![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2012
|
Gojiberry diye 6 adet çıplak kök fide aldım(emin değilim tabii)Bunun dikimi bakımı budaması hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2016
|
goji
2 haftalık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2013
|
*** arkadaşlar... 19.01.2016 tarihinde tohumdan ekmiş olduğum goji berry fidanlarımı ne zaman şaşırtma yaparak saksılara almam gerekiyor acaba. Yardımlarınızı bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
Fidecikleriniz biraz ışıksız kalmışlar,şaşırtmak için de vakit kaybetmeyin. Fideciklerinizi suladıktan bir saat kadar sonra bir çay kaşığı yardımıyla şaşırtabilirsiniz. Şaşırttığınız fideciklerinizi aydınlık ama fidelerinizin direkt Güneş ışığı almayacakları ılık bir ortamda tutun bir süre. Gerçek yapraklarını vermelerini müteakip (5/6 yaprak ve 10 cm kadar boylanınca) dış ortama ve Güneş'e alıştırmaya başlayabilirsiniz. Kolay gelsin.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2016
|
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce tohumdan ektiğim goji berileri 2 yaprak oldu ayırmam mı gerekiyor fotografını aşagıya ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir üst yazıda cevabı var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2016
|
![]() Merhaba arkadaşlar Goji Berry çimlendirme kabında 2 farklı şeyler çıktı . İkiside gojı berry olma ihtimali var mıdır? 1. ve 2. diye ok işaretiyle işaretledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2013
|
merhaba ben yeniyim NQ1 ve damaye cinsi arasında ki fark nedir ? hangisini tercih etmeliyiz müstakil evin bahçeye ve köy bahçesine ekeceğiz yanlız... b,z,m bahçe de büyük ağaçlar var biraz gölge de kalacak sıkıntı olur mu ? (yerimiz küçük diğer bahçe tepede ve gayet heryerinden güneş alacak 3 er fidan olarak dikeceğiz öneriniz var mıdır? ticari amaçla değil bahçemizden toplayıp yemek için ekeceğiz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Merhaba ben Kahramanmaraş elbistanda bu bitkinin bahçesini kurmayı düşünüyorum( 50 dönüm kadar )fakat bazı problemlerim var size danışmak istedim; Benim asıl üzerinde durduğum konu şu aralar bu işin işçiliği.Şu anda köyde bu işle ilgilenecek güvenilir birisini bulamıyorum ya da çok fazla maaşa bulabiliyorum.Ben de şu anda istanbulda bir özel şirkette çalışıyorum dolayısıyla köyde durma şansım yok.Fakat 15 günde bir gidip 2 gün kalıp,kuracagım bahçeyi kontrol edebilirim( 50 dönüm düşünüyorum).Yani ayda 4 gün kadar.Sulama sistemini damla sulama yapacagım,sanırım işçiliği en az bu.Toplama ve kurutma işçiliklerinde 4 ay babam ilgilenecek problem yok.Budamayı da hallederim.Sorum şu: 1-)Bu bitkinin hergün gün günlük bakımını yapacak birisinin olması şartmı( vişne,elma,kayısı vb. gibi)? 2-)Ayda 3-4 gün kontrol etsem ne gibi riskleri göze almam gerekir(mümkünmü en azından)? 3-)İşiçilği nasıl en aza indiririm?(Tohum ekmekten tutunda ağaç %100 verime geçinceye kadar) Teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2015
|
Alıntı:
Gojiberi vatanı olabilir ülkemizde... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
arkadaşlar goji berry'de aşıya gerek yok tohumu aynı meyvesini veriyor, tohmu çiçek toprağına ekin sert güneş altında tutmadan az sulamak şartıyla istediğiniz kadar üretebilirsiniz ben niğdede mart ortalarında toprağa aktardım şimdide sürgünlerine baş edemiyorum çok arsız bir büyümesi var.Budamasını bir arkadaşım merak etmiş bildiğimiz şemsiye şeklinde budanırsa iyi olur naçizane benim düşüncelerim herkese kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2016
|
Nerden bulabilirim bu tohumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
internetten tohumunu satan var. aktarlarda meyvesinden tohum alabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2016
|
Merhaba, Satın aldığım birkaç gojiberry fidanından bir dal kırılmıştı ve ben de bunu suya koyup deneyim istedim. Bahar gelince suya koyduğum dal yaprak çıkarmaya başladı. Ancak hiç kök çıkartmadı. Ben de alıp küçük ve derin bir saksıya koydum ve bol su vererek dalı bir önceki ortamına yakın hale getirmeye çalıştım.Ayrıca 5 litrelik pet şişeyi kesip sera etkisi yapmaya çalıştım. Tabi bu düzeneğin hepsi evin içinde oda sıcaklığında. Sizce son pet fazla mı olmuş ya da o çubuğun köklenmesi için herhangi bir öneriniz olur mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-10-2016
|
Arkadaşlar aktardan aldığımız kurutulmuş gojiberry meyvesinin çekirdekleri tohum olarak kullanılırmı ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2015
|
evet hobi amaçlı kullanabilirsiniz. Zaten yukarıda cevabını sn. Aydemiraydın bey vermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaçsever
|
Sağolun yarın deneyeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2017
|
B 1 benim bahçemde var ve çok fazla sürgün veriyor sürgünlerin hepsini verdiğimi sanıyordum ama bir tanesi gözümden kaçmış Kırklareli'ne yolunuz düşerse size verebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
|
Sayın Trakyalı39 çok teşekkür ederim öncelikle ben Uzunköprü de oturuyorum ve pek seyahat edemiyorum fakat bana kargo ile yollayabilirmisiniz ben kargonun ücretini öderim çok sağolun tekrardan Düzenleyen B_1 : 23-03-2017 saat 19:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2017
|
Kaliteli tohum önereceğiniz bir yer varmıdır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2010
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birde her turnunun faydali olmadigina dair bir sey okudum.yaklasik 80 turden 16 si faydaliymis.Biz bunu nasil ayirt edecegiz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Siteye maille veya telefonla ulaşıp, perakende satış olup, olmadığını sorabilirsiniz. Az miktarda yetiştirecekseniz, fide satışları da var. 1 sene kazanmış olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Haklisiniz.Yalniz zaten 5 fidan aldim diktim bu nisanda. Amacim kendim ugeasip tohumdan yetistirmek.Daha zevkli geliyor.Bu yuzden kaliteli tohum aramaktayim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Kuruyemişçilerden meyve alıp, içinden çıkan tohumlardan fidan yetiştirecek olanlar için bir bilgi; NQ1 Cinsi Bu cins şu ana kadar en yaygın olarak kullanılan ve goji berry ‘i ticari olarak düşünenlerin aradğı türdür. Melezleme yoluyla geliştirilmiş bir cinstir. Hastalıklara karşı dayanımlıdır. Erken verime yatar. Dikenleri azaltılmıştır. Meyveleri orta büyüklükte ve su oranı normaldır. Verimi ağaç başına 8 kğ. Civarındadır.Taç yaprakları meyvenin kenarında barbaryumda olduğu gibi iki tanedir. Yaprakları koyu yeşildir. Hızlı büyüme ve gelişme özelliğine sahiptir. Nq7 cinsi Nq1 ile özellikleri benzerlik gösterir. Onun bir üst versiyonudur. NQ1 e göre %34 dolayında daha fazla ürün verir.Meyveleri ondan biraz daha büyüktür. Günümüzde kurulan modern goji berry bahçeleri bu cinslerden kurulmaktadır. Hibrit özelliğine sahiptir "Meyveden çıkan çekirdekleri çimlendirdim neden meyve vermiyor?" şeklindeki sorulara cevap olabilir. Alıntı: Goji Berry Cinsleri ve Özellikleri - Siyah Goji Berry Özellikleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
20 tohum aldim bir siteden ancak her goji tohumundan cikan fide benzer kalitemidir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Goji, aslen yabani bir bitki. Her Bitkiden ürün alırsınız ancak yukarıda alıntı yaptığım yazıda göründüğü gibi bol ürün veren çeşitleri hibrit olanlar. Hibrit bir bitkinin verdiği meyveden alınan tohumlar aynı özellikleri taşımaz. Ülke de yeni bir meyve olduğu için, kolay para kazanmak için insanları aldatanlar çıkacaktır. en garantili üretme şekli; Verimli bir fidan bulup, çelikle üretim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkurler ....veriimli fidan da da alisveris te ayni kandirilmaya ugrayabilirz.Bildik birvyer olmali ozaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|