Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vahitbudak
Yeni lambalar buldum, florasan daha dogrusu t5 ten daha iyi sanirim. Bu 5.gun oluyor arastir rastir icim kurudu, sulanmam lazim  Adı T12 .T12 VHO (very high output) florasanlar boyut olarak T5 uzunluklarında fakat watt değeri olarak yaklaşık 3 kat fazla. burdan siparis verebilirsiniz 23 dolar civarinda kargo ne tutar bilemiyorum.
|
Kafam cok karisik sevgili bitkiseverler. Tam da tavsiye edilen (t5 full spectrum, t12 veya led) yapay isiklardan alacaktim ki, kayinpeder (kendisi uzun yillar serada calisti) yapay isiklarin yaprakli bitkilerde ise yaradigini soyledi, kendisi calisirken roka, marul
vb. urunler yetistirmis is yerinde! Domates yetistirmekte ise yaracagindan emin degil acikcasi. Ben de, su tip isik domates meyvesine iyi gelir, domateslerin kizarir diyene rastlamadigim icin tekrardan buraya yazmak istedim. Sadece cherry domates ve salatalik yetistirmek istiyorum. Bu alacagim isik kaynagi benim icin cok onemli, kisin ecnebi topraklarinda hele hele kar yaginca hayat duruyor ben de tum bos zamanimi bitkilerime ayirmak istiyorum. Yapay isik konusunu bastan sona okudum, istatiksel verilerden inanin birsey anlamadim acikcasi. Elektrik cok yakacakmis umrumde degil, cok ucuz burda elektrik. Turkiyenin 1/4 i kadar, o yuzden su isik kaynagi domateslerine iyi gelir diyebileceginiz markalari ogrenmek isitiyorum. T5 full spectrum da alacagim, takviye olarak bulunsun ne olacak ki...