![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Sizin fıstıklar bahçede ise saksıya almak kolay olmaz. Moral bozmayayım ama büyük ihtimalle ölür. Gerçi bahçede de kalsa ölecek. İsmini bilmiyorum ama çiçekleri kökü ve toprağı ile çıkartan huni gibi bir alet var. O alet ile çıkartıp saksıya almanızı öneririm. Saksı'nın derinliği yani uzun olması önemli. Boydan çok kökü uzuyor. Saksı değişirken kök kesinlikle topraktan çıkmamalı. Bu yüzden saksıdan çıkartmadan, saksının altını kesip, büyük bir saksıya yerleştirmek ve bu işlemi yaparken kesinlikle sarsmamak önemli. Nükleer bomba üzerinde çalışıyormuş gibi dikkatli davranın. Bu bitki çok hassas ve manolyadan bile kırılgan. Çok az, damla damla su verin. Dışarıda olsun ama rüzgar almasın ve direk güneş altına da koymayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler 27 cm derinliği olan bir saksıda çıkmışlar benim sorum şu bu saksı boyutu terelimidir başka ne yapmalıyım rahat gelişim için..Ayrıca neden ölecek yanlış bişey mi var?anlayamadım...teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Derinliği 27 cm ise yeterli. Bahçede ise ölür demek istedim. Bahçede olan fıstığı saksıya aktarmak kolay olmuyor. Zarar görüyor. Gerçi şimdiye kadar yazılanları okursanız saksıda olanlarıda yetiştirmenin zor olduğunu görüceksiniz. Bir önceki mesajda yazdığım gibi suyuna, havasına dikkat edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
/
Giriş Tarihi: 26-09-2007
|
Bana da fistik cami gonderebilecek olan var mi? 1 tane bile olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
/
Giriş Tarihi: 26-09-2007
|
Sevgili GLCN, Paket bugun bana ulasti. Artik Ankara'da da bir fistik cami agaciniz oldugunu bilin ![]() Cok ama cok tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Fıstık çamı çimlendirme
Coğrafya öğretmenimizin verdiği tohumları geçen hafta perşembe günü ekmiştim. Tohumlar hala filizlenmedi . Fıstık çamı tohumları kaç gün de ya da kaç hafta filizlenir öğrenebiliri miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2008
|
Merhaba Fıstık çamının en uygun ekilme zamanı nedir ve yaklaşık kaç yıl sonra fıstık vermeye başlar. Ayrıca sağlıklı bir fıstık çamından yaklaşık kaç kilo sürgün elde edebileceğimi bana bildirirseniz memnun olurum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım; fıstık çamının en uygun dikilme zamanı sonbahar başlarıdır. En uygun filizlendiği sıcaklık ise 20 derece civarlarıdır. Ben eylül ayı başlarında tohumlarımı dikiyorum ve eylülün 3. haftası gibi tüm tohumlarım filizlenmiş oluyor. Sağlıklı bir fıstık çamı 10.yaşını doldurduktan sonra düzenli olarak fıstık vermeye başlar. Saygılar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Ben ilkbaharda ekiyorum, acaba bu ilkbaharda diktiğim için mi, 7 -10 cm olunca kuruyorlar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2008
|
evet bu sebepten ötürü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2008
|
Yardım bilgi
Arkadaşlar bende 3 adet fıstık çamı var.Çimlendiklerin de çıkardıkları büyük yapraklar 2 çamım da kurudular bi sakıncası varmı yoksa herşey yolunda mı bilgilendirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2008
|
Ben evde 2 yıldır duran fıstıkları eksem çıkar mı cevaplarsanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Zarar görmemişlerse tutmamaları için bir sebep yok.
Merhaba, Sn.atc_66, Benim de iki senelik tohumlarım vardı ve buzdolabında saklıyordum. Geçen sene şubat ayında diktim yarıya yakını çimlendi. Tohumlar yaz aylarında toprağa düşerler ama hemen çimlenmezler bu arada çok sıcağa maruz kalırlarsa bozulabilirler. Bu konuda bergama bölgesinde yaşayan "enigma_6643" arkadaşımızdan yardımcı olmasını isteyebiliriz sanıyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2008
|
Teşkkürler bi sorum daha olacak bu tohumları kendimiz çatlatırsak yine çıkar mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Çimlenmesi kolay da ondan sonrası olmuyor. Ben yıllardır bir tane fidan elde edemedim. En fazla 6 ay yaşatabiliyorum. Ondan sonra ölüyor. İki hafta önce yine ektim. Bakalım bu sefer fidan haline getirebilecek miyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
fıstıkçamı
tohumdan yeni çıkan fıstıkçamlarından biri ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Ne yaparsam yapayım fıstıktan çam büyütemedim. Çimleniyor en fazla 8 ay yaşıyor ve ölüyor. Artık yetiştiricilerin özel ilaçlar kullandıklarına inanmaya başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan ağaç büyütmek ne kadar zor bir şeymiş bende pes ettim artık, en iyisi hazır almak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Dün gece bende dayanamadım ve fıstık çamı ektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Nemlendirme yapmayı unutma azar azar fakat sık sulama yap 3 haftada çıkması lazım kalorifer üstünden al bence çimlenme engellenir belli bir sıcaklıktan sonra. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2007
|
arkadaşlar 1,5 sene önce bahçeye hazıladığım yaklaşık 100 kadar poşete fıstık çamı ektim amacım bunları hepsini fidan hala getirmek eşe dosta dağımak 3-5 tanesinide bahçeye ekmekti il deneyimimdi buların hepsi çimlendi bir çoğunu kargalar yedi birçoğuda herhalde fazla sudan öldü topraklarıda aman aman değildi kaya gibi bişeydi ne bir torf ne bi perlit gübre falan hiç bir şey yoktu sonuç olarak 4 tanesini şuana kadar getirdim yaşıyor ama çok uğraştım poşetten saksıya aldım en son olarak bahçede ekili biraz daha büyürse , inşallah büyür , gerçek olarak yerine alacam çam tohumları elime geçsin yani olgunlaşsın tekrar ekeceğim 100 adet bunların en az yarısını yaşatacağım bu sefer inşallah fotoğraflarını en kısa zamana koyacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-08-2008
|
Bende çimlendirdiğim çam fıstıklarının resimlerini göstereyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |