfıslamaktan kollarım kas yaptı..28lık viyollerım var tohumlarımı ekmıstım..hıbrıt lavanta, fetsuka, krizantem, liatris, allysum vs vs..lavanta 2 haftadır belkı 3e gırecek, allysumlar ise 1 haftadır ıkıncı yapraklarını hala acmadılar, ölmüyorlarda, gelişimde yok..çatlıcam..fısfısla suluyorum, havalandırıyorum, bol ışık alan bır yer ama nedenı cozemıyorum..Acaba dışarımı alsam ne yapsak..bu konuda fikri olan var mı acaba..böyle gec mı buyur tohumdan cıkanlar?
Merhaba sn. gunes tor,

Konu ile ilgili nacizane şöyle fikirler verebilirim; Öncelikle bu konunun önceki sayfalarını detaylı incelemenizi öneririm. Daha sonra ekleyebileceklerim, eğer bulunduğunuz bölgenin iklimi müsait ise bence viyolleri dışarı alın. Fotoğraf olmadığı için genel yorum yapacağım, eğer gerekli ise sera gibi bir şeyler yapabilirsiniz üzerlerine. (mesela viyollerin köşelerine, bir de ortasına uzun çöp şişler dikerek üzerine şeffaf poşet örtebilirsiniz) Ama etrafından rüzgar girmeli ki, hem gövde güçlenip kalınlaşsın, hemde toprağın üstü hızlı kurusun, yoksa yakında fidelerin toprakla birleşen yerlerinde çürümeler yaşayabilirsiniz. Fotoğraf olursa daha yardımcı olunabilir. Başarılar dilerim.

saleri ve gunes tor beğendi.
mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025