![]() |
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2013
|
çilek çimlendirme
geçen sene çinden beyaz çilek tohumu almıştım fakat kısmet şimdiyeymiş. 24 martta tohumları çimlendirmeye bıraktım bugun 1/4 u çimlenmişti. cımbızla teker teker alıp viyollere koydum yaklaşık 100luk viyol doldu. kalanları da çimlendikçe alabilirim fakat bana 10 tane bile fide yeterliydi vazgeçtim. Nasıl çimlendirdiğimi anlatıcam çok basit. *plastik kap buluyorsunuz dondurma kabı da olur *kabın zeminini peçeteyle kapladım. tek yaprak peçete koyunca çok ince oldu 2 tane peçete koydum. *tohumları serpiyorsunuz fakat dipdibe olmasınlar mumkunse aralarında azcık bi bosluk olsun çunku çimlenen tohumlarımın çoğu yapışmıştı birbirine *ustu de peçeteyle kaplıyorsunuz bu da 2-3 kat olsun. *bolca suluyorsunuz tum pecete ıpıslak olsun *kabın ustune strech film çekiyorsunuz içerisi hava almasın *dondurma kabını kapatıyosunuz *kalorifer peteğinin ustune koyuyorsunuz(soba yanı da olur ya da sıcak bir yer. ne kadar sıcak olsa o kadar çabuk çimleniyor tohumlar) *2 gunde bir strech filmi çıkarıp 5 dk havalandırın peçeteler kurumuşsa (ki kurumuyor 2 gunde) biraz su fısfıslayın ilk gunku gibi ıslak olsunlar sonra yine kapatın terletin tohumları) cımbızla alıp viyollere koydum fakat buyuyecek mi daha bilemiyorum gelişmeleri yazarım ![]() |
|
|
|
|
|