![]() |
|
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Ankara'da terasta yetiştirmiştim 2. sene Ankara kışını gördü bir şey olmadı yeniden canlandı, sizinki de dibinden sürecektir merak etmeyin, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu
|
Gizsu hanım, Antalya da havalar kışın ılık bahçe çiçeği olan bu bitkiyi hiç içeri almanıza gerek olmadığını düşünüyorum, Kudret narı diye bir sarmaşık kökenli bitki var bilirmisiniz onu da deneyebilirsiniz.. Ne kadar şanlısınız.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narida ektim ama benim teras cok gunes kavruluyor sanirim ,meyveleri kucuk kaldi bende herseyin tohumu var gojiberry altin cilek kudret nari birsuru ama ekecek yerim yok maalesef balkonlar teras sera gibi, herseyde saksida olmuyor ekecek yeri olanda birsey ekmiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Toprağını sevmemiş olabilir, ilk sene diktiğimde bir karış civarında kaldı,toprağını değiştirdikten sonra balkona sığdıramadım. Su tutmayan geçirgen toprak olmasında fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız bizim evde teraslı ve güneş kavuruyor, bu sene terasta oturduğumuz kısmının üstünü kapattırdık çiçekler içinde iyi oldu yoksa yanıyorlar,bina önü bahçe ve girişteki Hacı amcamız seviyor ve ilgileniyor, bina sakinlerinin bazıları otopark yapmak için bayağı direndiler ama ben Belediyeye şikayet edince geri adım atmak zorunda kaldılar, insanlarda yeşillik duygusu kalmamış bakan olduğu halde rahatsız oluyorlar, Allah Hacı amcamıza uzun ömürler versin de o da bizde mağdur olmayalım, Araçlar ha 3 metre içer de 3 metre dışarı da olunca ne gibi avantajı oluyor anlamış değilim, zarar verecek kişi 3 metreye bakmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaç Dostu
|
Insanlarin birseylerle ilgilenen insanlara tahammulu yok hemen size takiyorlar kafayi,ben hem bitki hem hayvanlara duyarliyim asagida baktigim iki gozu kor kediyi yokettiler vicdan insanlik kalmadi maalesef... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce çekirdekten yetiştirmeye başladığım Passiflora ile ilgili detayları paylaşmıştım... Saksıları havaların ılıman gitmesinin etkisi ile sera ortamına hiç almadım, sadece üzeri kapalı alana koydum ki belirli aralıklarla yağan yağmurun da etkisi ile saksı toprağının sürekli ıslak kalması bitkinin gelişimini olumsuz etkileyebilirdi. Bir şeyler yapraklarını bazı yerlerden delmiş. Ama genel olarak sağlıklılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Ağaç Dostu
|
projeler
Gojiberry altin çilek tohumu olduğunu belirtmişsiniz bunları yetiştirebildiniz mi, ben gojiberry denemiştim çimlendikten sonra öldüler. Altın çilek için bu sene düşünüyorum, bu sene normal çilek yetiştirmeyi de düşünüyorum 1,5 metre boyunda pimas boruyu dikey tutup yan taraflarını kesip cep haline getirip oralara dikeceğim veya PVC yağmur toplama çatı kenarı da olur diye düşünüyorum, eğer umduğum gibi olursa görsel bir şölen olacağına inanıyorum. Aşagıdaki yerde çok güzel projeler var.. http://www.agaclar.net/forum/el-yapi...r/28094-15.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Bende passion fruit meyvesini marketten alıp, çekirdekleri bir hafta suda bekletip ektim. Bugün yaklaşık bir ay olacak..yeni çimlenmeye başlamış, bu kadar geç olması normal mi acaba? Biraz daha belli olunca resim eklerim, kırmızı olandan türünü tam olarak bilmiyorum ama sarı değil. Meyve vermesi için ne kadar zaman gerekli, ne kadar büyümeli acaba? sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili almanyalı, Çekirdiklerin sizin beklediğinizden geç çimlenmesinde etkili olan büyük ihtimalle ihtiyaç duyduğu sıcaklık, nem gibi faktörlerden kaynaklanmıştır. Normal olduğu kanattindeyim. Ben de bu konuda yeni deneyim kazanıyorum ve bu meyveyi çekirdekten yetiştirme konusunda hevesliyim. İklim koşulları biraz daha iyileştiğinde bahçe toprağına alacağım ve saksıda şimdilik uykuda gibi görünen bitkilerimin bu süreçten sonra alıp başını gitmesini hayal ediyorum şimdiden. ![]() Meyve konusunda konuşmak gerekirse, forumdan ve çeşitli kaynaklardan okuduğum kadarıyla bir kaç yıl gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
|
merhaba, Teşekkür ederim sevgili kelebek çalısı, bende acaba benim çekirdeklerde bir sorun mu var? diye merak etmeye başlamıştım. Sanırım sıcaklık etkili, kalorifer borusunun üstüne alınca hemen çimlendi.ağzı kapalı bir kutu içine ektim nemi sabit kuruma söz konusu değil, bu ilk denemem benim, meyve vermesede olur çiçeğini görsem o bile yeter bana.. zaten meyvesinı kolay buluyorum, ama çiçeği çok hoş. Umarım sizde fidanların büyüdüğünü ve meyvesinı bir an evvel görürsünüz. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlarını geçen Kasım'da toprakla buluşturduğum Passiflora Edulis uzun aradan sonra yaklaşık bir ay önce uç verdi ve yavaş yavaş kendini gösterdi,şu an durumları iyi bakalım gelişimlerini beraber izliyeceğiz. ![]() Saltanat arabasında ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Ağaç Dostu
|
Sn. adneser, öncelikle teşekkür ediyorum. Ağustos ayında minik saksılara ekilen çekirdeklerden çimlenerek, sonrasında da kış mevsimine girdiğimiz için bahçe yerine daha büyük bir saksılara şaşırtarak elde ettiğim fideler bunlar. Bahçe toprağına geçirmek istiyorum ama yine de biraz daha korumacı davranarak bir süre daha saksıda bırakacağım sanırım. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
|
Passiflora edulisle'der yaklaşık onbeş günlük gelişme ayırım yapalı bir hafta oldu biri beşinci yaprağını çıkartıyor diğeri ise üçüncü yaprağını yeni çıkartıyor halbuki ikiside aynı zamanda dikildi!! ![]() ![]() Yinede iyi gelişme gösteriyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Siz taze meyvenin çekirdeklerini 1 hafta suda bekletip ektiyseniz. Bana yurtdışından gelen tohumlara nasıl bir uygulama yapmam gerekiyor merak ediyorum. Bir kısmını okumadan normal tohumlar gibi ekmiştim nemli torfta duruyorlar şuan. Süreci iyileştirmek için onları çıkartıp suda bekletsem mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2013
|
merhaba arkadaşlar bende Passiflora tohumunu dikeli 1 ay oldu hala bir hareket yok neden olabilir.çimlenme süresi ne kadar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2013
|
Arkadaşlar bana bu passafloranın tohumunu gönderebilecek varmı nisan (2013) ayında 2 çeşit oalarak zengarden den aldım fakat çimlendiremedim hala umudum var gibi hergun bakıyorum fakat yok Ben Nazillide bana birkaç tohum gonderebilirseniz sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Ağaç Dostu
|
Saksılardaki fideleri mayıs ayında bahçe toprağına aldıktan sonra bir süreliğine gözlemlediğimde sanki yeni yerlerinde pek mutlu değil gibilerdi. Dört adet fideyi birbirine yakın bir hizada dikmiştim, tutmama ihtimaline karşılık. Şimdi, tüm gün boyunca güneş alan bu alanda güzel bir gelişim göstermeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2013
|
merhabalar bende zengarden dan aldığım pasiflora tohumlarını çimlendirmeye çalışıyorum. tohumları 24 saat suda beklettikten sonra plastik bir kaba torf içine yerleştirdim. hafif suladım. daha sonra nemini ve sıcaklığını korusun diye şeffaf narlon torba içine aldım. yaklaşık 1 ay oldu. haftada bir açıp hafif havalandırdım. toprağın nemini kontrol ettim. devamlı nemli olduğunu gördüm. geçen hafta daha fazla güneş alsınlar diye yerini değiştirdim. ancak halen hiçbir hareket yok malesef. sizce beklemelimiyim yoksa benim tohumlar siz sağolun mu diyelim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler. dün torbalardan çıkardım toprağı fazla nemli yapıyordu. buraların sıcaklığı epey iyi gündüz yirmi derece civarında açık bırakıp bir süre dışardan sulayayım. inşallah olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Bir arkadaşım passiflora tohumu gönderdi ekmek için sabırsızlanıyorum. Henüz erken galiba ama daha fazla beklemek istemiyorum. Bakalım ne olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan üreterek yetiştirdiğim Passiflora için henüz hiç budama işlemi gerçekleştirmedim. 3 metre boy atmış durumdalar hâlihazırda. Fotoğraflardan anlaşılacağı gibi tam olarak yapraklarını dökmüş değiller. Aksine havaların ılıman gidişini fırsat bilerek yeni yapraklanmalar izleniyor. ![]() ![]() ![]() Büyük ihtimal bu yapraklanmalar hüsranla son bulacak ve son soğuk hava dalgası geçip bahar yüzünü iyice göstermeden gerçek uyanış ve gelişimi göstermeyecekler. Budamayı bu sene bahar ile birlikte çok hafif bir form toparlaması gibi düşünüyorum. Fikir ve görüşlerinizi almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
|
herkese merhaba, tohumdan ürettiğim pasifloralar yaklaşık 1 aydır sadece bir kaç cm boyunda öylece kaldılar. dün biraz hava ve güneş alması için pencere önüne çıkardım. suyunu fazla mı veriyorum bilemedim. bu konuda önerileri olacak olan varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-02-2014
|
Antalya da bu bitkiden bulabilceğim veya yetiştiren meyve alabilen arkadaşlar varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|