![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
|
merhaba ilginizden ötürü sizi tebrik ediyorum, bende bir ziraat mühendisi değilim ama pratikte fidan yetiştirme ve bakımları konusunda bazı bilgiler aldım şayet bu konularda biraz daha bilgi sahibi olmak isterseniz size iki şey tavsiye edebilirim 1.ankara büyük şehir bel.bazı dönemlerde bahçıvanlık kursu açıyor. 2 .şahsımda fidan süs bitkisi yetiştirme ve bakımları ile ilgili cd var size sunabilirim. ama sizin sorduğunuz konuda nacizane bilgime göre tüm tohumlar tutacak ve birer fidan olacak diye bir şart yok.ayrıca bazılarının yaprak dökmeleri toprak içinde çeşitli kurt ve benzeri şeylerde olabilir elbette farklı ağaçlardan alınmış çekirdeklerden farklı tür çıkabilir biliyorsunuz at kestanelrinin de bazı türleri var bahçeli 4.cadde de hem pembe açan hemde beyaz renk çiçek açan türünü görürsünüz.ayrıca resimdende gördüğüm kadarıyla yaprağını dökmüş olan fidan daha bence yaşıyor.ben de bahçemizde 25 adet meşe palamutu 1 adet selvi 3 adet de kestane yetiştirdim sadece 3 adet meşe palamutu çıkmadı. bunda benimde yanlışım olabilir çekirdeklerin sağlam olup olmadıklarını ekmeden önce bir suya atıp dibe çökenleri kurtlanmamış hasar görmemiş olanları ekmek lazım. siz çok başarılısınız saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler. Düzenleyen üzüm : 03-07-2008 saat 16:11 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
selam oldukça ilgilisiniz sevindim emek 4. cadde tam ortalarında sayılır orada bulunan dükkan sahipleri esnaf çok iyi bilir, ben de fotoğrafı olacaktı şayet bulursam sana gönderirim içinde saten bir iki ağaç var pembe açan orada bulunan esnafa sorup rahatlıkla gösterecekleri gibi aynı zaman orman bakanlığı fidanlıkları ve özel yetiştiricilerden bulmak mümkün,saten artık senin o saksıda bulunan fidanlarını bir an evvel sabit bir yere diksen iyi olur. Düzenleyen alievc : 03-07-2008 saat 10:42 Neden: eksik harfler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2007
|
Geçen sene ektiğim yarım düzine at kestanesini maalesef çimlendirmeyi başaramamıştım. Fakat bu sene kararlıyım.Emirgan civarından baya bir at kestanesi topladım. Ali Boztepe Bey'in tavsiyelerini uygulayacağım. Gazyağı bulmakta zorlananlara İstanbul için tavsiye edilebilecek yerler: Petrol Ofisi benzinlikleri, Eminönünde eski ticaret odası şimdiki üniversitenin tam karşısındaki sobacılar ve kok kömürcüleri,Bostancıda Deniz nalbur, bazı yapı marketleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2007
|
Alıntı:
zaten bu sene de sonbahar gibi bahçeliye gidip at kestanesi tohumları toplamayı düşünüyorum. çiçek zamanı geçti gerçi galiba ve pembe olanını tespit etmek imkansız ama artık her agacın dibinden birer ikişer tane toplarım pembeyi bulmak için ![]() aslında saksılardakileri toprağa dikmeyi sonbahar civarında düşünüyorum ama o zaman çok mu geç olur diyorsunuz? Yeteri kadar büyüdüler ama arazide sulaması çok zor oluyor ve şimdi bu mevsimde güneşin altında çok çabuk kuruyorlar. Ama tabi eğer küçük saksıda zarar gelir diyorsanız gidip ekeyim hemen bugünden ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|