agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2017, 18:14   #1
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratcolak Mesajı Göster
Siteden inceledim.Cok fazla sayida tohum almamiz gerekiyor.Bizizmki hobi tarzi oldugu icin maximum 50 tohum alsak yeterli.

Birde her turnunun faydali olmadigina dair bir sey okudum.yaklasik 80 turden 16 si faydaliymis.Biz bunu nasil ayirt edecegiz.
Siteye maille veya telefonla ulaşıp, perakende satış olup, olmadığını sorabilirsiniz. Az miktarda yetiştirecekseniz, fide satışları da var. 1 sene kazanmış olursunuz.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2017, 06:55   #2
Ağaç Dostu

muratcolak's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Siteye maille veya telefonla ulaşıp, perakende satış olup, olmadığını sorabilirsiniz. Az miktarda yetiştirecekseniz, fide satışları da var. 1 sene kazanmış olursunuz.
Haklisiniz.Yalniz zaten 5 fidan aldim diktim bu nisanda. Amacim kendim ugeasip tohumdan yetistirmek.Daha zevkli geliyor.Bu yuzden kaliteli tohum aramaktayim.

muratcolak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2017, 19:33   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Kuruyemişçilerden meyve alıp, içinden çıkan tohumlardan fidan yetiştirecek olanlar için bir bilgi;
NQ1 Cinsi Bu cins şu ana kadar en yaygın olarak kullanılan ve goji berry ‘i ticari olarak düşünenlerin aradğı türdür. Melezleme yoluyla geliştirilmiş bir cinstir. Hastalıklara karşı dayanımlıdır. Erken verime yatar. Dikenleri azaltılmıştır. Meyveleri orta büyüklükte ve su oranı normaldır.
Verimi ağaç başına 8 kğ. Civarındadır.Taç yaprakları meyvenin kenarında barbaryumda olduğu gibi iki tanedir.
Yaprakları koyu yeşildir.
Hızlı büyüme ve gelişme özelliğine sahiptir.

Nq7 cinsi Nq1 ile özellikleri benzerlik gösterir. Onun bir üst versiyonudur. NQ1 e göre %34 dolayında daha fazla ürün verir.Meyveleri ondan biraz daha büyüktür. Günümüzde kurulan modern goji berry bahçeleri bu cinslerden kurulmaktadır.
Hibrit özelliğine sahiptir

"Meyveden çıkan çekirdekleri çimlendirdim neden meyve vermiyor?" şeklindeki sorulara cevap olabilir.

Alıntı: Goji Berry Cinsleri ve Özellikleri - Siyah Goji Berry Özellikleri

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025