![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Sn Nuri hocam normal Çelik,ökceli Çelik,toprak ve hazırlanişı yani ne gerekirse ve aşıları da resimli anlatırsanız memnun olurum şimdiden elinize emeginize sağlık Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Nuri hocam; dün yapı marketlerde köklendirme hormonu arayıp durdum ama nafile hiç birinde yok. Koçtaş kökleri geliştiren gübre vermeye kalktı, bauhausda satmıyoruz yasak dedi. Bende çelikleri kumlu toprak karışımı olan çim kapak toprağına diktim. Zaten bana verdiği gül çelikleride ökçeli değillerdi. Sizde köklendirme hormonu varmı? Alsam çelikleri çıkarıp tekrar diksem olur mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşı zamanında (Mart - Nisan) uygulamasını yaptığımız kalem aşılarının aşamalarını ve bilgilerini ayrı başlık açarak paylaşırım. İlginize ben teşekkür ederim. Alıntı:
Konular karışmasın diye, ayrı bir başlık açmak gerekli gibi görünüyor. Saygı ve selamlarımla... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gül çelikleri için köklendirme hormonu kullanmasanızda olur. Normal çeliklerde alt taban kısmında bulunan gözün hemen altından düz olarak kesimini yapın... Kesim yaptığınız tabanda ilk göz ve ikinci göz arasına keskin bir bıçak, çakı ile gövdeyi birkaç yerinden kesip yaralarsanız, yaraladığınız yerlerden ve tabanda köklenmeler daha hızlı olacaktır. Çeliklerinizi susuz bırakmayın fakat aşırıda sulamayın yoksa çürür... Bu dengeyi sağladınız mı.? Fazla sorun yaşamazsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sayın Nuri Murvet; paylaştığınız bilgileri büyük bir merakla okudum. Tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Anlamamak mümkün değil gerçekten. Geçen sonbahar parklarımızda çit olarak kullandığımız ligustrumları budayınca çeliklerden köklendirmeyi denedim ancak ya mevsim uygun olmadığı için ya da kısaltıp direk toprağa diktiğimiz için bilmiyorum başaramamıştım. İki hafta önce de melisamı ve begonvilimi budadım. Küçük çelikleri köklendirmeyi deniyorum. Yazdıklarınızı okuyunca nerede hata yaptığımı anladım. Pes etmeden denemeye devam edeceğim. Çok sağolun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Sayın Nuri Mürvet; Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Anlattığınız bilgiler ışığında ilk defa gül çeliği deneyeceğim,Şimdiye kadar yaptıklarım olmamıştı.Ev ortamında saksıya hazırlarsak,çeliklerin üst kısmındaki kesik yerin aşı macunuyla kapatılması gerekir mi? Nemli hava oluşması için çeliklerin üzeri plastik bir şeyle kapatılmalı mı? Çilekler için uyguladığınız yöntemi beğendim.Deneyeceğim.Saygılarımla.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nuri mürvet hocam,ökçeli çelikle üretimi okudum.Gittiği her yerden çelik alma huyu (!) olan biri olarak çok beğendim.Daha dün 2 dal ağaç kartopu çeliği aldım.Gösterdiğiniz gibi üretmeye çalışacağım.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Nuri bey sizin ökçeli çelik olarak ayrıntılı olarak tarif ettiğiniz bizim burada ebeli ismi ile adlandırılıyor. Bu çeliklerin şaşmayacağı bir çok kişi tarafından söylendi. Tabi siz daha ayrıntılı olarak açıklamışsınız. En zor aşılanan ve yetiştirilen ekşi karadut bu şekilde köklendirilebilir miyiz. Ben köklendirme tozu kullanarak 4 tane saksıya diktim. Eğer oluyorsa daha fazla yapmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-10-2012
|
Sayın Nuri Mürvet,Paylaşımlarınız için çok teşekkürler,yüreğinize ve elinize sağlık.Sevgili oglunuzu da tebrik ederim iyi bir asistan olma yolundadır inşaallah. Sağlik,huzur, mutluluklar dilerim. Sizi izlemeye devam edeceğiz. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2013
|
selam nuribey ben bu hobide yeniyim verdiğiniz bilgiler için teşekkür edip birkaç sorum olacak bu işlemin aynısını herhangi bir ağaç türünde yaparsak sonuç alırmıyız ektiğimiz toprak nasıl olmalı ve köklendirme hormonu kullanılırsa hızlı köklenmesinde faydalı olurmu_? saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-09-2013
|
Merhaba bahçemde lavantalarım var çelikleme yaparak çoğaltmak istiyorum nasıl yapmalıyım dalından kesip suda bekleterek mi yoksa direk toprağamı daldırmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2013
|
Gülden aldığım çeliği Nuri beyin gösterdiği şekilde ökçeli çelik olarak ektim. Köklenmesini bekliyorum. Paylaşım için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2014
|
Merhaba sayın Nuri Mürvet ben gül ve ortanca çelikleri hazırladım fakat sizin anlattığınız gibi ökçeli değil normal düz kalemler şeklinde benim çeliklerim tutmaz mı? Birde çeliklerimi bir kaç gün suda bekletiyorum sonra IBA ya batırıp perlite dikiyorum acaba yanlış mı yapıyorum. Bide diktiğim çelikleri her gün mü sulamalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ortanca çeliklerinizi odunsu dokuya bürünmüş dallardan almaya özen gösterin. Aldığınız kalemde en az 3-4 göz bulunsun, çelik yapacağınız en alt gözün hemen altında düzgün olarak keselim 3- 4 sonrası gözün üzerinden 45 derece acı ile kestikten sonra, ortanca çeliğiniz hazırdır. Suda fazla bekletmenize gerek yok. Bir, iki saat yeterlidir. Çeliklerinizi iki göz perlit içinde kalacak şekilde yerleştirin... Daha sonrası yaptığınız işlemler doğrudur. Perlit saksınızı hergün sulamanıza gerek yok... 2-3 günde bir sulanız kafidir. Saksı tabağı altında, sulamadan sonra su bırakmamaya özen gösterelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprağınız kumlu ise, direk toprağa ekebilirsiniz. Aşırı sulama yapmayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim sayın Nuri Murvet.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Yeni Üye
|
Sayın Nuri Murvet ben ocağın 20 nde gül ve ortanca çeliği perlitli ortama diktim fakat hiç biri köklenmedi IBA kullanmama rağmen. Bu çelikleri solucan gübresi ve toprak karışımına diksem olur mu? Yardım ve önerilerinize ihtiyacım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2014
|
Merhaba Sayın Nuri Murvet. Adına "sihirbaz" denilen güller var. Resimlerinden biliyorum. Bir üreticisinden 4-5 adet satın aldım. Öğrendiğğim kadarıyla kökten aşı yapılıyormuş. Herkesin de yapamadığı bir aşı yöntemi olduğu söylenir. Güllerim henüz ilk yapraklarını yeni verdi. Mart ayı içinde açmasını bekliyorum. Söz konusu bu gülü ileride,bu sayfalarda baştan sona okuduğum engin bilgilerinizden yararlanarak çoğaltmak istesem, sizce sonuç alabilir miyim? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Yeni Üye
|
Güllerim köklenmeye başladı mutluluğumu tarif edemem hepsini ayrı ayrı seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
![]() merhaba ben bahçemizdeki nar ağacından çelik alarak çoğaltmak istiyorum deve dişi türü bu ayda yapabilir miyim yapılıyorsa ne şekilde almam lazım şu anda epey yaprakları büyüdü ve çiçekleri de var nasıl bir dal almam lazım köklendirme için nasıl bir yol izlemem lazım verdiğiniz gül tarifini uygulayabilir miyim ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Şu an bahçemdeki yaklaşık 8 metrlik 4 kollu narımı yıllar once bu şekilde çeliklemiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2014
|
güzel anlatım teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2014
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen yağmurzamanı : 02-05-2014 saat 13:20 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
Bizim insanımızın en büyük yanlışı çeliği mart-nisan arası yani sıcakların başlaması sırasında alıyor, çelikler yapraklanıp ölüyor. Eğer bulunduğunuz yer çok soğuk ise ince kum içine çeliklerinizi gömüp marta doğru çıkarın üzerindeki beyaz kökleri görürsünüz. İstediğiniz yere dikin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|