View Single Post
Eski 08-12-2015, 19:43   #84
aydoner
Ağaç Dostu

aydoner's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ALİZ Mesajı Göster
Merhaba Sayın Nuri Murvet. Adına "sihirbaz" denilen güller var. Resimlerinden biliyorum. Bir üreticisinden 4-5 adet satın aldım. Öğrendiğim kadarıyla kökten aşı yapılıyormuş. Herkesin de yapamadığı bir aşı yöntemi olduğu söylenir. Güllerim henüz ilk yapraklarını yeni verdi. Mart ayı içinde açmasını bekliyorum. Söz konusu bu gülü ileride,bu sayfalarda baştan sona okuduğum engin bilgilerinizden yararlanarak çoğaltmak istesem, sizce sonuç alabilir miyim? Teşekkürler.
Arkadaşlar gülde çelikle üretim düşünüyor iseniz hemen bu günlerde çeliğinizi alıp toprağa yerleştirin. Eğer toprağı iyi işlerseniz emin olun %98 başarı sağlarsınız. (bunu çok eskiden bir bahçıvandan nasihat olarak duymuşum; kasım -15'ten itibaren yılbaşına kadar alacağınız çelikler %100 tutar demişti, denedim gerçek)
Bizim insanımızın en büyük yanlışı çeliği mart-nisan arası yani sıcakların başlaması sırasında alıyor, çelikler yapraklanıp ölüyor.
Eğer bulunduğunuz yer çok soğuk ise ince kum içine çeliklerinizi gömüp marta doğru çıkarın üzerindeki beyaz kökleri görürsünüz. İstediğiniz yere dikin.

aydoner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön