![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Düzenleyen Mine Pakkaner : 30-06-2006 saat 14:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bir zamanlar tohumdan şeftali yetiştirmeye karar vermiştim. Yetiştirdim de.. Bu işlerden anlayan bir köylü hanımın öğütlerine uyarak çekirdekleri kasım ayında diktim ve yakınlarına sarmısak dişleri batırdım. Baharda sarmısaklarla beraber fideler yeşerdi. Şimdi bol meyveli kocaman ağaçlar oldular. O zaman sarmısak işine akıl erdirememiştim. Zararlıları uzak tutmak için alınan bir tedbir miydi, bilemiyorum ama işe yaradığı kesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2006
|
valla ben bunları toprağa nasıl dikicem çok inceler korkuyorum elimde kalacaklar diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
adsız tohum
her tohumu gömüyorum toprağa sonra umudu kesince unutuyorum ne ektiğimi. bunlarda tamamen unuttuğum bir şey,birden dördü bir arada çıktı. trabzon hurması olabilirmi. ağacını hiç görmedim.tohumunu ektiğimi hatırlıyorum yapraklar tüylü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2008
|
isim siz ağaç hakında
O ağaç yeni dünya arkadaşım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-10-2009
|
Alıntı:
Yenidünya olması kuvvetle muhtemel bence. Sanki benim fidemin fotoğrafını çekip koymuşssun... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
komşunun bahçesinde çok güzel bir karadut var. tohumlarını ayırdım.iki gün boyunca kurumasını bekledim.sonra forumlarda tarif edildiği gibi.nemli kumlu toprağa koyup buz dolabında beklettim bugün yirminci gününde minik bir sürgün çıkmış,ancak mercekle görecek kadar ufak. karanlık serin bir köşede dünyaya merhaba demiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-09-2007
|
*** arkadaslar ben yeni üyeyim karadut cimlendirme ve çelikle üretim konusunda bilgi rşca ediyorum. memet isimli arkadaş biraz bahsetmiş ama nezaman ekmiş kaç gun dolapta beklettiğini yazmmış. aynı arkadaş veya başka konuyu bilenler detaylı bir şekilde anlatırsa sevinirim memet in anlatımı: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
yeri burası mı tam bilemiyorum ama. çam tohumlarıyla ilgili bir konu. yanlış yerdeyse lütfen doğru yere taşıyın. sihirli tabletlerden "birşeyler" elde edebilen oldu mu? ben elime geçtiği günden beri talimatlar doğrultusunda gerekenleri yaptım ama henüz bir cevap alamadım ![]() şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Bendeki tohumlar bildiğim kadarıyla karaçam tohumu. Aşağıya pek net olmayan bi foto ekliyorum. Bunda tohumdan kolayca ayrılan bir kanatçık ve tohum üzerinde kaplı bi zar tabakası var. Bu tohumu nasıl ekmek gerekir? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Karaçam tohumları doğada yaklaşık 15 gün önce dökülmeye başladı. Karaçam tohumlarını ekmek için herhangi bir ön işleme gerek yoktur. Toprağa birkaç cm derinliğe ekmek yeterli olur. Şubat sonu Mart başına kadar ekebilirsiniz. Herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2006
|
Benimkiler devam..
3-Maydanoz:Marketten aldığım paket tohumu hazır çiçek toprağı üzerine homojen olarak dağıttım.Üzerine yine bu topraktan ince bir tabaka daha (yaklaşık 0.5 cm kadar) serdim ve üzerini streçle kapadım.Streçi bir kaç yerinden deldim.Sulamayı spreyle yaptım ve sık sık havalandırdım.Bizim buralarda hava uygun olduğundan streci 2-3 gün sonra çıkardım.15-20 günlük bir sürede çimlenme başladı. ![]() Bunların dışında çimlenmesini beklediğim elma,cennet meyvası,kiraz domates,biber, avakado ve kestanem var.Bunlarla ilgili gelişmeleri de fırsat buldukça sizlerle paylaşacağım.Umarım başarılı olurum. Tekrar herkese teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2008
|
yeni gelen arkadaş
öncelikle kendimi tanıtmam gerekiyor herhalde. Erzincan doğumluyum 34 yaşındayım. devlet memuruyum . Bitkiler beni müthiş heycanlandırır.Buldugum her tohumu ekmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
merhabalar Elimde bir kaç kapari tohumu var.Nasıl çimlendirebilirim.Daha önce denedim başaramadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2006
|
![]() ***.arkadaşlar sert kabuklu tohumların kolay çimlendirilmesini sağlamak amacıyla sıcak su uygulaması yapıyorduk.bu uygulamada sıcak su derecesi ve tohumun ne kadar süre bekletileceği konusunda bilgiye sahipseniz bana cvp yazarmısınız ... çok sevinirim ***. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Fatih
Giriş Tarihi: 21-12-2006
|
mavi ladin i çimlendirmek için nasıl bir yöntem kullanmak lazım? bilmemek nezor seymis ne topraktan anlarım ne togumdan bu işi yapmak istiyorum sanat altın bilezik diyorlardı taktık ama agac işi daha zor gibi örenmek istiyorum 1 tane daha sanatımız olsun egitim şart... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
agaclar.net
|
Meyve verir ama açılma gösterir. Yani asıl tohumunu diktiğiniz meyveyi elde edemezsiniz. Aşılanınca o bitkinin tüm özelliklerini taşıyan yeni bir birey elde edersiniz. (Ya da kimisi meyve vermek için döllenmeye ihtiyaç duyar, kendine kısırdır. Ben bahçesindeki kiraz meyve vermiyor diye üzülen çok kişi de gördüm, oysa dölleyicisi yoktu.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Çimlendirmeyle ilgili bir öneri: Tohum çimlendirme: Her türlü sebze tohumu ve web sitemde yayımlanan bitkilerin tohumlarının (sert çekirdekliler hariç) Çimlenmesini sağlamak için kullandığım yöntem ziyaretçilerimce sıkça sorulmaktadır. Bunun için: 1) bir tepsi içerisine ince kum konulur. 2) Kumun üzerine bir tülbent(beyaz bez) serilir. 3) Tohumlar tülbent üzerine yayılır. 4) Tülbent in diğer ucuyla tohumların üzeri örtülür. 5) Üzerine su serpilir. 6) Sonra tepsinin üzeri beyaz naylon ile örtülür.2-3 günde bir naylon açılarak Havalandırılır ve çimlenme kontrol yapılır. Tohumlar çimlenince itinalı bir şekilde tek,tek alınarak poşetlere dikilir. http://yusufustaoglu.sitemynet.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
:)
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2007
|
kök bölgesinde toprak yapısını ideal hale getirmek için humus kullanabiliriz. Humusa bandırma yöntemi iş görür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
hayret benim elimde kesin bişey var! ne eksem çimlenmiyo anneme bakıyorum bi şey ekiyo iki gün içerisinde sanki geç kalmışlar gibi bir tane eksiksiz hepsi de fışkırıyo hem de toprağı kaldıra kaldıra kabarta kabarta yahu! insan delircek, nasıl oluyo ki bu iş?????? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-07-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
hocam hakikaten doğru çiçekler benim elimden tutmuyor herhalde; annem bir kaşık çeri domates tohumunu toprağın üstüne atıverdi 2 gün içinde kum gibi fışkırdı şimdi o küçük kabın içinden nasıl ayıklayacağız diye düşünürken aynı zamanlarda benim ektiğim çeriler daha kış uykusundan uyanamadı. hakikaten şanslılardanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
fıstık çamı, mavi ladin, okaliptus, sarı çam |
|
|