![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-01-2008
|
Sayın Zeki Yağlı; Çimlendirme teknik uygulamasını okudum. Emeklerinize saglık,çimlenme sonunda şaşırma yapacağımız zaman saksı toprak, torf perlit,ve kompost tekrar siteril hale getirilecek mi? Bu temel maddeler hangi oranda karıştırılmalıdır? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fideler yeterli gelişme sağlamışlarsa, 2-3 gerçek yaprak çifti oluşmuşsa, şaşırtma için kullanacağınız torf, perlit, kompost daha önce kullanılmamışsa, bunları sterilize etmeye gerek yok. Ben oran olarak 1/3 perlit, 1/3 torf, 1/3 toprak kullanıyorum. Bunlar yaklaşık. Perlit ve torfu %20 ye kadar indirebilirsiniz. İmkanınız varsa %20 kadar ince dere kumu karıştırırsanız karışım daha süzek olur. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Zeki bey merhaba konuyu unuttuğumu sanmayın..geçen sene göndermiş olduğunuz tohumların sonuçları için çalışma vakti ayırmaya çalışıyorum inşallah sonuçlarını siz ve arkadaşlar ile paylaşacağım sevgiler saygılar sunuyorum.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|