![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
|
Alıntı:
Peynir kabında ne kadar yıkasanız da eser miktarda da olsa peynir kalıntıları kalabilir ve bu beraberinde küflenmeyi getirebilir. Kapların kapaklarını kapatmayın ve üstten tohumları almadığınıza emin olarak atabildiğiniz kadar küflü yerleri atın. Kapları havadar bir yerde tutun ve aşırı sulamayın. Tohumların çimlenme oranı düşecektir ama en azından bazıları çimlenebilir. Bol şanslar |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 109
|
Alıntı:
Ben peynir kaplarını 100 adet aldım. Hiç kullanılmamış olarak. Evime koydum hepsini çimlensinler diye acaba ev sıcak olduğu için mi küflendiler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
|
Alıntı:
Sayın silverain, Sıcak, nem ve kapalı ortam küf mantarları için en ideal koşullardır. Küf toprağınıza havadan, sudan kısacası her yerden gelmiş olabilir. Tohum çimlendirirken herkesin başına gelebilecek bir durumdur, üzülmeyiniz. Tedbir olarak tohumlar ekilmeden önce toprak bir fungusitle ilaçlanabilir. Siz de isterseniz toprağınızın üstünü bir sprey yardımıyla ilaçlayabilirsiniz. Kolay gelsin.. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|