agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni383Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2013, 16:52   #61
Ağaç Dostu

tekomusti's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2011
Sn Nuri hocam
normal Çelik,ökceli Çelik,toprak ve hazırlanişı yani ne gerekirse ve aşıları da resimli anlatırsanız memnun olurum şimdiden elinize emeginize sağlık
Saygılar

tekomusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 17:24   #62
Ağaç Dostu

Sevgi's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2012
Galeri: 6
Sn. Nuri hocam; dün yapı marketlerde köklendirme hormonu arayıp durdum ama nafile hiç birinde yok. Koçtaş kökleri geliştiren gübre vermeye kalktı, bauhausda satmıyoruz yasak dedi. Bende çelikleri kumlu toprak karışımı olan çim kapak toprağına diktim. Zaten bana verdiği gül çelikleride ökçeli değillerdi.

Sizde köklendirme hormonu varmı? Alsam çelikleri çıkarıp tekrar diksem olur mu?

Sevgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 17:31   #63
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülya Mesajı Göster

Merhaba

Aşı yöntemlerini sizden izlemek isteriz. Bilgimiz olur uygulama yaparken.
Teşekkürler.
Merhaba,

Aşı zamanında (Mart - Nisan) uygulamasını yaptığımız kalem aşılarının aşamalarını ve bilgilerini ayrı başlık açarak paylaşırım.

İlginize ben teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi: tekomustiSn Nuri hocam
normal Çelik,ökceli Çelik,toprak ve hazırlanişı yani ne gerekirse ve aşıları da resimli anlatırsanız memnun olurum şimdiden elinize emeginize sağlık
Saygılar
Normal çelik; Ökçeli çeliğin tabanında bıraktığımız odunsu dokunun olmayan hali gibidir.

Konular karışmasın diye, ayrı bir başlık açmak gerekli gibi görünüyor.

Saygı ve selamlarımla...

merlict ve tekomusti beğendi.
Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2013, 17:42   #64
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Mesajı Göster
Sn. Nuri hocam; dün yapı marketlerde köklendirme hormonu arayıp durdum ama nafile hiç birinde yok. Koçtaş kökleri geliştiren gübre vermeye kalktı, bauhausda satmıyoruz yasak dedi. Bende çelikleri kumlu toprak karışımı olan çim kapak toprağına diktim. Zaten bana verdiği gül çelikleride ökçeli değillerdi.

Sizde köklendirme hormonu varmı? Alsam çelikleri çıkarıp tekrar diksem olur mu?
Merhaba sayın Sevgi

Gül çelikleri için köklendirme hormonu kullanmasanızda olur.

Normal çeliklerde alt taban kısmında bulunan gözün hemen altından düz olarak kesimini yapın...

Kesim yaptığınız tabanda ilk göz ve ikinci göz arasına keskin bir bıçak, çakı ile gövdeyi birkaç yerinden kesip yaralarsanız, yaraladığınız yerlerden ve tabanda köklenmeler daha hızlı olacaktır.

Çeliklerinizi susuz bırakmayın fakat aşırıda sulamayın yoksa çürür...

Bu dengeyi sağladınız mı.? Fazla sorun yaşamazsınız.

Eski 22-03-2013, 22:08   #65
Ağaçsever

penguenn's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2011
Sayın Nuri Murvet; paylaştığınız bilgileri büyük bir merakla okudum. Tüm arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Anlamamak mümkün değil gerçekten.
Geçen sonbahar parklarımızda çit olarak kullandığımız ligustrumları budayınca çeliklerden köklendirmeyi denedim ancak ya mevsim uygun olmadığı için ya da kısaltıp direk toprağa diktiğimiz için bilmiyorum başaramamıştım.
İki hafta önce de melisamı ve begonvilimi budadım. Küçük çelikleri köklendirmeyi deniyorum. Yazdıklarınızı okuyunca nerede hata yaptığımı anladım. Pes etmeden denemeye devam edeceğim. Çok sağolun.

penguenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2013, 23:50   #66
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 21-07-2011
Sayın Nuri Mürvet;
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Anlattığınız bilgiler ışığında ilk defa gül çeliği deneyeceğim,Şimdiye kadar yaptıklarım olmamıştı.Ev ortamında saksıya hazırlarsak,çeliklerin üst kısmındaki kesik yerin aşı macunuyla kapatılması gerekir mi? Nemli hava oluşması için çeliklerin üzeri plastik bir şeyle kapatılmalı mı?
Çilekler için uyguladığınız yöntemi beğendim.Deneyeceğim.Saygılarımla..

Nevin Marangoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 09:24   #67
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Sayın nuri mürvet hocam,ökçeli çelikle üretimi okudum.Gittiği her yerden çelik alma huyu (!) olan biri olarak çok beğendim.Daha dün 2 dal ağaç kartopu çeliği aldım.Gösterdiğiniz gibi üretmeye çalışacağım.Saygılar.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 19:05   #68
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Nuri bey sizin ökçeli çelik olarak ayrıntılı olarak tarif ettiğiniz bizim burada ebeli ismi ile adlandırılıyor. Bu çeliklerin şaşmayacağı bir çok kişi tarafından söylendi. Tabi siz daha ayrıntılı olarak açıklamışsınız. En zor aşılanan ve yetiştirilen ekşi karadut bu şekilde köklendirilebilir miyiz. Ben köklendirme tozu kullanarak 4 tane saksıya diktim. Eğer oluyorsa daha fazla yapmak istiyorum.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 14:54   #69
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-10-2012
Sayın Nuri Mürvet,Paylaşımlarınız için çok teşekkürler,yüreğinize ve elinize sağlık.Sevgili oglunuzu da tebrik ederim iyi bir asistan olma yolundadır inşaallah.
Sağlik,huzur, mutluluklar dilerim.
Sizi izlemeye devam edeceğiz. Selamlar...

a b d u l l a h Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 19:05   #70
Yeni Üye

fahri79gs's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2013
selam nuribey ben bu hobide yeniyim verdiğiniz bilgiler için teşekkür edip birkaç sorum olacak bu işlemin aynısını herhangi bir ağaç türünde yaparsak sonuç alırmıyız ektiğimiz toprak nasıl olmalı ve köklendirme hormonu kullanılırsa hızlı köklenmesinde faydalı olurmu_? saygılar...

fahri79gs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-09-2013, 17:56   #71
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-09-2013
Merhaba bahçemde lavantalarım var çelikleme yaparak çoğaltmak istiyorum nasıl yapmalıyım dalından kesip suda bekleterek mi yoksa direk toprağamı daldırmalıyım

Ga2084 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2013, 10:21   #72
Ağaçsever

_Cihan's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2013
Gülden aldığım çeliği Nuri beyin gösterdiği şekilde ökçeli çelik olarak ektim. Köklenmesini bekliyorum. Paylaşım için teşekkürler.

_Cihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2014, 11:18   #73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-01-2014
Merhaba sayın Nuri Mürvet ben gül ve ortanca çelikleri hazırladım fakat sizin anlattığınız gibi ökçeli değil normal düz kalemler şeklinde benim çeliklerim tutmaz mı? Birde çeliklerimi bir kaç gün suda bekletiyorum sonra IBA ya batırıp perlite dikiyorum acaba yanlış mı yapıyorum. Bide diktiğim çelikleri her gün mü sulamalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim..

orkide3425 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2014, 18:59   #74
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide3425 Mesajı Göster
Merhaba sayın Nuri Mürvet ben gül ve ortanca çelikleri hazırladım fakat sizin anlattığınız gibi ökçeli değil normal düz kalemler şeklinde benim çeliklerim tutmaz mı? Birde çeliklerimi bir kaç gün suda bekletiyorum sonra IBA ya batırıp perlite dikiyorum acaba yanlış mı yapıyorum. Bide diktiğim çelikleri her gün mü sulamalıyım? Şimdiden çok teşekkür ederim..
Merhaba sayın orkide3425,

Ortanca çeliklerinizi odunsu dokuya bürünmüş dallardan almaya özen gösterin. Aldığınız kalemde en az 3-4 göz bulunsun, çelik yapacağınız en alt gözün hemen altında düzgün olarak keselim 3- 4 sonrası gözün üzerinden 45 derece acı ile kestikten sonra, ortanca çeliğiniz hazırdır.

Suda fazla bekletmenize gerek yok. Bir, iki saat yeterlidir. Çeliklerinizi iki göz perlit içinde kalacak şekilde yerleştirin... Daha sonrası yaptığınız işlemler doğrudur. Perlit saksınızı hergün sulamanıza gerek yok... 2-3 günde bir sulanız kafidir. Saksı tabağı altında, sulamadan sonra su bırakmamaya özen gösterelim.

orkide3425 beğendi.
Eski 03-02-2014, 19:06   #75
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ga2084 Mesajı Göster
Merhaba bahçemde lavantalarım var çelikleme yaparak çoğaltmak istiyorum nasıl yapmalıyım dalından kesip suda bekleterek mi yoksa direk toprağamı daldırmalıyım

Toprağınız kumlu ise, direk toprağa ekebilirsiniz.

Aşırı sulama yapmayın.

Eski 06-02-2014, 08:36   #76
Yeni Üye

Çok teşekkür ederim sayın Nuri Murvet..

Eski 11-02-2014, 10:47   #77
Yeni Üye

Sayın Nuri Murvet ben ocağın 20 nde gül ve ortanca çeliği perlitli ortama diktim fakat hiç biri köklenmedi IBA kullanmama rağmen. Bu çelikleri solucan gübresi ve toprak karışımına diksem olur mu? Yardım ve önerilerinize ihtiyacım var

Eski 19-02-2014, 21:37   #78
Yeni Üye

ALİZ's Avatar

Giriş Tarihi: 26-01-2014
Merhaba Sayın Nuri Murvet. Adına "sihirbaz" denilen güller var. Resimlerinden biliyorum. Bir üreticisinden 4-5 adet satın aldım. Öğrendiğğim kadarıyla kökten aşı yapılıyormuş. Herkesin de yapamadığı bir aşı yöntemi olduğu söylenir. Güllerim henüz ilk yapraklarını yeni verdi. Mart ayı içinde açmasını bekliyorum. Söz konusu bu gülü ileride,bu sayfalarda baştan sona okuduğum engin bilgilerinizden yararlanarak çoğaltmak istesem, sizce sonuç alabilir miyim? Teşekkürler.

Eklenen Resimler

ALİZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 11:22   #79
Yeni Üye

Güllerim köklenmeye başladı mutluluğumu tarif edemem hepsini ayrı ayrı seviyorum

Eski 28-04-2014, 17:20   #80
Yeni Üye

yağmurzamanı's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2014
Angry nar çeliği alma

merhaba ben bahçemizdeki nar ağacından çelik alarak çoğaltmak istiyorum deve dişi türü bu ayda yapabilir miyim yapılıyorsa ne şekilde almam lazım şu anda epey yaprakları büyüdü ve çiçekleri de var nasıl bir dal almam lazım köklendirme için nasıl bir yol izlemem lazım verdiğiniz gül tarifini uygulayabilir miyim ?

yağmurzamanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 18:08   #81
Ağaç Dostu

musk's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmurzamanı Mesajı Göster
merhaba ben bahçemizdeki nar ağacından çelik alarak çoğaltmak istiyorum deve dişi türü bu ayda yapabilir miyim yapılıyorsa ne şekilde almam lazım şu anda epey yaprakları büyüdü ve çiçekleri de var nasıl bir dal almam lazım köklendirme için nasıl bir yol izlemem lazım verdiğiniz gül tarifini uygulayabilir miyim ?
8-10 cm lik yeni bir sürgünü çıktığı yerden hafifçe eğerek kopartın (kesmeyin). üstte 3 çift yaprak kalsın alttakileri alın 3/1 ini toprak torf karısımına dikin. Aydınlık gölge bir yere koyun.
Şu an bahçemdeki yaklaşık 8 metrlik 4 kollu narımı yıllar once bu şekilde çeliklemiştim.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2014, 01:46   #82
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-05-2014
güzel anlatım teşekürler

pazar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2014, 12:31   #83
Yeni Üye

yağmurzamanı's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musk Mesajı Göster
8-10 cm lik yeni bir sürgünü çıktığı yerden hafifçe eğerek kopartın (kesmeyin). üstte 3 çift yaprak kalsın alttakileri alın 3/1 ini toprak torf karısımına dikin. Aydınlık gölge bir yere koyun.
Şu an bahçemdeki yaklaşık 8 metrlik 4 kollu narımı yıllar once bu şekilde çeliklemiştim.
çok teşekkür ederim cevabınız için

Düzenleyen yağmurzamanı : 02-05-2014 saat 13:20
yağmurzamanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2015, 19:43   #84
Ağaç Dostu

aydoner's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ALİZ Mesajı Göster
Merhaba Sayın Nuri Murvet. Adına "sihirbaz" denilen güller var. Resimlerinden biliyorum. Bir üreticisinden 4-5 adet satın aldım. Öğrendiğim kadarıyla kökten aşı yapılıyormuş. Herkesin de yapamadığı bir aşı yöntemi olduğu söylenir. Güllerim henüz ilk yapraklarını yeni verdi. Mart ayı içinde açmasını bekliyorum. Söz konusu bu gülü ileride,bu sayfalarda baştan sona okuduğum engin bilgilerinizden yararlanarak çoğaltmak istesem, sizce sonuç alabilir miyim? Teşekkürler.
Arkadaşlar gülde çelikle üretim düşünüyor iseniz hemen bu günlerde çeliğinizi alıp toprağa yerleştirin. Eğer toprağı iyi işlerseniz emin olun %98 başarı sağlarsınız. (bunu çok eskiden bir bahçıvandan nasihat olarak duymuşum; kasım -15'ten itibaren yılbaşına kadar alacağınız çelikler %100 tutar demişti, denedim gerçek)
Bizim insanımızın en büyük yanlışı çeliği mart-nisan arası yani sıcakların başlaması sırasında alıyor, çelikler yapraklanıp ölüyor.
Eğer bulunduğunuz yer çok soğuk ise ince kum içine çeliklerinizi gömüp marta doğru çıkarın üzerindeki beyaz kökleri görürsünüz. İstediğiniz yere dikin.

Muda beğendi.
aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025