agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni959Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-02-2012, 19:59   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozgurbilgin Mesajı Göster
Gerçek yapraklar çıkıpda şaşırtma işlemini yaptıktan sonra ışık konusunda duyarlılık aynen devam eder mi? Yani 5-6 yaprak çıkınca çışarı çıkarana kadar kapalı ortamda yine aynı şekilde direkt ışık altında mı tutmak gerekir. Zira şaşırtınca yer sorunu çıkacak.
Fideler şaşırtma yapılmadan önce mutlaka güneş ışığı almalı. Hava soğuk ise _içeride_ pencere camı önünde güneş ışığına alıştırılmalı. Güneş ışığının yakmamasına dikkat edilmeli. Yarı saat bir saat gibi gözlenmeli.

Name:  IMAG0043 [640x480].JPG
Views: 1843
Size:  67.3 KB

Çimlenen fideler eğer hava iyi ve güneşli ise balkon gibi, açık alanda bir yarım saat bir saat gibi hava ve güneş ışığına alıştırılmalı.

Bunu yapmazsanız fideleri şaşırttıktan sonra direk güneş ışığına çıkarırsanız dayanamaz fideler kurur.

Şaşırtılan fidelere de ara sıra güneş ışığına ve dışarıdaki havaya alıştırılmalı.

Yani fideleri güneş görmeden şaşırtırsanız ve şaşırttıklarınızı yine güneş görmeden _ bahçeye_ dikerseniz hepsi güneş yakar ve kurur.


Yukarıda resimdeki fideler, güneş ışığına _ bir şekilde _alıştırılmazsa şaşırtma yapıldıktan sonra güneşle temasında zarar görür.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025