agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni47Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-08-2013, 00:17   #121
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abahcivan Mesajı Göster
benim geçen yıl ramazanda ekilen çekirdeğim 15 gün içinde çimlenip 5-10 cm kadar uzadı.kışa kadar da 3 yaprak oldu;kışın kapalı balkonda toprağı ara sıra sulayarak beklettim bahar gelişiyle hareket bekliyordum ama birşey olmadı saksıyı değiştirmeye karar verdim.Kazık gibi bir kök dibe yayılmıştı;büyükçe bir saksıya aldım ve 3 günde inanılmaz değişti kendine geldi.Daha önce bir arkadaş hafızası olduğundan falan bahsetmiş bence haklı.Kök dibe değince gelişmesi duruyor olabilir.

Fotoğrafını da ekliyorum;toprağını yumuşak tutmak için strofor parçaları ekemiştim;dibinde görünen onlar
bir sene sonra tekrar fotoğrafını yüklüyorum;bu kadar büyüyebildi;yapraklar çatallanmaya çalışıyor ama olmuyor;ayrılacakları yerlerde izler belli ama bütün haldeler hala.alttaki yaprakları koparmalı mıyım,gelişimi hızlandırır mı bu bilemedim.Yavaş büyüyor zaten bir de yandan sürgün verdi;onu ayırmak lazım sanki.
ön taraftaki de ananas;onu da bu kış elmayla kandırıp seneye kızıma taze ananas yedirmeyi planlıyorum.

Eklenen Resimler
 
abahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 18:27   #122
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 104
birde ekebilen arkadaşlara şu hurma fidanlarını tavsiye ederim. bu iki hurma türün de dişi ve erkek çiçekler aynı ağaç üzerinde olduğundan kendisine verimli türlerdendir.
1-Butia capitata (jöle palmiyesi) en az -10 dereceye kadar dayanır,az su ister ve büyük ve yenilebilir ayrıca jöle olarakda kullanılabilir meyveler verir. Meyveleri arap hurması büyüklüğündedir.
2-Butia eriospatha İstanbul,karadeniz bölgesi için bu tür özel bir tavsiyedir. zira meyve verebilmesi için hurma gibi kurak havaya ve fazla güneşe gerek duymaz.soğuğa,neme akranı butia capitata'ya göre daha dayanıklıdır. meyveleri butia capitata'dan biraz küçüktür ancak anlatılanlara göre daha lezzetli ve kalitelidir.ananas-portakal karışımı bir tada sahiptir. Avrupa'da da yetişebilecek bu türün fazla bilinmemesi bir talihsizliktir. çimlenmesi zaman alır ancak çimlendikten sonra butia capitata'ya göre çok daha hızlı büyüdüğü belirtilmektedir.
WOOLY JELLY PALM
Wooly Jelly Palm - Butia eriospatha - Seeds

cagatayc78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2013, 15:37   #123
Yeni Üye
 
meltem bahar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Merhaba arkadaşlar 10 gün önce hurma çekirdeği dikmiştim.Bugün merak ettim toprağını eşeledim.Aşağıya doğru uzun bi kökü var.Bu normalmi ve bişey daha sorucam,saksısı ne derinlikte ve büyüklükte olmalı?

meltem bahar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2013, 21:48   #124
Ağaçsever
 
arruana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-08-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 30
Sevgili hurma meraklıları 5 nisan 2013 zaman gazetesinden sizlere bir makale okuyunca ben hayret ettim sizlerede ulaştırmak istedim

BAHAR KARAMAN APAK - HABERLER Cuma İSTANBUL
İnsan gibi yavruluyor, insan kadar yaşıyor ve bir insanı öldüren darbelere maruz kalınca ölüyor... Yeryüzünde insana en çok benzeyen bir canlıdan, insanoğlunun halası hurmadan bahsediyoruz.

Hurma ağacı yapı itibarıyla dünya üzerinde insana en çok benzeyen bitki olarak bilinir. Hatta eski kaynaklarda Hz. Adem’in yaratıldığı toprağın artakalan kısmından hurma ağacının yaratıldığı yazar. Efendimiz (sas) de bir hadis-i şeriflerinde, “Halanız olan nahleye saygı gösteriniz.” buyurmaktadır.

Hurma ağacının biyolojik yapısı şaşırtıcı derecede insana benziyor. Medine’de hurma bahçesi sahibi olan Ahmet Yavuz, hurmanın da insan gibi dişi ve erkek çeşitlerinin olduğunu ve sadece dişi ağaçların meyve verdiğini söylüyor. İnsana benzeyen en ilginç özelliği bu ağacın çekirdekten yetişmemesi ve tıpkı insan gibi yavru vermesi.

Yavuz, ağacın bu dikkat çekici yapısını şöyle anlatıyor: “Hurma ağacını çekirdekten yetiştiremezsiniz. Dişi hurma ağaçları aynı bir kadın gibi doğum yaparak yavru verir. İki doğum çeşidi vardır. Biri normal, diğeri sezaryen. Hurma ağacı adeta sezaryenle doğum yapar. Gövdesinden çıkan yavruları özel aletlerimizle ameliyat eder gibi alırız ve annenin göreceği bir yere dikeriz.”

Yavrusundan ayrılırsa küser

Yeni doğan bir bebek nasıl annesine ihtiyaç duyarsa hurma ağacının yavrusu da öyle anne ağacı etrafında ister. Yeni yavruyu annenin görebileceği bir yere dikmek zorundasınız. Yoksa yavru ölür, anne de küser ve meyve vermez. Ağacın yavrulama adedi de ortalama bir insanın yavrulama adedi kadar. Hurma ağaçlarının meyve verdiği en verimli dönemi insanoğlundaki gibi 15 ve 40 yaşları arasındaki dönemdir. Dişi ağaç ve erkek ağacı ayıran en belirgin özelliği de şöyle anlatıyor Ahmet Yavuz: “Kadınların saçı nasıl uzun ve salıksa dişi hurma ağaçlarının dalları da öyle uzun ve salıktır. Erkeklerin saçı nasıl kısa ve dik dikse erkek hurma ağaçlarının dalları da öyle yukarıya doğru dik diktir.”

Hurma ağacının ömrü de ortalama insan ömrü olan 60-70 yıl kadar. Ağacın en üst kısmı baş kısmı. Nasıl insanın başı kesildiğinde ölürse hurma ağacının da o baş kısmı kesilirse ölür. Bahçenin sahibi Ahmet Yavuz, hurma ağacının gövdesine aldığı sert darbenin de onu öldürebileceğini söylüyor: “Aynı insan gibi hurma ağacının da kalbi, gövdesindedir ve oraya alacağı sert bir darbe ağacın ölümüne sebep olur.”

İnsanın hayatını devam ettirmesi için su, sağlığı için de güneş ne kadar önemliyse hurma için de öyledir. Güneş görmeyen ve bol su ile beslenmeyen hurma büyümez. Gövdesinde de insan vücudundaki kıl yapısı gibi lifler var. Bu benzerliği İbni Ömer şöyle anlatıyor: “Efendimizi’n (sas) yanında otururken hurma ağacının özü (cummar) getirildi. Efendimiz (sas) şöyle bir soru sordu: ‘Ağaçlardan bir ağaç, aynen Müslüman adama benzer, yaprağı düşmez. Söyler misiniz bana hangi ağaçtır o?’ Orada bulunanlar çöl ağaçlarına daldılar, benim aklıma hurma olduğu geldi. Söylemeye niyetlendim ama baktım ki ben orada olanların en küçüğüyüm, sustum. Efendimiz (sas) buyurdular ki: O ağaç hurmadır.”

Hz. Meryem’in loğusalık yiyeceği
Hurmanın bir özelliği de hamilelik döneminde iyi bir besleyici olması ve doğumu kolaylaştırması. Rahmin kasılmasına sebep olan ve doğumu kolaylaştıran oksitosin hormonu hurmada bol miktarda bulunuyor. Kur’an-ı Kerim’de de Hz. Meryem’e doğum öncesinde hurma yemesi tavsiye edildiği anlatılıyor: “Derken doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: ‘Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim.’ Altından (bir ses) ona seslendi: ‘Hüzne kapılma, Rabb’in senin altında bir su arkı kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş taze hurma dökülüversin. Artık, ye, iç, gözün aydın olsun.’” (Meryem 23-26) Peygamber Efendimiz (sas) de bir hadislerinde loğusalık döneminde hurma yemenin öneminden bahsediyor: “Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağırbaşlı olur. Çünkü hurma, Hz. Meryem’in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem validemize Allah (cc) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (cc) onu Meryem’e ikram ederdi.”

Peygamber mucizesi
Peygamber hurması da denen acve hurması, diğer hurmalara göre daha değerlidir. Rivayete göre bir gün bir müşrik, elinde yanmış hurma dalıyla Efendimiz’e gelir ve şöyle der: “Ya Muhammed (sas), bu yanmış dalı toprağa dik, şayet bu daldan hurma yetişirse biz de senin peygamber olduğunu tasdik ederiz.” Efendimiz (sas) önce tükürükleriyle dalı ıslatır ve toprağa diker. İşte o daldan yetişen hurma acve hurmasıdır. Bu yüzdendir ki acve hurmasının yanık hurma gibi daha koyu bir rengi vardır. Efendimiz (sas) bir hadis-i şerifinde acve hurmasının şifasını şöyle ifade ediyor: “Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder.”

arruana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2013, 00:03   #125
Ağaç Dostu
 
maysan80's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: İzmir-Aydın
Mesajlar: 385
inanılmaz

maysan80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 13:33   #126
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-09-2013
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 6
Merhaba arkadaşlar...

Çekirdekten yetiştirmeye çalıştığım hurma ağacım..

Eklenen Resimler
  
oz54can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2013, 01:03   #127
Ağaç Dostu
 
habiş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 347
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BenBen1967 Mesajı Göster
Sizin hurma çekirdeği bayağı büyümüş . Bendeki hala tek yaprak umarım sizinki kadar olur .
Bu arada noktalı harfleri ve noktadan sonra büyük harfle başlamayı unutmayalım . Kısacası türkçemizi düzgün kullanalım .
Türkçe dilini doğru kullanmak dilin adını da doğru kullanarak olur zira Türkçe dilinde özel isimler büyük harf ile yazılır; ez geçemedim yani o kadar vurgu yapmışsınız.

habiş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2013, 12:26   #128
Ağaç Dostu
 
Nautilus Cycad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 255
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oz54can Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar...

Çekirdekten yetiştirmeye çalıştığım hurma ağacım..
Sn Oz54can Bu bitki kaç yıllık ? Elinizde kaç adet var ?

Nautilus Cycad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2013, 16:04   #129
Ağaç Dostu
 
ezgigül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
Hurmanın gelişebilmesi ve estetik olması için her sene yaprak çıkarırken en altta kalan en eski yapraklar budanmalıymış. Gövdelerindeki kat kat kabuk görüntüsü o şekilde elde ediliyormuş. Hurmayla ilgili bir yazıda okumuştum.

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2014, 11:59   #130
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-09-2013
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 6
Merhabalar. Elimde 1 Adet var. Hac ziyaretine giden akrabamın getirmiş olduğu hurmanın çekirdeğidir.8-9 seneliktir.

oz54can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2014, 12:20   #131
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 7
Bu da benim hurmam acaba saksisini degistirsemmi?

Eklenen Resimler
  
egecafer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2014, 22:38   #132
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-04-2011
Şehir: çorum
Mesajlar: 12
ramazanda limon fidanımın dibine bi kaç hurma çekirdeği koymuştum. bugün gördüm çimlenmiş, bi karış kadar olmuş hatta farketmemişim. kış geldi şimdi hurmamı başka saksıya geçirmem gerekir mi? ne diyosunuz? izmirde yaşıyorum.

gulactikiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2014, 01:02   #133
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulactikiz Mesajı Göster
ramazanda limon
fidanımın dibine bi kaç hurma çekirdeği koymuştum. bugün gördüm
çimlenmiş, bi karış kadar olmuş hatta farketmemişim. kış geldi şimdi
hurmamı başka saksıya geçirmem gerekir mi? ne diyosunuz? izmirde
yaşıyorum.
Ayrı saksıda olması daha doğru olur bence. Siz bilirsiniz tabii.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2014, 14:42   #134
Ağaçsever
 
mclog's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
Yaklaşık iki sene önce kazara ilk hurma ağacını tohumdan yetiştirdim. Bir süper marketten aldığım 5 TL'lik hurmalardandı. Bugün 6. yaprağını çıkarıyor. İlk çekirdekten gaza geldikten sonra yine bir süper marketten aldığım Kudüs hurmasının çekirdeğini diktim. Bir sene oldu...hala tek yaprak. Yine de sabırla bekliyorum. Meyvesini yiyemesem de, hurma nedense bana çok yakın geliyor. Tuhaf bir sevgi Belki de cidden insana benzemesinden olabilir

mclog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 20:37   #135
Ağaçsever
 
mclog's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
Selamlar,
En son mesajımdan bu yana beni korkutan bi olay gerçekleşti; 2.5 senelik hurmamın yaprakları kapanmaya/daralmaya/büzüşmeye (hangisi doğru bilemedim) başladı. 3 hafta önce toprağını değiştirdim. Çok uzun olan ve düğüm olabilecek kökleri kestim. Umarım kesiklerden hastalık kapmamıştır. Ne yapmak uygun olur? Tavsiye bekliyorum.

Eklenen Resimler
 
Milla, bin453 ve atakan55 beğendi.

Düzenleyen mclog : 13-04-2015 saat 20:44 Neden: Resim ebatları
mclog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2015, 20:46   #136
Ağaçsever
 
mclog's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
Telefondan tek resim yükleyebildim. Yapraklardan birisinin yakın çekimini de burada gönderiyorum.

Eklenen Resimler
 
Milla beğendi.
mclog Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2015, 23:13   #137
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-05-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
hurma

arkadaşlar küçük yaşlarda hurmayı çok severdim. Gerçi hala çok seviyorum. yaklaşık 20 yıl önce küçük bir çocukken merak sarmıştım. O günden bugüne kadar sağ salim ulaştırdığım bir tane hurma var ama havasından mıdır suyundan mıdır yoksa doğası mı böyledir bilmiyorum ama boyut olarak epey büyümesine rağmen henüz meyva verdiğine şahit olamadım.

samete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2015, 06:21   #138
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Arkadaşlar, hurma çekirdeklerini başka bitkilerin saksısına ekmemenizi öneririm... Çok derine kök salıyorlar, çıkarırken hurmayı öldürme ihtimaliniz yüksek.. Ya da diğer bitkinin kökleri zarar görecektir... En iyisi, daha baştan ayrı bir saksıda çimlendirmeniz...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2015, 06:23   #139
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,119
Bir de, bu başlıkta "palmiye türü olan hurma" ile, ondan tamamen farklı ve ilgisiz bir bitki olan "Trabzon Hurması, Hatay Hurması ve türevleri" birarada ele alınmış... Benim kastettiğim palmiye türü olan "hacı hurması"...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2015, 22:31   #140
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-08-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 121
bende ramazanda yenen hurma çekirdeği ekicem de arkadaşlar, yataymı dikeyim dikey mi ?

djtunc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2016, 00:54   #141
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2007
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 21
Çimlendirdiğim hurma tohumları

Ağustos ayında çimlendirip diktiğim hurma çekirdekleri. Şu an hepsi 2 şer yapraklı oldu. İSteyen olursa şimdiki hallerini de eklerim

Eklenen Resimler
   
thev3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-06-2016, 00:29   #142
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Tokat
Mesajlar: 39
Yaklasik 1 ay once bos saksiya 4 adet hurma cekirdegi koyup duzenli suladim 2 gun once ise bu cikiverdi lakin hurma oldugundan supheliyim baktigim resimlerde hurma uzun bir dal olarak cikmis bu hurma mi acaba?

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen malina : 21-06-2016 saat 11:11 Neden: fotoğraf foruma yüklendi
ahmetshn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2016, 06:08   #143
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-01-2016
Şehir: samsun
Mesajlar: 9
Cool

Merhaba arkadaşlar hurma çekirdekleri kaç günde toprağın üzerine çıkar acaba ? yani kaç günde çimlenir. bugün 8 adet dikmiştimde

atakan55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2016, 21:59   #144
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2007
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hipokondriyak Mesajı Göster
Yaklasik 1 ay once bos saksiya 4 adet hurma cekirdegi koyup duzenli suladim 2 gun once ise bu cikiverdi lakin hurma oldugundan supheliyim baktigim resimlerde hurma uzun bir dal olarak cikmis bu hurma mi acaba?
bu hurma değil

thev3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2016, 22:02   #145
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-08-2007
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi atakan55 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar hurma çekirdekleri kaç günde toprağın üzerine çıkar acaba ? yani kaç günde çimlenir. bugün 8 adet dikmiştimde
Sıcaklık ve su iyi olursa 4-5 haftada çıkmış oluyor toprağın üzerine. Ancak bu süreci çok daha hızlı olsun dersen, kapalı bir kaba peçete serip, en az 1 gün beklettiğin hurma tohumlarını dışına atacağını ince zarı soyup serersen, üzerine tekrar peçete serip çok boğmayacak ama damla gibi de olmayacak nemlinin biraz üzerinde sularsan, 2 üste koyduğum resimler gibi hızlıca çimlenir.

thev3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2017, 19:26   #146
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 06-05-2017
Şehir: Burdur
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar, konuyu horlatmış gibi oluyorum ama konu kirliliği olmaması için buraya yazıyorum. Hurma çimlendirmiştim 3-4 ay önce ve şu an 50 cm civarındalar. sadece 3 uzun yaprakları var ve gövdeleri çok ince. Gövdelerinin kalınlaşması ve hızlı büyümesi için ne yapmalıyım? iyi günler.

suleyman88 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2018, 14:53   #147
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 477

mehmet0791 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2018, 00:02   #148
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-03-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 97
salonda ekilen hurma ne zaman meyve verir?

sanpedro Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2018, 15:16   #149
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 477

mehmet0791 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2018, 13:47   #150
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 6
Merhabalar! Ben de 2 hurma cekirdegini (supermarketten alinan) limonlarin yanina sokuşturuvermiştim. Liminlar büyüyemedi ama hurmalar (masallah) yasiyorlar
Bunlar 3 yillik bitkilerim. Tamamen tesaduf eseri eski yapraklari kesmenin hem koke hem de yebi gelen yapraklara yararini farkettim (annem sag olsun, cok uzadi bu diye ilk cikan 2 yapragi kesiverdi. Bununla birlikte govde bir guzel kalinlasip daha saglikli yapraklar verdi). Fotografta gorebilirsiniz

Eklenen Resimler
 
Tavsin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024