agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2008, 00:23   #1
Yeni Üye

alievc's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Galeri: 12
merhaba
ilginizden ötürü sizi tebrik ediyorum, bende bir ziraat mühendisi değilim ama
pratikte fidan yetiştirme ve bakımları konusunda bazı bilgiler aldım şayet
bu konularda biraz daha bilgi sahibi olmak isterseniz size iki şey tavsiye edebilirim 1.ankara büyük şehir bel.bazı dönemlerde bahçıvanlık kursu açıyor.
2 .şahsımda fidan süs bitkisi yetiştirme ve bakımları ile ilgili
cd var size sunabilirim.
ama sizin sorduğunuz konuda nacizane bilgime göre tüm tohumlar tutacak ve
birer fidan olacak diye bir şart yok.ayrıca bazılarının yaprak dökmeleri toprak içinde çeşitli kurt ve benzeri şeylerde olabilir elbette farklı ağaçlardan alınmış
çekirdeklerden farklı tür çıkabilir biliyorsunuz at kestanelrinin de bazı türleri var
bahçeli 4.cadde de hem pembe açan hemde beyaz renk çiçek açan türünü görürsünüz.ayrıca resimdende gördüğüm kadarıyla yaprağını dökmüş olan fidan daha bence yaşıyor.ben de bahçemizde 25 adet meşe palamutu 1 adet selvi 3 adet de kestane yetiştirdim sadece 3 adet meşe palamutu çıkmadı.
bunda benimde yanlışım olabilir çekirdeklerin sağlam olup olmadıklarını ekmeden önce bir suya atıp dibe çökenleri kurtlanmamış hasar görmemiş olanları ekmek lazım. siz çok başarılısınız saygılarımla

alievc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 10:26   #2
Ağaç Dostu

üzüm's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alievc Mesajı Göster
...
bahçeli 4.cadde de hem pembe açan hemde beyaz renk çiçek açan türünü görürsünüz....
Sayın alievc, benim hatırladıklarım beyaz açan at kestaneleriydi. Biraz önce annemle konuştum, pembe açan at kestanesi hatırlamıyor. Şimdilerde çiçektelerse (pembe açanlar) acaba 4. caddenin ne tarafında? Eğer çiçek zamanı geçtiyse bildiğiniz bir tanesinin tam adresini verebilir misiniz? (annemden tohum isteyeceğim)
Teşekkürler.

Düzenleyen üzüm : 03-07-2008 saat 16:11
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 10:41   #3
Yeni Üye

alievc's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2007
Galeri: 12
selam
oldukça ilgilisiniz sevindim
emek 4. cadde tam ortalarında sayılır orada bulunan dükkan sahipleri
esnaf çok iyi bilir, ben de fotoğrafı olacaktı şayet bulursam sana gönderirim
içinde saten bir iki ağaç var pembe açan orada bulunan esnafa sorup rahatlıkla gösterecekleri gibi aynı zaman orman bakanlığı fidanlıkları ve
özel yetiştiricilerden bulmak mümkün,saten artık senin o saksıda bulunan
fidanlarını bir an evvel sabit bir yere diksen iyi olur.

Düzenleyen alievc : 03-07-2008 saat 10:42 Neden: eksik harfler
alievc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 23:04   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzum Mesajı Göster
Sayın alievc, benim hatırladıklarım beyaz açan at kestaneleriydi. Biraz önce annemle konuştum, pembe açan at kestanesi hatırlamıyor. Şimdilerde çiçektelerse (pembe açanlar) acaba 4. caddenin ne tarafında? Eğer çiçek zamanı geçtiyse bildiğiniz bir tanesinin tam adresini verebilir misiniz? (annemden tohum isteyeceğim)
Teşekkürler.
Güvenparkta da var.

brody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2008, 15:19   #5
Ağaçsever

ilahi morluk's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2007
Geçen sene ektiğim yarım düzine at kestanesini maalesef çimlendirmeyi başaramamıştım. Fakat bu sene kararlıyım.Emirgan civarından baya bir at kestanesi topladım. Ali Boztepe Bey'in tavsiyelerini uygulayacağım.

Gazyağı bulmakta zorlananlara İstanbul için tavsiye edilebilecek yerler: Petrol Ofisi benzinlikleri, Eminönünde eski ticaret odası şimdiki üniversitenin tam karşısındaki sobacılar ve kok kömürcüleri,Bostancıda Deniz nalbur, bazı yapı marketleri...

ilahi morluk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2008, 14:30   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alievc Mesajı Göster
merhaba
ilginizden ötürü sizi tebrik ediyorum, bende bir ziraat mühendisi değilim ama
pratikte fidan yetiştirme ve bakımları konusunda bazı bilgiler aldım şayet
bu konularda biraz daha bilgi sahibi olmak isterseniz size iki şey tavsiye edebilirim 1.ankara büyük şehir bel.bazı dönemlerde bahçıvanlık kursu açıyor.
2 .şahsımda fidan süs bitkisi yetiştirme ve bakımları ile ilgili
cd var size sunabilirim.
ama sizin sorduğunuz konuda nacizane bilgime göre tüm tohumlar tutacak ve
birer fidan olacak diye bir şart yok.ayrıca bazılarının yaprak dökmeleri toprak içinde çeşitli kurt ve benzeri şeylerde olabilir elbette farklı ağaçlardan alınmış
çekirdeklerden farklı tür çıkabilir biliyorsunuz at kestanelrinin de bazı türleri var
bahçeli 4.cadde de hem pembe açan hemde beyaz renk çiçek açan türünü görürsünüz.ayrıca resimdende gördüğüm kadarıyla yaprağını dökmüş olan fidan daha bence yaşıyor.ben de bahçemizde 25 adet meşe palamutu 1 adet selvi 3 adet de kestane yetiştirdim sadece 3 adet meşe palamutu çıkmadı.
bunda benimde yanlışım olabilir çekirdeklerin sağlam olup olmadıklarını ekmeden önce bir suya atıp dibe çökenleri kurtlanmamış hasar görmemiş olanları ekmek lazım. siz çok başarılısınız saygılarımla
meraba alievc ayrıntılı cevabınız için çok teşekkürler. o cd ile ilgilenebilirim. benim şu andaki amacım bizim evin taraflarında bir araziyi yeşillendirmek. o yüzden at kestanesi ve palamut gibi büyüyecek olan ağaçlarla ilgileniyorum. (bu arada böyle açık bir araziye tohum ekmek için gönüllü olan arkadaşlar varsa benle temasa geçebilir.) eminim bahsettiginiz cd de o tür ağaçlarla ilgili birşeyler bulabilirim. eger bir yerde satılıyorsa **** temin edebilecegim bir yer varsa bana orayı soylerseniz ben gidip oradan alayım cdyi eger oyle bir yer yoksa sizin bir sekilde temin etmenizi rica edecegim.

zaten bu sene de sonbahar gibi bahçeliye gidip at kestanesi tohumları toplamayı düşünüyorum. çiçek zamanı geçti gerçi galiba ve pembe olanını tespit etmek imkansız ama artık her agacın dibinden birer ikişer tane toplarım pembeyi bulmak için

aslında saksılardakileri toprağa dikmeyi sonbahar civarında düşünüyorum ama o zaman çok mu geç olur diyorsunuz? Yeteri kadar büyüdüler ama arazide sulaması çok zor oluyor ve şimdi bu mevsimde güneşin altında çok çabuk kuruyorlar. Ama tabi eğer küçük saksıda zarar gelir diyorsanız gidip ekeyim hemen bugünden

evrims Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025