![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Sellukaya kış hazırlığı -------------------------------------------------------------------------------- Tam yeri gelmişken izah edeyım havalar soğumaya başlayınça bitki en ucundan itibaren kurumaya başlıyor takriben toprağına 2 metre kalana kadar kuruyor işte oradan kesmek lazım ve 10 dereceden aşağı olmıyan aydınlık bir yerde muhafaza edıp 7 veya 10 günde hafif bir sulama yapmak lazım iyi günler Sellukamı içeri aldım bu yıl fazla gelişmedi ama bu durumu mevsim normalleri mi? eksik ya da fazla birşeyleri mi var yoksa hiç görmediğim kırmızı örümcek hastalığına mı yakalanmış.(kontrol ettiğimde yaprak arkalarında bir şey yoktu. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haftalık gübre şerbetini eksik etmedim,bazan baharda biriktirdiğim yağmur sularından da verdim. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bugün işi doğaya bırakmayıp yapay döllemeye devam ettim. Ancak kıpırdandığı için görebileceğim ufaklıkta, polenlerle aynı renkte bir böcek, erkek organın olduğu sripiralin içinden çıktı. Eğer biri varsa dölleyen bu olabilir dedim. Karıncalar, kesinlikle döllemede bir işlevi yok. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
Karıncaların bendeki yarattıkları asıl sorun, balkon trabzanında açan selluka çiçeklerine gelen karıncaları yemeğe çalışırken didikleyen kumru güvercin v.d. kuşlar çiçekleri gonca halinde iken açmadan dökülmelerine neden oluyor. Ulaşamadıkları yerlerde salkım saçak açan aynı bitkinin trabzana üst kısmına yakın yerlerde açılmadan dökülmelerine neden oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Artık kış, uykuya geçecek bitkiniz saksı değiştirmenin yararı olacağını sanmıyorum. Konya şartlarında soğuktan kurmanız daha önemli, seneye on litrelik bir saksıya aktarırsınız. Seneye 20 20 20 gübre ile beslemeye başlarsınız. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim çiçeğimin alt yaprakları son bir hafta da epeyce sararıp döküldü(yaklaşık 1 metre kadarı). Ama çiçekleri ve tohum kapsülleri gelişimini sorunsuz sürdürüyor. Mevsim gereği mi yoksa göremediğim bir haşere mi? Ne dersiniz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Mehmet Bey beni yanlış bir müdahaleden kurtardınız.Daha çok var ama on litrelik saksıya almak için hangi ay uygundur? Bahara kadar etrafına yanmış gübre desteği yaptım yakmaz umarım. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ahmeter, gönderdiğiniz selluka tohumu çimlendi, gelişti, çiçek açtı, tohum vermek üzere. Sormak istediğim, bu fasulye bundan sonra nasıl gelişecek? ![]() Ne zaman koparılır hale gelecek? Ben mi koparacağım, kendi mi düşecek? Sanıyorum dış kabuğu kuruyacak değil mi? Bilgilendirirseniz sevineceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Alıntı:
: ?? |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili memet öyle diyorsun da; demek ki İzmir'in iklimi değişti. Öyle olmasaydı bu güzelim çiçek kaybolmaya yüz tutmazdı. Bak benim iki yıllık sellukamın biricik çiçeği ![]() Sadece bir tane. İkincisi onun solmadan önceki hali. Eh, üçüncü seneye ya nasip. Rencberin karnını yarmışlar dokuz sene çıkmış. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Ahmet bey Teşekkürler! Sellukalar hakkında ilk bilgileri buradan lmaya basladim ve yazdıklarınız beni o kadar cok etkilediki ve sabırsızlıkla sizden gelecek sellukaları bekler oldum ve gelecek gunlerde bende sahip olunca her gordugumde yetisen sellukaları sizi yadedeceğim saygılar |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Fatma hanım ,sellukanın tohumu yokmu rica etsem bana vermeniz mümkünmü varsa . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
İzmir'de bir selluka varki 8 aydır yakınen takip ediyorum. Şu andaki durumunu anlatayım önce. Üzeri içi tohumlarla dolu dolgun fasülyelerle dolu. En az 200-300 tohum vereceği kesin. Toprağa yakın olan gövdesi 5-6 cm kalınlığa ulaşmış durumda. Boyu en az 5 metre. Yaz boyunca her geçişimde çiçeklerini yakından kontrol ettim. Üzeri salkım salkım çiçek doluydu. Ama en önemli ayrıntı bulunduğu ortam. Bol esinti alan, üzeri çatılı-kapalı, parçalı güneş alan ve nemli bir toprakta ekiliydi. Yani direk güneş almıyor. Çok aydınlık ve bazen parçalı güneş alan serin bir ortamda ekili. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Nail Sarı yerini de söyleseydiniz bari ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sayın ahmeter bu yavrucak muhtesem gorunuyor. kıskandım valla ama masaallah demeyide unutmadım. ne zman benimde bir sellukam olacak tohumlar ne durumda sabirsızlıkla bekler oldum. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ben unzun zamadır bekliyorum sayın ahmeter bey. Ben bütün çiçeklerinizden istiyorum kendimi tutamıyorum bu güzellikleri gödümmü san çok teşekkür ederim tüm paylaşımların için. |
|
|
|
![]() |
|
|