![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
toprağa geçirme hakkında
Sn Zeki Yağlı verdiğiniz bilgiler eşliğinde tüm tohumlarımı çimlendirdim ve %100 başarı sağladım sizden ricam şimdi bunları sevze adalarına taşıyacağız ama forumda çok karışık bilgiler var iyi bir sebze adasında olması gereken gübreler,toprak çeşidi nasıldır, kimi yosun diyor,kimi,alfalfa diyor,kimi kaya tozu diyor.bide iz elementler var,mikro organizmalar var,bunları en kolay şekilde benim gibi tecrübesiz acemiler için sıralarmısınız,hepsini yopmak zorunda mıyız. teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Bu konuyu gözden geçirmenizi tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Konu ile ilğili bilgi burada var. Ama özetlersek, 35 cm yüksekliğinde 100 x 100 cm ( 1 metrekare ) bir adada iyi verim alabilmak için Yarım torba klinoptilolit ( Undemin) 2 blok coce-peat Yarım çuval iyi yanmış çiftlik gübresi 100 gr kemik tozu bir avuç kükürt bir avuç meşe odunu külü 5 kğ leonardit bir avuç iz element ( demir, mangan, mağnezyum,çinko, bakır) Geri kalanı bahçe toprağı...şeklinde olmalı. Etraftaki kadife çiçekleri, domatesler altındaki fesleğenleri unutmamak gerek. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kemik ununun Buradan Bazı girdileri burada veya tarım ürünleri satan, herhangi bir yerde bulabilirsiniz. İzmir'i tam bilmediğimden nokta yer tarifi yapamam. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2013
|
Alıntı:
ne zaman toprakla haşr etmeliyiz Fideleri yerlerine yerlestirildiginde mi yoksa su anda organik gubreyle beraber mi? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorunuza geç cevap verdim kusuruma bakmayın. Herkesin kendine göre güzel bir toprak karışımı var. Benim karışımım şöyle:
Unutmayın amaç karışımın köklerin rahatça gelişmesi için kaba, fazla suyun süzülüp gitmesi için yeterince süzek, ama köklere sıkılmış sünger kadar suyu tutması içinde yeterince organik madde olmasıdır. Bu amaçları sağlamak için elinizde ne malzeme varsa kullanabilirsiniz. Kolay gelsin. Düzenleyen Zeki Yağlı : 02-04-2013 saat 17:02 |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
bu arada lobelyalara 16 saatlik ışık uygulandığında çiçeklenmesi daha az oluyormuş, gece dinlenmesi gerekiyormuş diye okudum. deneyen var mı arkadaşlar? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|