agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-03-2013, 10:40   #931
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
merhaba
nihayet tohumdan üretme çalışmalarına başladım. klasssman torf ve de bauhaustan aldığım bir çizme kutusuyla işe koyuldum. henüz çok acemiyim. resimlerimi ekliyorum. umarım fideciklerimi sağlıklı bir şekilde büyütüp bahçeye aktarmayı başarırım. çok zevkliymiş.

Düzenleyen s-bilge : 22-03-2013 saat 11:28
s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 10:44   #932
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

sardunyalarım büyüdü bile

Eklenen Resimler

Eski 22-03-2013, 10:47   #933
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

dahlia, yıldız çadırı sarmaşığı, nemesia, nikotiana, ateş çiçeği, yer açelyası, şebboy, dahlia, campanula, vapur dumanı, horoz ibiği ilk yapraklarını verdi. campanulayı çimlendirmeyi başaramadım. sadece katmerlisi filizlendi. şebboy ve diahantusta zorlandım.

Eklenen Resimler

maki01, Revnak ve hira beğendi.
Eski 22-03-2013, 10:49   #934
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

büyüdüklerini görmek için sabırsızlanıyorum.
zeki bey bilgileriniz için sonsuz teşekkürler. tohuma can vermek çok güzel bir duyguymuş. buna vesile olduğunuz için size ve burada bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim

Eklenen Resimler

Eski 22-03-2013, 10:52   #935
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

nemesia benim en kolay çimlendirdklerimden. tohumlarda bir sıkıntı olabilir gerçekten limon 1115. ben nemesiaları 19-20 derecede çimlendirdim. ektiğim tohumların içinde en güzel gelişim gösteren onlar oldu. bodur ve sarkıcı olanları başarıyla çimlendi. tohumları zengardenden almıştım.

Eski 22-03-2013, 11:07   #936
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
sardunyalarım büyüdü bile
üçüncü resimdeki soldan ikinci saksıdakiler nemesia . bodur olanlar

Eski 22-03-2013, 11:09   #937
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
büyüdüklerini görmek için sabırsızlanıyorum.
zeki bey bilgileriniz için sonsuz teşekkürler. tohuma can vermek çok güzel bir duyguymuş. buna vesile olduğunuz için size ve burada bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim
bu resimdeki soldan ikinci olan da sarkıcı daminarka bayrağı kırmızı beyaz nemesia. aslında Türk bayrağı demek daha uygun olabilir

Eski 22-03-2013, 12:50   #939
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Ne okunacaklar bitiyor ne de izlenecekler. Benim gibi caylaklara hem faydali hem de surukleyici su dizileri izlemenizi oneririm. Yaslandim sanirim, aksiyon filmlerinden daha heyecanli ve surukleyici geliyor bana )

Fork to Fork - 2 - Tomatoes and Onions - YouTube

How To Be A Gardener 7 - The Productive Garden - YouTube

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 13:08   #940
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Bu başlığa uygun olmayan mesajların bir kısmını taşıdım.

http://www.agaclar.net/forum/oneri-y...iniz/29989.htm

Orada devam edebilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 20:35   #941
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Ben de zengardendan aldım. Kırmızı-beyaz ve mavi-beyaz olanları idi. Şuan 4 farklı saksıda bulunuyorlar. Birini direk dışarı koydum. (üzerinde 19 derecenin üzerinde çimlenmez yazıyordu.) 2'si kapalı balkonda, biri de içerde. Diğer 1o çeşit tohumum çimlendi ama nemesia'lar çimlenmedi. En çok da nemesia'larım olsun istemiştim ama bekliyorum belki çıkarlar..

limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 22:22   #942
Ağaçsever

eylülbelde's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2012
Merhabalar.

Başlığa yazılan şeyleri genel olarak okudum da; tohumlar çimlendikten sonra ve gerçek yapraklarını çıkardıktan sonra da geceleri için floresan gerekliliğinden söz edilmiş, fotoğraflara da baktım bu şekilde uygulanan.

Gündüzleri pencere önünde çimlendirme işini yapan ve geceleri için bu tarz bir ışık desteği sağla(ya)mayan arkadaşlar bunun şart olup olmadığını sormuş.
Şart olmadığını fakat boylarının fazla uzaması açısından sıkıntı yaratabileceğini okudum.

Mesela fidelerin yerlerini şaşırtmadan evvel bir süre dışarının ortamına,ısısına,rüzgara,güneşe alıştırmak gerektiğini okudum günde 1 saat kadar.
Bu fikir son derece içime sinmekte.
(Yanlış okuduğum,yorumladığım bir şey varsa affola şimdiden)

Ancak;evet,tarımın bir gerçeği var ki; kontrol var doğasında. Fukuoka'nın tarımında bile var bu gerçek az bir düzeyde olsa da.

Bunun gerçeğiyle basit düşünmek isteyenlerdenim ben kendi adıma. Sulama,gübreleme vs yani bitkinin ne istediğine kulak vermek gerekiyor.Bunlar kontrol ile yaptığımız şeyler olsa da doğanın gerçeğinde de var olan şeyler.

Fakat geceleri yapay ışık vermek mesela,bu aklıma,içime takılıyor.Hani güneş yüzünü gösterince hava aydınlıktır, çekildiğinde karanlık.Nenemi düşünüyorum mesela.Bilmem ki bunu yapsın.

Bu gerçekten gerekli midir,bitki gerçekten bunu mu ister?

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 22:35   #943
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Arrow

Merhaba eylulbende,

Belki buna gercekten istemez ama basarma oranini arttirir diye dusunuyorum. Nineniz belki 1000 tohum ekiyordu, 100 tanesini dikti mi bunu buyuk basari olarak algiliyordu ve ona 100 fide fazlasiyla yetiyordu. Ama simdi kimsede 1000 tohum yok, aldiklarimiz 10-20, sonucta yuzde 10 basari kimseyi tatmin etmez diye dusunuyorum(en azindan biz acemileri )

Ayrica domates, biber orijinal olarak nereden geliyor? Mesala yanlis hatirlamiyorsam domates Peru'dan gelen bir meyve. Peru ekvatora yakin yani genellikle gece gunduz uzunluklari ayni, yani biz kisin 8 saat isik alirken, orada en azindan 12 saat isik almis oluyor.

Yani isin icine kimyasal, zararli urunler girmedigi surece, bence bu tip pratik cozumlerde dogallik bozulmuyor ve bilmeyerek belki de daha da dogal ortam hazirlamis oluyoruz fidelerimize ve tohumlarimiza

Yazdiklarim sadece acemi isidir, kimsenin kabul etme, dogru bulma zorunlulugu yoktur

Muhsin Hanif beğendi.
zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 22:40   #944
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Çimlenen tohumlar gündüzleri normal güneş ışığını alıyor ise ayrıca gece ışıklandırmasına gerek yoktur.

ciroz ve hira beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 22:46   #945
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Çimlenen tohumlar gündüzleri normal güneş ışığını alıyor ise ayrıca gece ışıklandırmasına gerek yoktur.
Cimlenen tohumlar dedikleriniz, çimyaprağı(kotiledon) cikmis fidecikler mi oluyor acaba?

Eski 22-03-2013, 22:52   #946
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Evet, bahsettiğiniz aşamadan itibaren normalde suni ışığa gerek olmaz. Sadece şartlar sebebiyle gün ışığından yararlandıramama durumu varsa düşünülebilir.

Eski 22-03-2013, 22:55   #947
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Arrow

Alıntı:
Evet, bahsettiğiniz aşamadan itibaren normalde suni ışığa gerek olmaz. Sadece şartlar sebebiyle gün ışığından yararlandıramama durumu varsa düşünülebilir.
Yarari yoksa zarari var midir acaba? Mesala bitki daha fazla isikla temasa kalacagindan, dinlenemeyecek gibi yani?

HakanG beğendi.
Eski 22-03-2013, 23:12   #948
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

İyi soru Bitkinin sürekli ışığa maruz kalması durumunda karanlıktaki gelişimi engellenmiş olabilir ve bu bazı olumsuzluklar yaratabilir. Bunlar neler olabilir emin değilim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. İşin bu yönünü irdeleyen olmuş mu biraz bakınayım.

maki01, Revnak, ciroz ve 1 kişi beğendi.
Eski 22-03-2013, 23:36   #949
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Gece de gunduz gibi direk isik almaya devam eden domateslerde verim dusuklugu oldugu biliniyor (bitkinin ihtiyaci olan karanlik suresiyle ilgili olarak bir yayin okudugumu hatirliyorum). Bunu ben de mecburen de olsa denemis bulundum. Bahcemizdeki harekete bagli olarak yanip sonen guvenlik isiginin ayarlarini duzeltmeyi ihmal ettigim icin, isik yerli yersiz ve uzun surelerle gece de yaniyordu (bu durum oldukca uzun bir sure, domateslerin gelisim asamasi boyunca devam etti). Isigin hemen dibindeki domateslerde hastaliga yakalanma orani ve stresten kaynakli cicek dokulmeleri isiga uzak olan bitkilere gore daha yuksek oldu ve verim acisindan da kotu sonuclar aldim. Domatesleri kaybettim ama isin gozlem kismi cok zevkliydi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zebra Mesajı Göster
Yarari yoksa zarari var midir acaba? Mesala bitki daha fazla isikla temasa kalacagindan, dinlenemeyecek gibi yani?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 00:16   #950
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Gece de gunduz gibi direk isik almaya devam eden domateslerde verim dusuklugu oldugu biliniyor (bitkinin ihtiyaci olan karanlik suresiyle ilgili olarak bir yayin okudugumu hatirliyorum). Bunu ben de mecburen de olsa denemis bulundum. Bahcemizdeki harekete bagli olarak yanip sonen guvenlik isiginin ayarlarini duzeltmeyi ihmal ettigim icin, isik yerli yersiz ve uzun surelerle gece de yaniyordu (bu durum oldukca uzun bir sure, domateslerin gelisim asamasi boyunca devam etti). Isigin hemen dibindeki domateslerde hastaliga yakalanma orani ve stresten kaynakli cicek dokulmeleri isiga uzak olan bitkilere gore daha yuksek oldu ve verim acisindan da kotu sonuclar aldim. Domatesleri kaybettim ama isin gozlem kismi cok zevkliydi
Alıntı:
İyi soru Bitkinin sürekli ışığa maruz kalması durumunda karanlıktaki gelişimi engellenmiş olabilir ve bu bazı olumsuzluklar yaratabilir. Bunlar neler olabilir emin değilim. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. İşin bu yönünü irdeleyen olmuş mu biraz bakınayım.
Ben de yarin arastirma yapayim, belki belli oran vardir. 2/3 gibi, yarin ola hayrola.

MeyveliTepe ve ciroz beğendi.
Eski 23-03-2013, 19:22   #951
Ağaçsever

Bu sayfayı keşfetmeden önce ektiğim tohumlardan çıkan zinnia'lar fazla uzunluktan yatmışlardı. Edindiğim bilgilerle sanırım onları kurtardım. İkinci yaprakları bile çıkmaya başladı

Name:  zinnia.jpg
Views: 1346
Size:  50.2 KB

Name:  23 mart-1.jpg
Views: 1538
Size:  46.5 KB

Bu arada kare saksı bulamayanlara fikir olarak sunmak istedim. Ben artık marketlerde satılan folyo tabaklara ekim yapıyorum. Evde boş saksı kalmayınca aşure yapma niyeti ile aldığım bu tabaklar aklıma geldi

Name:  SAM_0125.jpg
Views: 1274
Size:  44.4 KB

limon_sever beğendi.
Eski 23-03-2013, 20:02   #952
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Sayın limon1115'in bu son mesajındaki ilk resimde viyolün ilk 2 sırasındaki filizlerin boyları biraz uzamış.

Bu şekilde uzun boyu olan filizleri şaşırtma yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yeni saksıya aktarırken, toprak üstünde kalacak kısım gene bu resimdeki viyoldeki gibi aynı mı kalmalı? Yoksa o uzun gövde zamanla yıkılıp yatmasın diye, yeni saksıya dikerken, o gövdenin bir kısmını da mı toprağa gömmeliyiz? Böylece toprak üstünde kalan gövde daha kısa olur ve yatıp ölmez.... mi acaba?

Bir sakıncası olur mu böyle uzamış gövdeleri de toprağa gömmenin?

Sayın maki01'e de sormuştum sanırım daha önce, sağolsun, kendisi de elinden geldiğince yardımcı oldu (hem bu konuda hem sardunyalar konusunda). Kök boğazı hastalığı gibi birşeyden bahsetmişti sanırım

Sayın limon1115, sizin ikinci resimdekiler, ilk resimdekilerin şaşırtılmış hali midir?
Siz de uzayan gövdelerin bir kısmını toprak altında mı bıraktınız şaşırtmada?

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 20:21   #953
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Sayın limon1115'in bu son mesajındaki ilk resimde viyolün ilk 2 sırasındaki filizlerin boyları biraz uzamış.

Bu şekilde uzun boyu olan filizleri şaşırtma yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz?

Yeni saksıya aktarırken, toprak üstünde kalacak kısım gene bu resimdeki viyoldeki gibi aynı mı kalmalı? Yoksa o uzun gövde zamanla yıkılıp yatmasın diye, yeni saksıya dikerken, o gövdenin bir kısmını da mı toprağa gömmeliyiz? Böylece toprak üstünde kalan gövde daha kısa olur ve yatıp ölmez.... mi acaba?

Bir sakıncası olur mu böyle uzamış gövdeleri de toprağa gömmenin?

Sayın maki01'e de sormuştum sanırım daha önce, sağolsun, kendisi de elinden geldiğince yardımcı oldu (hem bu konuda hem sardunyalar konusunda). Kök boğazı hastalığı gibi birşeyden bahsetmişti sanırım

Sayın limon1115, sizin ikinci resimdekiler, ilk resimdekilerin şaşırtılmış hali midir?
Siz de uzayan gövdelerin bir kısmını toprak altında mı bıraktınız şaşırtmada?

Tam olarak şaşırtma zamanı değildi aslında ama tamamen yere yatmışlardı, ölmek üzerelerdi ben de bu sitede gövdesinin bir kısmının toprağa gölmesi ile kurtulabileceğini okumuştum.
1. resimde viyolde görülen filizleri gövdelerinin büyük bölümünü toprak altında bırakacak şekilde 2. resimde görülen saksıya ektim. Yaklaşık 1 hafta oldu ve tamamı yaşamaya devam ediyor hatta yeni yaprak çıkarıyorlar.
Şaşırtma yapmak için 2. yaprakların tamamen çıkması gerekiyor. Ben kökünü çok açmadan sadece saksısını değiştirdim aslında. Eğer durumları kötü ise size de tavsiye ederim, işe yarıyor.

Cymbelina ve s-bilge beğendi.
Eski 23-03-2013, 20:33   #954
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Çok teşekkür ederim Sn Limon1115. Şu an tam emin olmamakla birlikte sanki bir yerde ben de öyle okumuştum ve bunun üzerine bunu denemeye kalktım geçen yıl.

Yani siz 2. gerçek yapraklarını çıkarmadan şaşırtma yaptınız sanırım, gövdelerin uzunluğu sebebiyle. Gövdelerin bir kısmını yeni saksıda toprak altında kalacak şekilde diktiniz ve bu haliyle 2. gerçek yapraklar çıktı. Değil mi?

"Bu ışık yetersizliği, fazla sulama vb sebeplerle çimlenme sonrası aşırı uzayan gövdeleri, şaşırtmada toprak altında bırakarak yatıp ölmelerini engelleyebiliriz ve bunun zararı yoktur, aksine bu durumda bu yapılmalıdır." Böyle bir yorum yaparsak bu doğru olur mu arkadaşlar?

Geçen sene hevesle o kadar çok çiçek tohumu ektim ki, çoğu bu uzama ve bir takım aksilikler sebebiyle ölüp gitti. Geçen sene bu gövdeyi de toprak altında bırakmayı uygulamıştım bazılarında - yanılmıyorsam ama hangisi hangisiydi hatırlamıyorum, filizler çok olunca. Bu sene daha temkinli gitmek istiyorum.

Emre İlhan beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 21:04   #955
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim Sn Limon1115. Şu an tam emin olmamakla birlikte sanki bir yerde ben de öyle okumuştum ve bunun üzerine bunu denemeye kalktım geçen yıl.

Yani siz 2. gerçek yapraklarını çıkarmadan şaşırtma yaptınız sanırım, gövdelerin uzunluğu sebebiyle. Gövdelerin bir kısmını yeni saksıda toprak altında kalacak şekilde diktiniz ve bu haliyle 2. gerçek yapraklar çıktı. Değil mi?

"Bu ışık yetersizliği, fazla sulama vb sebeplerle çimlenme sonrası aşırı uzayan gövdeleri, şaşırtmada toprak altında bırakarak yatıp ölmelerini engelleyebiliriz ve bunun zararı yoktur, aksine bu durumda bu yapılmalıdır." Böyle bir yorum yaparsak bu doğru olur mu arkadaşlar?

Geçen sene hevesle o kadar çok çiçek tohumu ektim ki, çoğu bu uzama ve bir takım aksilikler sebebiyle ölüp gitti. Geçen sene bu gövdeyi de toprak altında bırakmayı uygulamıştım bazılarında - yanılmıyorsam ama hangisi hangisiydi hatırlamıyorum, filizler çok olunca. Bu sene daha temkinli gitmek istiyorum.

Aslında ben de sizin gibi acemiyim. Kesin birşey diyemeyeceğim. Bunlar bu sene ektiğim ilk tohumlardı, çok ışık almayan bir yerde durdukları için uzadılar. Ben de ikinci yapraklarını çıkarmalarını beklemeden gövdelerini de toprak altında bırakarak başka saksıya geçirdim. Şimdi güneyden güneş alan penceremin önündeler, boylarının uzaması da durdu. Diğer bütün tohumlarımı da artık tohumdan çıkar çıkmaz pencerenin önünde bulunan masaya taşıyorum. Durumları çok daha iyi.

Bence sizde filizler ölmeden bu şekilde başka saksıya alın ve hemen güneş gören bir yere taşıyın. Ben ayrıca ölmesini hiç istemediğim ve cılız görünün filizlerin bir kısmını da geceleri beyaz ışığın altında bırakıyorum. İşe yarayıp yaramadığından emin değilim. Diğer bütün tohumlarımın durumu iyi sayılır.

Cymbelina beğendi.
Eski 24-03-2013, 10:42   #956
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
2013 - Tohum Güncesi

Dün gün boyunca bahçe işlerinin yanı sıra, tohum ekiminin büyük bir bölümünü de tamamladık. Tohumların büyük çoğunluğu 2012-2013 AGACLAR.NET TOHUM TAKASI etkinliğinden.

Daha önce tohumları ekerken fotoğraflayalım ve gelişimlerini izleyip bir günce tutalım demiştik.

Ekimden başlayarak, çimlenme süreleri, farklı üreticilerinin aynı çeşit tohumlarının gelişimleri, yolda karşılaşacağımız her türlü iyi ya da kötü şeyi elimizden geldiğince fotoğraflayıp ilgili başlıklarda paylaşmayı düşünüyoruz.

İşe ilk önce Torfu eleyerek başladık. Amaç ince taneli bir torf elde etmek. Tohumlar ekildiğinde tamamını sararak kucaklasın diye düşündük.

Mümkün olduğunca geridönüşüm/yeniden kullanım mantığında alet edevat kullandık.

Name:  01.jpg
Views: 1269
Size:  34.0 KB
Torfun değeceği herşeyi oksijenli su ile silerek dezenfekte ettik.

Name:  02.jpg
Views: 1209
Size:  51.4 KB

Name:  03.jpg
Views: 1220
Size:  52.9 KB

Name:  04.jpg
Views: 1202
Size:  42.7 KB

Name:  05.jpg
Views: 1168
Size:  50.8 KB
Elenen torfun tanelerinin inceliğinden memnun kaldık.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2013, 11:07   #957
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Sıra geldi viyol olarak kullanacağımız, önceden piknik için aldığımız ve kullanmadığımız bardakların altına drenaj delikleri açmaya.
20 li paketler halinde toplam 4 paket, 10' arlı gruplar halinde 10' luk uzun bir vida ile altlarını delerek 80 adet viyol elde ettik.

Name:  06.jpg
Views: 1418
Size:  33.6 KB

Name:  07.jpg
Views: 1251
Size:  36.6 KB

Name:  08.jpg
Views: 1221
Size:  21.0 KB

Name:  09.jpg
Views: 1187
Size:  26.2 KB

Name:  10.jpg
Views: 1331
Size:  44.0 KB

Eski 24-03-2013, 11:12   #958
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

İçlerini doldurma vakti geldi.
Elenmiş torfu doldurmak için, ufak su şişesinden bir kürek yaptık.
Kapağı yani ters tarafı torfu sıkıştırmak için çok işe yaradı. Bunu daha önce ön görmemiştik. Yolda keşfettik.

Name:  11.jpg
Views: 1215
Size:  27.3 KB

Name:  12.jpg
Views: 1211
Size:  24.1 KB

Name:  13.jpg
Views: 1189
Size:  21.9 KB

Name:  14.jpg
Views: 1285
Size:  39.0 KB

Name:  15.jpg
Views: 1280
Size:  54.3 KB

Eski 24-03-2013, 11:16   #959
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Bardak viyollerden sonra sıra, tohumlar için etiketleri hazırlamaya geldi.
Kağıtların üzerine tohum adları ve kimden geldiğini not ettik. Şeffaf koli bandı ile arkalı önlü korumaya alıp, kürdanlara tutturarak, etiketlerimizi tamamladık.

Name:  16.jpg
Views: 1581
Size:  22.0 KB

Name:  16-1.jpg
Views: 1311
Size:  25.0 KB

Name:  16-2.jpg
Views: 1381
Size:  24.8 KB

Name:  16-3.jpg
Views: 1294
Size:  23.1 KB

Name:  16-4.jpg
Views: 1291
Size:  15.9 KB

Eski 24-03-2013, 11:20   #960
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Artık tohumları torf' la buluşturma zamanı gelmişti.
El yapımı küreğimizin kapak kısmı burada da çok işe yaradı.
Hem tohumlara yer açmak hem de kapak toprağını sıkıştırmak için çok kullanışlı oldu.

Name:  17.jpg
Views: 1262
Size:  43.8 KB

Name:  18.jpg
Views: 1248
Size:  45.2 KB

Name:  19.jpg
Views: 1171
Size:  40.2 KB

Name:  19-1.jpg
Views: 1218
Size:  49.5 KB

Name:  20.jpg
Views: 1263
Size:  42.4 KB

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025