![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
|
Alıntı:
Bir arkadaşın İstanbul-Eminönünden kahveciden almış olduğu kavrulmamış kahve çekirdekleri ile bir deneme yaptım. Kahve çekirdeklerini 24-48 saat kadar ılık suda beklettikten sonra bazılarının kökçükleri baş gösterdi. Bu oran yaklaşık olarak 15-20 çekirdekte 1. Taze çekirdeklerde bu oran iyileşiyor tabi. Bendeki çekirdeklerin hikayesi uzun olduğu için baya eski olduklarını düşünüyorum. Tavsiyem yakınınızda kahveci varsa kavrulmamış/yeşil kahve satıp satmadıklarını sormanız. Ben gönderirdim fakat hem göndereceğim çekirdeklerin filizlenmeme ihtimali var hem de kargo ücreti dolayısı ile astarı yüzünden pahalıya gelecektir. Çekirdeklerin resimleri: |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
|
Mısır çarşısı civarında bir yerden almış arkadaşım. Tanındık bir yer değil muhtemelen. Çok satış yapan, elindeki kahve stoğu sürekli yenilenen yerlere yeşil kahve sorun. Dediğim gibi bendeki çekirdekler oldukça eski (arkadaşın annesi faydalı diye almış, sonra içememiş. Bayadır evde duruyormuş.), filizlenme oranı çok düşük. Alacağınız 100-200 g kahve çekirdeği ile şansınızı deneyin derim. Olmadı antioksidan olarak kaynatır içersiniz. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|