![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 19
|
Değerli Forum üyeleri, Belki yazılmış çizilmiş olabilir ama bulamadığım için şu soruma yanıt arıyorum. 4-5 dönüm kadar arazimde Kayısı Bahçesi kurmak istiyorum. Yer Manisa. Arazim biraz ağır tabir edilen tınlı toprak. Geçirimi çok iyi değil. Gediz Nehrine yakın. Bu detayları geçtikten sonra, kafayı Anaç olacak, yani toprağa dikeceğim kısma diktim. Bunun toprağa uygun olması önemli ki bir hata yapmayayım. Hali hazırda fidancıların sattığı ürünler var ama acaba bölgede başarılı olmuş örnekler bulup onları çekirdekten mi yetiştirmeliyim, bunu düşünüyorum. Malum aşılı meyvenin çekirdeğini dikince çıkan ürün aşılı olmuyor. Yoz oluyor. Merak ettiğim bu yoz acaba o aşılı meyvenin anacının özelliklerini mi taşır? Yoksa anaçtan farklı olur da anacı kadar başarılı olmaz mı? Bu sorular kafamı kurcalıyor. Bu konuda kimse yardımcı olabilir mi acaba? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdek dikilince çıkan çöğürün, anacın özelliklerini taşıması beklenir. Anacın bire-bir aynı özellikte olması için doku kültürü yoluyla çoğaltılması tercih edilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|