agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni408Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2012, 21:19   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
Ebayden almamın sebebi bu ledlerden Türkiye'de satan yer pek yok, olan da pahalı satıyor. Ledler gümrüğe takılmadı, ben parça parça almıştım 7-8 aydan beri, toplu aldığım zaman da üzerine 30 dolar yaz diye söyledim ebaydeki adama, o da sağolsun 2 dolar yazmış , 'vur dediysek öldür demedim'in İngilizcesi nasıl denir diye düşündüm . Sonra Karaköyde bir firma buldum : 1W Edixeon S Serisi LED SERIES - EDIXEON SERIES Edison Opto Corporation Turkey ::: Galata Elektronik Sanayi internetten de satışları var ama dediğim gibi biraz daha pahalıya geliyor, 1,3 dolar +kdv . Karaköye gitme imkanınız varsa daha ucuza alabilirsiniz. Deep red, ya da 660 nanometre diye soracaksınız. Maviyi de deep blue diye.
ağzım açık kaldı çok beğendim. peki bu size ne kadar mal oldu ? birde bitkilerin temiz havaya ihtiyacı yokmu acaba bunu nasıl karşıladınız sanıyorum her yeri kapalı ?

smnvrl ve iyibirinsan beğendi.
ngizemt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2012, 22:34   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngizemt Mesajı Göster
ağzım açık kaldı çok beğendim. peki bu size ne kadar mal oldu ? birde bitkilerin temiz havaya ihtiyacı yokmu acaba bunu nasıl karşıladınız sanıyorum her yeri kapalı ?
300-400 tl gibi bir maliyeti olmuştur, hesaplamadım, çoğu malzemeyi daha önceden toplu almıştım zaten led, pcb vs. Aslında yan tarafından bir fan koymayı düşünüyordum ama nasıl olsa suya hava verdiğim için oradan alır havasını diye şimdilik uğraşmadım fakat sanırım bitkiler büyüdükçe fan şart olacak.

smnvrl ve iyibirinsan beğendi.
bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 00:03   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bountr Mesajı Göster
300-400 tl gibi bir maliyeti olmuştur, hesaplamadım, çoğu malzemeyi daha önceden toplu almıştım zaten led, pcb vs. Aslında yan tarafından bir fan koymayı düşünüyordum ama nasıl olsa suya hava verdiğim için oradan alır havasını diye şimdilik uğraşmadım fakat sanırım bitkiler büyüdükçe fan şart olacak.
biraz fazlaymış bu hobiye yeni başladım sanırm şimdilik balkonumda güneşle devam edicem kış gelince diye istemiştim ama malesf bu ledleri yapma becerim yok acaba satılmaz mı nerde bulabilrim ? kaç w luk almam gerekiyor nerden bilgi alabilirim.

iyibirinsan beğendi.
ngizemt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2012, 00:11   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngizemt Mesajı Göster
biraz fazlaymış bu hobiye yeni başladım sanırm şimdilik balkonumda güneşle devam edicem kış gelince diye istemiştim ama malesf bu ledleri yapma becerim yok acaba satılmaz mı nerde bulabilrim ? kaç w luk almam gerekiyor nerden bilgi alabilirim.
Bence siz güneşle devam edin 2-3 ay sıkın dişinizi yoksa bunları hazır almaya kalkarsanız 2-3bin liranız gider benden söylemesi O kabinin hazırı en az 600 lira civarında, ledler de ondan aşağı kalmaz. Aslında illa da kabin yapmaya gerek yok, bitkilerin üstüne ledleri koysanız aynı işi görür, amaç aydınlatma yapmak. Benim sistem şu an 120-130 watt civarı oldu. Hazır satılanı: Hydro Led 3w x 84 252w Profesyonel Led Bitki Yetiştirme Lambası

SAGEN, mrduran, smnvrl ve 1 kişi beğendi.
bountr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
domates, hidroponik, ışık, kabin, led

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025