![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Çimlenen fideler eğer hava iyi ve güneşli ise balkon gibi, açık alanda bir yarım saat bir saat gibi hava ve güneş ışığına alıştırılmalı. Bunu yapmazsanız fideleri şaşırttıktan sonra direk güneş ışığına çıkarırsanız dayanamaz fideler kurur. Şaşırtılan fidelere de ara sıra güneş ışığına ve dışarıdaki havaya alıştırılmalı. Yani fideleri güneş görmeden şaşırtırsanız ve şaşırttıklarınızı yine güneş görmeden _ bahçeye_ dikerseniz hepsi güneş yakar ve kurur. Yukarıda resimdeki fideler, güneş ışığına _ bir şekilde _alıştırılmazsa şaşırtma yapıldıktan sonra güneşle temasında zarar görür. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Merhaba, Boya giden çimlenmiş çiçek tohumlarım için basit bir ışık sistemi yaptım. Çiçeklerden yüksekliği 35 cm civarında, sanırım biraz yüksek. Saksıların altlarına 10 cm kadar yükseltecek takozlar koyacağım. Ayrıca ışıkğın verimli kullanımı için florasan armatürünün etrafını alüminyum folyo ile saracağım. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Alıntı:
![]() Ne yalan söyleyim kıskandım valla. ![]() Haa kimse yanlış anlamasın tohumların saltanatını kıskandım. ![]() ![]() ![]() Yinede ben bir Maaşallah diyeyim. Kolay gelsin, güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özgür Bey, Kolay ve güzel bir aydınlatma yapmışssınız. Aüminyum kaplı bir sunta ile sehpanın üstünü tamamen kapatın ışık yukarı hiç gitmesin. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Flürosan olursa ve ortam 10-15 derece olursa uzayıp boya gitmez. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|