agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni210Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-05-2008, 23:13   #1
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Galeri: 3
Hangi Passiflora Bitkisi ?

Arkadaşlar kafam iyice karıştı. Hangi passiflora bitkisi meyve yapıyor **** meyvesi yenliyor.
Bazı yerlerde Caerula çeşiti yeniyor bazı yerde sadece çiçek açıyor deniyor. Edulis var onun meyve yaptığı deniyor?
Anlamadım gitti ¿¿¿

Özhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2008, 11:29   #2
Ağaç Dostu

Özhan's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Galeri: 3
Bu forumdada net bir cevap göremedim. Kimi yeniyor diyor. Kimi ben yetiştirdim meyvesi yok deniyor.

Özhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 17:35   #3
Ağaçsever

LuNa's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2008
Merhaba arkadaslar.

Yaklasik bir ay önce Passiflora Caerula almistim. Yaklasik 1.30cm boyunda. Cok güzel gelisiyor, hic sorun cikarmiyor. Aldigimda üzerinde cicek tomurcuklari vardi. Biri acti fakat cicegi fazla dayanmiyor sanirim, 1 hafta icerisinde tekrar gecti. Bildigim kadariyla Passiflora Caerula cesidi meyve vermiyor ama yinede merakla beklicem vericek mi diye.

Name:  sahibinden_HPIM1597.jpg
Views: 1246
Size:  22.2 KB

3 Hafta önce bu basligi okurken meyvesinin cekirdeginden yetistirilmesi benim ilgimi cekti ve denemek istedim. Gidip merketten birkac tane meyve aldim cekirdeklerini yikayip gölgede kurutup torfa ektim. Simdiye kadar ses seda yoktu, görünürde hic birsey yoktu. Ümidimi kaybedip sunlari bir kurcalayim dedim. Hafif hafif belki köklenmistir diye zarar vermeden sadece üsten birar topragi kurcaladim. Vee heyecanli son, iki tane kök gördüm. Daha cok kücüktü, belli ki daha yeni kök saliyordu. Sanirim biraz fazla derine ekmisim topragi üsten fazla topragini aldim ki daha kolay cimlenebilsin diye. Sonucu cok merak ediyorum. Umarim tutarlar ve cimlenirler.

Name:  6.JPG
Views: 1166
Size:  33.6 KB

LuNa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025