![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nuri Mürvet hocam; resimli anlatımlarınız için çok teşekkürler. Benim için mini bir eğitim oldu. ![]() Bugün komşumun bahçıvanı gülleri buduyordu ben de çeliklerden istedim. Ama komşumun söylediğine göre bu gülden alınan çelikler şimdiye kadar hiç tutmamış. Tutturan olmamış. Ben isteyince verdi "hadi bakalım sen de çoğalır da bizde senden alırız" dedi. Yani beni zorlu bir sınav bekliyor. Sizden yardım istiyorum. Kum olmadığı için dikim yapamadım, çelikleri suya koydum. Yarın hem kum bulayım hemde köklendirme hormonu alıp sizin gösterdiğiniz şekilde dikeyim. Şimdiki resimleri yüklüyorum çeliklerin uygun olup olmadığını yazabilir misiniz ![]() Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğrafların çekimi yukarıdan yapılmış... Bu açıdan çelik için uygun olup, olmadığına karar vermek çok zor. Sanki, kuvvetli çiçek sürgünlerinden alınmış çelik kalemlerine benziyor. Çelik için aldığınız kalemleri yatay olarak masanın üzerinde fotoğraflarsanız daha kolay seçim yapılabilir... Bodur gül cinslerinin, bazı türleri kök sistemi gelişimi çok zayıf ve hastalıklara karşı dirençsiz olur. Bu sebebten dolayı çelikle üretim denemeleri başarısız oluyordur. Bu özellikte olan türleri, kök sistemi kuvvetli olan gül cinslerine aşılama yöntemi ile çoğaltmak gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mart ayı sonu ve nisan ayında kalem aşıları yapıyorum. Bu tür aşı yöntemine talep olursa, meraklı arkadaşlarımıza aşılamanın her aşamasını bilgileri ile birlkte paylaşırım. Bu paylaşımda beni mutlu eder. Alıntı:
Ekim toprağına ince kum ileve etmeniz kafidir. Kum (İnce); Çeliğin dokusunu sıkıca sarar, onu nemli tutar, kök oluşumunu hızlandırır ve kökün kuvvetli olarak gelişmesine yardımcı olur. Alıntı:
Suda bekletmenize gerek yoktur. İsterseniz ökçeli çeliklerinizi toprağa, dikim yastıklarına, saksılarada dikebilirsiniz. Kolay gelsin... |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Nuri Murvet;1098755]Mart ayı sonu ve nisan ayında kalem aşıları yapıyorum. Bu tür aşı yöntemine talep olursa, meraklı arkadaşlarımıza aşılamanın her aşamasını bilgileri ile birlkte paylaşırım. Bu paylaşımda beni mutlu eder. Merhaba Aşı yöntemlerini sizden izlemek isteriz. Bilgimiz olur uygulama yaparken. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşı zamanında (Mart - Nisan) uygulamasını yaptığımız kalem aşılarının aşamalarını ve bilgilerini ayrı başlık açarak paylaşırım. İlginize ben teşekkür ederim. Alıntı:
Konular karışmasın diye, ayrı bir başlık açmak gerekli gibi görünüyor. Saygı ve selamlarımla... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|