![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
Elektrik ucuzsa daylight florasanlar var, ya da bitkiler için özel başka çeşitleri de var, bence onlardan kullanın. Led lambalar sınırlı dalga boyunda ışık yaydığı için özel kombinasyonlar yapmak gerekebiliyor. Alın florasan, paşa paşa kullanın ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-07-2007
|
Sayın arkadaşlar, Ben tekrar belirteyim bıkmadan, burda konuşulan ve istenen, bitkiler için aydınlatma değil, bitkilerin istediği dalga boyunda ışıktır. Sayın bountr arkadaşım m2 hesabından sonra, piyasadaki ledlerle ilgili guzel fikirler ve ipuçları veriyordu bizlere, şimdi sanıyorum led ışıklardaki farklı spektrum kombinasyonlarından bıkmış olacak ki, daylight gibi florasanlara yönelmiş ben bu araştırmacı yönüyle kendisini kutluyorum. Vahit bey, linkte belirtitiğiniz uzakdoğu menşeili ufo dediğimiz led lambalar ne yazik ki bir işe yaramıyor, piyasadan bulunabilecek basit kırmızı ve mavi ledlerin dizilmesinden öteye gidemiyor. Bikti yetiştirme lambalarında, yetiştireceğiniz bitki ve mekanınızın aldığı güneş ışığı değerine göre farklı dalga boyu ve spektrum değerlerinde ışıklandırma yapılmalıdır. Tekrar belirteyim, amaç aydınlatma değil, bitkilerin ihtiyacı olan ışık değerini karşılamaktır. hepinize iyi uğraşlar dilerim, şahin, 0.555.221 69 22 LED BTK YETTRME LAMBASI |
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2012
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Değerli şahinbey kardeşim hangi bitkiye hangi dalga boyuna göre enerji verilmesini belirten kaynağı bizimle burada paylaşabilirmisiniz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şöyle bir baktım da genel olarak ''T5 full spectrum'' modelini tavsiye ediyorlar. Artık gerisi size kalmış ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Nerede nasıl temin ediliyor acaba fiyatı da uygunmudur? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Yeni lambalar buldum, florasan daha dogrusu t5 ten daha iyi sanirim. Bu 5.gun oluyor arastir rastir icim kurudu, sulanmam lazim Adı T12 .T12 VHO (very high output) florasanlar boyut olarak T5 uzunluklarında fakat watt değeri olarak yaklaşık 3 kat fazla. burdan siparis verebilirsiniz 23 dolar civarinda kargo ne tutar bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
|
Anlayışınıza teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende teşekkür ederim.Bilgilendirmeniz içn. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Arkdaşlar eşim yakında japonyaya gidecek kendim orkide ve menekşe için ledlerden istiyorum 2m lik raflara 3 kat yapmak istiyorum nasıl birşey tavsiye edersiniz bu konuda hiiiiiiççç bilgim yok belki oradan uygun bir fiyata getirtebilirim diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Japonyada uygun fiyatlı olacağını hiç sanmıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
LED Bitki yetiştirme lambaları
Domates, fideler ve fidanlar 300 - 380 μmol m2/s 16 saat (gün ışığı olmadan, Yetiştirme odalarında üretim). Marul, fideler ve fidanlar 280 - 380 μmol m2/s 16 saat (kültür sürelerinin 4 -5 kat hızlandırır). Marul, fideler ve fidanlar 85 - 145 μmol m2/s 16 saat (Bitkisel büyümenin artması, daha kısa zamanda kültür süresi). Orkide, fideler ve fidanlar 100 - 160 μmol m2/s 16 saat (Bitkisel büyümenin artması, çiçek gelişiminin artması ve kaliteli çiçek yapma). Menekşe, fideler ve fidanlar 80 - 140 μmol m2/s 16 - 18 saat (Bitkisel büyümenin artması, çiçek gelişiminin artması ve kısa sürede kültürlenme). umarım işinize yarar, iyi çalışmalar, şahin 0.506.990 43 06 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz hangi bitkiye hangi tür ışık gerektiğini hangi kaynakdan öğrenebiliriz bize bu konuda bilgi verebilirmisiniz. inansayticaret@hotmail.com 05318897011 Gaziantep Mehmet SARI |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Bu konuda bizim kendi test ve deney sonuçlarımız bizim için rehber konumundadır. 3 yıl gibi bir zamandır devam eden çalışmalar, halende bu test ve deneme çalışmalarımız devam etmektedir. Takdir edersiniz ki, öyle bir kaynak ve bilgi veremem. Anlayacağınız gibi, bizim içinde işimizin özelidir. şahin, 0.506 990 43 06 |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende forma yazdıklarınız gibi bizim içinde yazarsınız sanmıştım ne yazıkki bize gelince özel oldu olsun canın sağolsun bize özel olarak bu bilgiyi kaç liraya verebileceğinizi de bari forma yazında herkes de benim gibi sizin özel bilginizi parasız isteme hatasına düşmemiş olsun.Siz demekki bilgilerinizi satış için bura bazı bilgileri reklam mahiyetinde mi yazmış oluyorsunuz bizde bunu da anlayalım.Açıklamanızı şimdi den beklerim. |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
bilginin bedelini ödeyemezsiniz. çünki değeri ölçülemez. Düzenleyen sahin20 : 10-08-2012 saat 09:40 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok değerli bilginin bedelini ödemeye kimsenin gücü yetmez. Ben ise sizin bilginizin sadece zekatını istiyorum. Malum Ramazan ayıdır.Zekat verme zamanıdır. Bu konuyu sizin değerlendireceğinizi ümit ediyorum. Şeker otu Stevia ve Arpa buğday mısır için,ışık konusunda sizin vereceğiniz bilginizin zekatını almaya talibim. Çünkü bu bilginin geri dönüşümü herkese olacakdır. Hem size hem bize hepimize milletimize memleketimize hayırlı hizmet olacakdır inşallah. Sizi samimi sevgi saygı ile selamlıyorum. Allaha emanet olunuz ilginize bilginize çok teşekkür ediyorum. İyiliğinizin en büyük bedeli size yalnız yüce yaratıcımız ödeyebilir.Biz aciziz. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
selamlar mehmet bey, sizden sonra, ahmet seyit bey ile gorustum, malum ramazan icinde, isciler oruc oldugu icin yeterli calisma yapilamiyormus. o durumda ahmet bey cok yogun oldugunu soyledi, cunku hem bayindira hemde manisadaki tesislerine gitmemizi onerdi. ****** benim icinde pek uygun degil bu zaman. kisacasi bayramdan sonraya biraktik gorusmeyi, detayli ve saglikli olabilmesi acisindan boylesi daha uygun olacak. bu arada biz seker otuyla ilgili calismalara basladik. bayramdan sonrasi gunlerde bir takim bilgilere ulasmis oluruz. ayrica, arpa bugday misir konusunda sorunumuz yok, telefondada konustugumuz gibi, daha once o konuda calismalarimizi yapmistik. gorusmek uzere, hoscakalin. sahin |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
size çok teşekkür ederim değerli kardeşim
Alıntı:
Çok sağolunuz. Sizinle güneş enerjisi ve diğer alternatif yenilenebilir elektrik enerjisi sistemleri ile ilgilide yazışmak isterim. Çünkü benim EV Sera sisteminde yenilenebilir enerji ile bu tür ürünler her yerde her zaman daha çok kolay başarılı bir şekilde bir çok insan tarafından üretilebilecektir inşallah. Ülkemize ve halkımıza güzel hayırlı katkılarımız olacaktır diye ümit ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaçsever
|
STEVIA ve IŞIK
Alıntı:
Sağolsun Ahmet bey, 35 tane stevia tohumu verdi, bende dün için ekim yaptım, bakalım gelişmeleri ne olacak, buradan paylaşırız. Bu arada Ahmet beyde ışıklar kullanıyor ama, Ledler henüz yaygın olmadığı için, HPS Sodyum buharlı lambalar kullanıyormuş, bundan sonrası zamanda led lamba uyarlıyacağız Ahmet bey içinde. görüşmek üzere kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
Ve sonunda siparis verdim 4 adet asagidaki urunlerden siparis verdim. Full spectrum 225(kirmizi+mavi ledler) 15w. Gecen sene Hollanda veya Danimarkada hic gunes isigi olmadan ledlerle domatez yetistirmisler. Sizlerden gelen cevaplar, yardimlar ve kucuk capli arastirmalarim sonucu bunlardan 4 adet almaya karar verdim, cok ta hesapli oldu avrupa birligi sagolsun extra vergi odemiyecegim. Sonuclari haftadan haftaya yazacagim! Benim gibi merakli olanlar icin detaylari ile birlikte hemde... Umarim, domatez fidelerim ve salatalik fidelerim bu led isiklarla meyve verir. Isiklarim yol da, fideleri de tam klimanin karsisina koyacagim, hem ruzgar icin hem de kisin ortami ideal isida tutmak icin, hava temizleme modunu da ara ara actim mi, geriye meyvelerin cikmasini beklemek kalacak... Yardimci olan tum arakdaslarimiza tekrardan tesekkurler. Düzenleyen vahitbudak : 27-08-2012 saat 20:05 Neden: harf eksikligi duzeltimi |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2008
|
Alıntı:
Aynı Led lambalardan bende dün 4 tane sipariş verdim... Posta parası dahil bana 103,55 Euro'ya mal oldu... Umuyorumki perşembe ya da cuma elimde olur... Ben bu sistemi kalorifer kazanının olduğu odaya kurmayı düşünüyordum... Siparişlerim geldikten sonra gelişmeleri devamlı ve fotoğraflarla süsleyerek paylaşmaya çalışacağım... Ricam, sizde yetiştirmekte olduğunuz bitkileri fotoğraflasanız ve bizlerle paylaşsanız...? Hmmm, lafı açılmışken suni gübre demiştiniz... Muhteviyatını merak ettim açıkçası... |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2008
|
14 Watt LED Wuchslicht Pflanzen Grow Lampe Pflanzenlampe Pflanzenlicht Growlampe | eBay Link bu şekilde... 24,89 € artı 3,99 € posta ücreti toplamda 28,88 tek ürün maliyeti.... Lakin, ben 4 taneyi aynı anda sipariş verdiğim için bir defaya mahsus posta ücreti ödemiş oldum... Mailime gelen bildiri... ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| led lamba ile tarım, ledli tarım |
|
|