![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Alıntı:
![]() Tava yoğurdu kabına ektim,üzerini streçle kapatıyorum.Sabah akşam su spreyliyorum.(İyi su) Sabah güneşi alıyorlar.Hatta bugün güneş aldığı bir ara gidip bakayım dedim.Sağolsun sevgili kedim Tika,ön patilerini torfa batırmış,keşife çıkmıştı.Ben de daha üstlere taşıdım.Bu arada kabın içi ısınmıştı.Sanırım nem ve sıcaklık sera etkisi yapıyor? Pencere yanına koydum,pencere de günde 4-5 saat açık duruyor. Bakalım büyüyecekler mi? Bundan sonrası da zor sanırım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Benimkiler ayni duruyor.Zaten tohumdan cikti zannettiklerim de torfun icinden buyuyen baska bitkiler oldu.Spreye devam ediyorum.Cok nazli bu tohumlar.Cimlenmek istemiyorlar bir turlu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2007
|
Herkese merhaba, uzun zamandır siteye girmiyorum, dün dolabı karıştırırken elime mavi renkli çiçeği olan PASSİFLORA tohumlarını buldum (60 Adet), bir zamanlar ekmiştim şimdi ekmeyi düşünmüyorum isteyen arkadaşlara ücretsiz olarak mektupla gönderebilirim. Ankara'da ikamet eden arkadaşlar işyerimden alabilirler. İşyerim Sıhhıyede tanışmış da oluruz. Ek birşey yapmanıza gerek yok normal olarak çimleniyorlar, sarmaşık kökenli olduğu için ilk zamanlar cılız oluyor kök gelişimini tamamladığında çok hızlı ve arsız bir şekilde büyüyor o nedenle bahçesi olan arkadaşlar alırsa daha verimli olur. Saksı en fazla 2 sene idare ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
ben ekeli 2 sene oldu bitki 6-7 metreye ulaştı bu sene meyve bekliyordum alamayınca çok üzüldüm. Bitki gayet sağlıklı. Tohumdan ekimlerde kaç sene içerisinde meyve alınabiliyor. Bir de budama sürgün verimini arttırır mı? Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, 2 seneden itibaren meyva verebiliyor,Budama yaptığınızda yan sürgün çoğalıyor.Saksı ekiminde meyve 1-2 veriyor ve içi boş oluyor sadece tohumlarını alabiliyorsunuz. Hoş ben bahçeye diktiğim bitkide de aynı şeyi yaşadım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, çok severek tükettiğim meyve olan passifloranın çekirdeklerinden bir kısmını yemeyerek(yemeden, çekirdek ayırmak çok zor gelse de ![]() Henüz bir ay ya oldu ya olmadı işte sonuç. Çimlendirme torfuna ektiğim çekirdeklerden bir tanesi bahçe ortamını ve iklim koşullarını çimlenme için beğenmiş olmalı ki hayata yeniden merhaba dedi ![]() İlk defa yakından göreceğim ve tanıyacağım bu bitki için çok heyecanlıyım. Tüm önerilerinizi ve yorumlarınızı beklerim . ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bazı üyelerin olumsuz tecrübelerini okuduğumda kendime şans tanımamıştım. Şimdi bundan sonrası daha mı kolay, yoksa daha mı zorlu geçecek hep beraber göreceğiz. İşin içinden başarıyla çıkabilecek miyim bakalım ![]() Sevgili selis, bütün yaz boyunca bu kadar dere tepe gezerken bir de çimlendirmeyi başarsaydınız işte o zaman çimlendiremeyenleri bırakın çimlendirenler dahi çatlardı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Acaba bu bitkinin çimlendikten sonraki büyüme hızı nedir? Daha önce tıpkı edulis gibi zor çimlenen coriaceayı büyütmeyi başardık.. Ama o kadar zor büyüyor ki, çimlendiğine sevinelim mi kızalım mı bilemiyorum.. Kelebek çalısı umarım seninkiler kolayca, çabucak boy atarlar.. Bu arada o kadar çok fideciği ne yapacaksın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ver coşkuyu bakalım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
cins olarak hangi cins olduğundan emin değilim. Yerel olarak Girne' de üretilen meyve, market raflarında gördüğümüz bildiğimiz mor renkli meyvedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Ağaç Dostu
|
Gerçi Girne'de sıcak problemi olmadığı için dışarda kalmasında sorun olmayacaktır. Bildiğiniz gibi bazı cinsler soğuklara dayanıksız oluyor. Sanırım sizn sizin tohumlar edülis. Geçen sene tohumdan yetişen 3 passifloramız toprakta umuyorum soğuklara dayanırlar. Hafta sonu tedbir amaçlı çelik alıp tutturmaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepimize kış hazırlıklarında kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Ağaç Dostu
|
Çatırtı sesleri oralara kadar geliyor mu Kelebek Çalısı? Hayatım boyu başka hiçbir tohumun başında beklememiştim bu kadar. Günlerce torfla konuştum ama nafile. Böyle olunca da çatırtının şiddeti taaa Kıbrıs'a kadar kolaylıkla duyulmuştur sanırım... Harikasınız! Ne diyelim bükemediğin eli öpeceksin... İnşallah gün gelir senin bahçenden yetişen pasifloraların tohumlarını çimleriz biz de... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar passiflora tohumları taze olunca çok çabuk çimleniyor,geçen sene passiflora edülis altı yedi tane meyve verdi tohumlarını çok çabuk çimlendirdim,otuz tane dağıttım dört tane kendime ayırdım,iyi gelişirse ikinci sene meyve veriyor,saksıdaydı fakat kış soğuk geçince kurudu tohumlarından yetişenler şu anda gayet iyi gelişiyorlar,zengerden ve başka bir satıcıdan beş altı çeşit tohum aldım,iki tanesi çimlendi (passiflora incarnata ve passiflora feidota) diğerleri çimlenmedi bence tohumların taze olmaları çok önemli bir kaç güne kadar resimleri yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
-
Giriş Tarihi: 10-10-2012
|
bende aldım ektim bakalım kısmet inşalllah çıkar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
2 yaşında passiflora. bila bedel. bakacak arkadaşın evinde yeri olması ve iyi bakacağına söz vermesi yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2011
|
Sn. deryaay, pasifloranız meyve veren türden mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2012
|
Merhaba fidanından yetiştiriyim desem sanıyorum ıkı yılda meyve veriyormuş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Ağustos 2011'de ektiğim Passiflora Edulis'in son hali. Yaklaşık 3 metre oldu. Önümüzdeki yıl meyve verir mi sizce? ![]() Bu da yapı marketten aldığım Fitonya çiçeğinin saksısında kendiliğinden çimlendi. Herhalde biri saksıya tohum düşürmüş ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
Arkadaşlar merhaba ben de yeni hobicilerdenim. Geçen sene Bauhouse'dan passiflora caerulea fidanı aldım. çok hızlı ve güzel yetişti. Çok fazla da meyve verdi ancak içlerinden tohum çıkmıyor. Sebebini bilen var mı? Bu boş haliyle yenilmez sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
|
Beklentinizi karşılarmı,
![]() Bu sene açar umarım,ilk iki sene ancak kuvvet toplayıp kendine geliyor. Güneş alan bir yere koy güneşi seviyor. Gelişme evresinde çabuk sarıyor ve uzuyor Asma misali, Bendeki çiçekleri resimde göründüğü kadar çekici çıkmadı ve yaptığı meyvelerin içi boş çıkıyor içinde tohum oluyor fakat kivi gibi dolgun olmuyor yani yeme imkanın olmuyor. O yüzden benim bitkiyi ben söküp attım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kökü duruyorsa eminim canlanacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |