agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)




Beğeni Düzeni55Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-03-2007, 19:16   #1
Ağaç Dostu
 
kürşad's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-10-2006
Şehir: Bayramiç / Çanakkale
Mesajlar: 949
Galeri: 25
%1 lik iba almıştım ferther den. Önceden elma daldırım olmadı, suyunu çekmişti veya zamansızdı, geçende kirazların aşı yerlerinden kestik, atılan kısımlardan 30 kadar çelik aldım.
1 hafta kadar suda bekledi, yarısını IBA sız toprağa daldırdım.
Diğer yarısını da (25 kadar) ıslak vaziyette IBA olan poşete sokup poşetin ağzını büzerek içinde salladım. IBA çelike iyice yapıştı az da silkeleyip yarısı torf yarısı toprak olan karışıma batırdım.
Tabii toprağı 5 cm kadar koydum kaba, çelikleri daldırdım ve kalan kısmının toprağını sonradan koydum, çelikleri toprağa saplama yaparken IBA sıyrılmasın diye.
Unutmadan jiletle yarmak yerine çeliklerin toprağın altında kalacak kısımlarındaki gözleri falçata ile kestim. Buralardan kök atabilir diye.Sonucu bekliyorum.
Şimdi kirazlarda gözler yeşillenmeye başladı.

kürşad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025