agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2013, 08:34   #991
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
evet okudum ve uyguladım Zeki beyin söylediklerini.. aspirin işini duydum ama denemek istemedim.. 1 gün önce suda beklettiğim biberleri ekeceğim birazdan,bakalım kısmet

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 08:39   #992
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
limon 1115 bu beyazlıkların tuz oranının fazla olmasından kaynaklandığını okumuştum. sanırım kimyasal gübreler ve toprağın yapısı buna neden oluyor. içme suyuyla sulamak ve organik gübreye dönmek çözüm olabilir.

s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 08:43   #993
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

umarım biberleri kütür kütür yersiniz. :-)
aslında domates biber en kolay çimlenenler. hiç ışığa falan gerek olmadan çimleniyorlar. ben sırık domatesi pet bardakta, biberiyse direk büyük saksıda, normal torfla çimlendirmiştim. biberi dışarda, domatesi de pencere önünde çimlendirdim. kocaman boyumdan büyük sırık domateslerim olmuştu.

hira beğendi.
Eski 27-03-2013, 08:58   #994
Ağaç Dostu

hira's Avatar

teşekkür ederim..maşallahh o zaman domateslerinize evet aslında düştüğü yerde çimlenip meyve veren domateslerde görüyoruz en olmadık yerde kendiliğinden bitiyor, demek ki fazla ilgilenmemek gerek

s-bilge beğendi.
Eski 27-03-2013, 09:07   #995
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Ben domates, biber, patlıcan tohumlarını oda sıcaklığında ıslak kağıt havlu içinde filizleri çıkana kadar tutuyorum. daha hızlı sonuç alınıyor gibi.

s-bilge ve hira beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 09:33   #996
Ağaç Dostu

hira's Avatar

ektim artık, sonra denerim kağıt havluda çimlendirmeyi

Eski 27-03-2013, 09:39   #997
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

domates güneşi çok seviyor. suyu da. uygun ortamı bulursa kendiliğinden bitiveriyor gerçekte de.

Eski 27-03-2013, 09:47   #998
Ağaç Dostu

hira's Avatar

ben
elimden gelenin en iyisini yapıyorum, artık olursa sevinirim, olmazsa
kısmet şimdi böyle kısmet falan derim ama domatesler yetişipte üyeler
fotoğraflarını eklerse çıldırırım

Düzenleyen hira : 27-03-2013 saat 09:52 Neden: ufak yanlışlık yaptım
Eski 27-03-2013, 10:18   #999
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
domates güneşi çok seviyor. suyu da. uygun ortamı bulursa kendiliğinden bitiveriyor gerçekte de.
evet gunesi seviyor Gecen yil burda 2 hafta ust uste yagmur yagdi
butun domateslerim simsiyah oldu curudu yani suyu fazla vermeyecesiniz.

yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 14:00   #1000
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
bebeklerim büyüyorlar. şubat ortalarından itibaren ektiğim tohumlar var içlerinde. peyderpey arttırdım sayılarını. çimlenme başlar başlamaz ilk yaprakları beklemeden üstlerini açıp ışığa çıkarttıklarımda başarı daha fazla oldu diye düşünüyorum . tabii sabah akşam birer tutam sevgi de çok işe yarıyor. boş gibi görünen saksılarda latin çiçeği var. ikişer tohum ekmiştim içlerine.
Ellerine sağlık, çimlendirmede çok başarılısın.

Aynı saksıya fazla sayıda tohum ektiğin için bazı saksıların çok sıkışık olmuş. Bunlarda cımbızla çekerek seyreltme yaparsan geriye kalanların sağlıklı gelişmelerini, büyümelerini sağlamış olursun.

s-bilge beğendi.
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 14:05   #1001
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venompd26 Mesajı Göster
Arkadaşlar herkese iyi günler,

dünden beri bu konuyu okuyorum taa en baştan ama tabi arada gözlerim yorulup atladığım şeyler olmuştur o yüzden sormak istediğim ufak tefek şeyler var.

ben tam 10 gün önce bazı tohumlar ektim ve bu işte tamamen amatörüm, tohum aldığım yerden gelen ekim talimatlarına göre yaptım bu işleri ama herşey net değil. minyatür marul, misket limon, tiny tim domates, küçük salatalık, minyatür havuç ve taç papatyası ektim. yaklaşık 20 gün sonrada dağ çileği ekicem çünkü ekmeden 1 ay kadar buzdolabında bekletin yazıyordu talimatında. bütün ürünleri küçük ve minyatür seçmemin nedeni hep evde yetiştirecek olmamdır.

5. gün marul ve taç papatyalarım çimlendi hem de yüksek oranda, dün (9.gün) de domates ve salatalıklar çimlendi. Antalya da olmam nedeniyle bu aylarda diğer illere göre sanırım daha şanslıyım. Torf un neminde, ışıkta **** ısıda herhangi bir problemim yok. Zeki bey ilk başta üzerlerine streç **** poşet geçirin demiş ama ben burayı daha dün okuduğum için şu anda streç geçirmedim. İlk sorum bu aşamadan itibaren viyollerin üzerine streç film geçirmeli miyim? Bir faydası olur mu?

Şu anda domates, marul ve taç papatyası viyollerde ekili, misket limon 35cm derinliğe sahip bir saksıda, salatalık ve havuçta orta büyüklükte bir saksıda ekilidir. Bunlar tamamen ekim talimatına uygun ekilmiştir saksı seçimi dahil. Yine talimatlara göre kimisinde %80 torf %20 perlit var, kimisinde de %50 torf %50 perlit var. Talimatlarda yazan şöyle birşey var: Şaşırtma işleminden sonra MUTLAKA torf yerine bahçe toprağı kullanınız, zira torfun besleyici özelliği yoktur. Ben torf, perlit, saksı, viyol gibi malzemelerimi Bauhaus tan aldım. Oradaki bilgili olduğunu düşündüğüm kişiye şaşırtma işlemi sonrası bahçe toprağına ekicem dediğimde boşver onu torfla devam et kesinlikle dedi. Ben de ona uymayı düşünüyordum ama burada okuduklarım ve genel olarak internetten araştırdıklarım beni yine bahçe toprağına yönlendirdi gibi. İkinci sorum yukarıda yazdığım ürünlere istinaden şaşırtma işleminden sonra bahçe toprağı mı kullanmalıyım, torf mu kullanmalıyım, yoksa bir karışım mı lazım? Ayrıca şaşırtmadan sonra da perlit kullanmalı mıyım? Bir de limonu direk olarak büyük saksıya ektim ama çimlendikten sonra toprağını bahçe toprağı ile değiştirmeli miyim?

Şimdilik son sorum ise şu şekilde olacak. Daha önceden Bauhaus tan hazır olarak spathiphyllum, peygamber kılıcı ve guzmanya almıştım. Bunları da artık büyüdüğü için büyük saksıya almak istedim. Bauhaus taki aynı adama sorduğumda onları da TORF a ekebilirsin demişti. Ben de ona uyup torf a aktardım. Acaba yanlış mı yaptım, bunları da bahçe toprağına mı ekmeliyim?

Uzun bir yazı oldum ve çok soru sorduğumun farkındayım, umarım sizleri bıktırmamışımdır İlgilenebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca muhteşem paylaşımlar var burada, başta Zeki Bey olmak üzere herkesin eline ve emeğine sağlık. Herkese iyi çalışmalar iyi günler.
Çimlenmeyen saksıları strech filmle örtebilirsiniz.
Şaşırtma işleminde besleyiciliği olmayan torf işinize yaramaz torf,bahçe toprağı,koyun veya keçi gübresi ve perlitten hazırladığınız bir karışım kullanabilirsiniz.
Son sorunuza gelirsek saksı değişimini yenilerde yaptıysanız torfun içine bahçe toprağı,ince kum ve yanmış koyun gübresi eklerseniz bitkilerinizi mutlu edersiniz.
Kolay gelsin...

venompd26 beğendi.
hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 14:19   #1002
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Ellerine sağlık, çimlendirmede çok başarılısın.

Aynı saksıya fazla sayıda tohum ektiğin için bazı saksıların çok sıkışık olmuş. Bunlarda cımbızla çekerek seyreltme yaparsan geriye kalanların sağlıklı gelişmelerini, büyümelerini sağlamış olursun.
artık yavaş yavaş şaşırtacağım onları. ilk ektiklerimdendi onlar. daha sonra 2-3 saksıya bölmeye başladım tohumları.

maki01 beğendi.
Eski 27-03-2013, 15:18   #1003
Yeni Üye

venompd26's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hberbul Mesajı Göster
Çimlenmeyen saksıları strech filmle örtebilirsiniz.
Şaşırtma işleminde besleyiciliği olmayan torf işinize yaramaz torf,bahçe toprağı,koyun veya keçi gübresi ve perlitten hazırladığınız bir karışım kullanabilirsiniz.
Son sorunuza gelirsek saksı değişimini yenilerde yaptıysanız torfun içine bahçe toprağı,ince kum ve yanmış koyun gübresi eklerseniz bitkilerinizi mutlu edersiniz.
Kolay gelsin...
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, karışım için belli bir oran gerekli mi yoksa eşit olarak mı karıştırmam lazım acaba?

Düzenleyen venompd26 : 27-03-2013 saat 15:19 Neden: eksik yazı
venompd26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 16:05   #1004
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi venompd26 Mesajı Göster
teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, karışım için belli bir oran gerekli mi yoksa eşit olarak mı karıştırmam lazım acaba?
Sevgili yeni arkadaşlar,

Lütfen sorunuzu sormadan önce ilgili konuyu baştan sona doğru hızlıca okuyunuz ( göz gezdiriniz ). Biliyorum hepimiz tohumlarımızı ektik, heyecanlıyız, sorularımıza hemen cevap bulmak istiyoruz. Ama sorularınızın bir çoğuna daha önce yazılmış mesajlarda yanıt verilmiş olabilir.

Örneğin, bu konunun sahibi Zeki Bey ilk mesajlarında, tohumun gelişim evrelerindeki genel ihtiyaçlarını (ısı, nem, ışık, gübre) çok güzel bir sunumla anlatmış.
Tohumdan üretim evreleri

Faydalı olduğunu düşündüğüm bir önerim daha olacak,
Sorunuzu soracağınız konuda, sorunuzu sormadan kelime bazlı arama da yapabilirsiniz.
Örneğin bu konuda gübre ile ilgili arama yapmak için, konu başındaki yeşil bantta bulunan Bu Konuda Ara seçeneğini kullanabilirsiniz.

Name:  konuda-ara.jpg
Views: 1532
Size:  11.4 KB

maki01 beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2013, 16:38   #1005
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Name:  image.jpg
Views: 1829
Size:  71.2 KB

bunlarda benim bugun ektigim tohumlar

Marul biber vede altin cilek evde kaloriferin
Yanindalar bakalim ne zaman cimlenecekler .)))

Eski 28-03-2013, 08:42   #1006
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ""yag-mur"" Mesajı Göster
Eklenti 382490

bunlarda benim bugun ektigim tohumlar

Marul biber vede altin cilek evde kaloriferin
Yanindalar bakalim ne zaman cimlenecekler .)))
torf çok ıslak görünüyor. çürümesin tohumlar? üstünü biraz açık bırak istersen

yagmur beğendi.
Eski 28-03-2013, 09:17   #1007
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Alıntı:
torf çok ıslak görünüyor. çürümesin tohumlar? üstünü biraz açık bırak istersen
d'un ektim ve hemen fisfislayip resimlemistim evet haklisiniz
biraz Islak gibi de Ben ayarlayamadim demekki .
Dediginiz gibi o zaman ustunu aciyim az kurusunlar
acemilik iste kac gunde bir sulamaliyim bilgi verirseniz
Tesekkurler.))

Eski 28-03-2013, 09:39   #1008
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

esasında konuyu okursanız detaylı anlatılıyor. çimlenme süresince doğru koşullar en başta sağlanmışsa sulamaya gerek yok. kolay gelsin

yagmur beğendi.
Eski 28-03-2013, 10:12   #1009
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Alıntı:
d'un ektim ve hemen fisfislayip resimlemistim evet haklisiniz
biraz Islak gibi de Ben ayarlayamadim demekki .
Dediginiz gibi o zaman ustunu aciyim az kurusunlar
acemilik iste kac gunde bir sulamaliyim bilgi verirseniz
Tesekkurler.))
Sn. Yag-mur, kullandığınız kapların altı delik değil mi ?
Torfun ıslak değil nemli olması gerekiyor. Bu nemi sürekli kontrol etmekte fayda var. Torf kurumamalı ama ıslak ta olmamalı.

Sn s-bilge' nin dediği gibi konunun ilk mesajlarında detaylı anlatımlar mevcut.

Tohumdan üretim - Çimlendirem ortamının nemi

yagmur beğendi.
Eski 28-03-2013, 11:10   #1010
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
SN Yag-mur, kullandığınız kapların altı delik değil mi ?
Torfun ıslak değil nemli olması gerekiyor. Bu nemi sürekli kontrol etmekte fayda var. Torf kurumamalı ama ıslak ta olmamalı.

Sn s-bilge' nin dediği gibi konunun ilk mesajlarında detaylı anlatımlar mevcut.

Tohumdan üretim - Çimlendirem ortamının nemi
tesekkurler sayin ciroz kullandigim kabin alti delik deyil di
aklima geldi ekerkende evde vede cok sulamayacagim diye
delik acmamistim Ben disari kucuk bi cam serayada ektim.

3 hafta once soguk tan daha cikmadilar. Ben evdekinin ustunu acayimda
biraz torf kurusun .))

Eski 28-03-2013, 16:15   #1011
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Alıntı:
limon 1115 bu beyazlıkların tuz oranının fazla olmasından kaynaklandığını okumuştum. sanırım kimyasal gübreler ve toprağın yapısı buna neden oluyor. içme suyuyla sulamak ve organik gübreye dönmek çözüm olabilir.
Sayın S-Bilge;
Şuan bu saksılarda herhangi bir gübre yok, tamamen torfa ekim yaptım. Ayrıca kirecin neden olabileceğini de yazmışlar ama bulaşık ve çamaşır makinası alırken suyu test etmişlerdi, kireç oranının çok düşük olduğunu ve kireç sökücü kullanmama gerek olmadığını söylemişlerdi. Nedenini anlayamadım, fazla sıcaklıktan da kaynaklandığını sanmıyorum çünkü balkondaki saksıların içerisinde de aynı beyaz yapılar oluştu

limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2013, 16:31   #1012
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Sn. limon1115,

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...oruma/3865.htm

Bu konuya göz atmanızı tavsiye ederim.

Eski 28-03-2013, 16:40   #1013
Ağaçsever

Şaşırtma Zamanı Gelmiş mi?

Merhabalar;
Yaklaşık 1 ay önce ektiğim çeşitli tohumlardan çoğu çimlenip, 2. yapraklarını vermeye başladılar. Ancak ben bu çiçekleri balkonumda yetiştireceğim. Şuan yaklaşık 23 derecelik bir ortamda bulunuyorlar. Balkonda yetiştirecek olsam da şaşırtma yapmam gerekir mi? Şaşırtma yaptığımda daha serin olan (yaklaşık 15 derece) kapalı balkona mı koymalıyım? Yoksa geceleri içeri mi almalıyım bilemedim. Şaşırtma konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Emeklerimin boşa gitmesini hiç istemiyorum.
Bütün çiçeklere şaşırtma uygulamalı mıyım? Çiçeklerimin listesi şu şekilde:
1. Lobelya
2. Buz çiçeği
3. Zinnia (kirli hanım)
4. Hesperis
5. Fesleğen
6. Ballıca
7. Beni unutma
8. Karanfil
9. Menekşe
10. Nikotiana
11. Sabah Sefası
12. Pamuk
13. Sarmaşık güzeli
14. Servi sarmaşığı
15. Mor salkım

Bunlar da bazılarının bugün ki resimleri:

Fesleğen:
Name:  fesleğen.jpg
Views: 4257
Size:  46.6 KB

Zinnia:
Name:  zinnia.jpg
Views: 1728
Size:  36.1 KB

Servi:
Name:  servi.jpg
Views: 1916
Size:  50.2 KB

Lobelya:
Name:  lobelya.jpg
Views: 1764
Size:  27.5 KB

Nikotiana
Name:  nikotiana.jpg
Views: 1763
Size:  35.1 KB

Eski 28-03-2013, 16:42   #1014
Ağaçsever

Bunlar da diğerleri..

Buz Çiçeği:
Name:  buz.jpg
Views: 1606
Size:  45.3 KB

Hesperis:
Name:  hesperis.jpg
Views: 1527
Size:  28.4 KB

Karanfil:
Name:  karanfil.jpg
Views: 1733
Size:  62.9 KB

Sabah Sefası:
Name:  rio.jpg
Views: 1569
Size:  60.8 KB

Sarmaşık Güzeli
Name:  sarmaşık güzeli.jpg
Views: 1745
Size:  61.3 KB

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

Cymbelina beğendi.
Eski 28-03-2013, 22:09   #1015
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
nemesia benim en kolay çimlendirdklerimden. tohumlarda bir sıkıntı olabilir gerçekten limon 1115. ben nemesiaları 19-20 derecede çimlendirdim. ektiğim tohumların içinde en güzel gelişim gösteren onlar oldu. bodur ve sarkıcı olanları başarıyla çimlendi. tohumları zengardenden almıştım.
ben de nemesia'ları çimlendiremedim . ben de tohumları zengardendan almıştım. üzerinde çimlenme için diğer tohumların aksine düşük ısılarda çimlenir yazıyordu. ben de bu nedenle 17-18 derecede tutuyorum. ondan mı acaba?

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 09:41   #1016
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Sayın S-Bilge;
Şuan bu saksılarda herhangi bir gübre yok, tamamen torfa ekim yaptım. Ayrıca kirecin neden olabileceğini de yazmışlar ama bulaşık ve çamaşır makinası alırken suyu test etmişlerdi, kireç oranının çok düşük olduğunu ve kireç sökücü kullanmama gerek olmadığını söylemişlerdi. Nedenini anlayamadım, fazla sıcaklıktan da kaynaklandığını sanmıyorum çünkü balkondaki saksıların içerisinde de aynı beyaz yapılar oluştu
bende cocopeatteki sardunyalarımda benzer oluşumlar var ama az. suyun alkali olmasıyla alakalı deniliyor. olabilir. cocopeat bir miktar tuz içeriyormuş. ben buna bağlamıştım. sardunya asitli toprak istiyormuş. bu alkali durum demir eksikliğine de neden olabiliyormuş.
çiçekleri çeşme suyuyla değil de içme suyuyla sulamak daha uygun olabilir diye düşünüyorum bu gibi durumlardan kaçınmak için.

Eski 29-03-2013, 09:59   #1017
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven Mesajı Göster
ben de nemesia'ları çimlendiremedim . ben de tohumları zengardendan almıştım. üzerinde çimlenme için diğer tohumların aksine düşük ısılarda çimlenir yazıyordu. ben de bu nedenle 17-18 derecede tutuyorum. ondan mı acaba?
ben 19-21 derece arasında değişen ısıda çimlendirdim. üç türünde de hiçbir sıkıntı yaşamadım. ben de zengardenden aldığım campanulalarda sıkıntı yaşadım. çok istiyordum onları. hani cama bakıp durunca gelen giden olmazmış ya artık, o hikaye bir tanecik mavisini çimlendirebildim.

Eski 29-03-2013, 12:21   #1018
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
Ben domates, biber, patlıcan tohumlarını oda sıcaklığında ıslak kağıt havlu içinde filizleri çıkana kadar tutuyorum. daha hızlı sonuç alınıyor gibi.
Bir hafta önce bu metodla çimlendirip ektiğim tohumlardan bir tanesi ekildiğinin ikinci gününde çıldırmış şekilde büyüdü.

Biberler de ucunu gösterdi. Emin değilim ama ıslattığım kağıt havlunun üzerine eser miktarda giberalik asit dökmem de etkili olmuş olabilir.

Eklenen Resimler

tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2013, 13:52   #1019
Ağaçsever

Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım.

Eski 29-03-2013, 16:09   #1020
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek kimse yok mu? Bugün toprak almayı düşünüyorum. Böylece torfun içerisine ekleyip şaşaırtma yapacağım. Gerekli miktarda da akıllı gübre kullanacağım.
Şimdilik sadece zinnialar şaşırtılabilecek gibi gözüküyor. Ben de yanlış bilgi vermek istemiyorum ama en doğrusu her bir bitkiyi ayrı ayrı incelemeniz, şaşırtmayı buna göre yapmanız. Bazı bitkiler şaşırtmayı sevmiyor.

Çimlenenleri şaşırtmadan veya şaşırttıktan sonra kapalı balkona çıkartmanızda sorun olacağını sanmıyorum, ben bu hafta, evde çimlenenleri bahçede naylon ile korumalı seraya aldım, sorun yok. Balkonda ışık sorunu daha da azalır. Çok güneş alırsa dikkat etmeniz gerekebilir.

maki01 beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025