![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
Arkadaşlar, Oya agacından çelik alınıp tutturulabilirmi ve şimdi zamanımıdır.Bunu deneyen arkadaşlar varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2010
|
Her çelik için ( köklendirilecek bitkinin cinsine göre) eritilecek Indol bütirik asit ayarlanmalı daha sonra bu IBA saf alkolle seyreltildikten sonra ( su da erimediği için ) saf su ile karıştırılıp mümkünse cam şişelerde saklanmalı ve güneş görmeyen (renkli ) kaplar tercih edilmelidir. Yine bu solusyona hazırlana bitki çelikleri ( üzerinde 2-4 göz bulunan kalemin ağaç gövdesine yakın tarafı gözün hemen altından kesilip uç kısmı ise yine 45 derece açı ile kesilip ) çeşitlerine göre 5-10 saniye çeliğin köklenecek kısmı 1-2 cm batırılarak köklendirme ortamına ( perlit, torf vb.) içine yere dik pozisyonda çeliğin yaklaşık yarısına kadar gömülür. Üstten sisleme ile ince püskürtme araçları ile sisleme yapılır. Uygun zamanda poşetlere ordanda araziye dikilir Oya ağacını köklendirmek mümkün ( IBA kullanarak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
Bilgilerini burada paylaşan arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Bilgiler İçin TEşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Ben meyve ağaçlarının çeliklerinden yeni meyveler oluşturmak istiyorum. (zeytin,erik,şeftali,kayısı....) Amacım hoşuma giden meyveleri bulduğumda fidan olarak kullanabilmek. Ticari bir amacım yok. Bunu yaparken IBA kullanmak yerine söğüt suyu ya da ASpirin kullansam olur mu? Yoksa mutlaka IBA mı olmak zorunda? Bunlardan herhangi birisini kullandığım zaman % kaç başarı elde ederim? Söğüt suyunu tarlaya yeni dikmiş olduğum zeytinlere can suyu olarak versem nasıl sonuç alırım? Eylül-Ekim aylarında? Cevaplar için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
köklendirme tozu kullanımı
Bugün internetten köklendirme tozu siparişi verdim. Gelecek olan hormon %0,5'lik IBA içeriyor. Bununla ters dut çelikleri köklendirebilir miyim? Çelikleri 10 gün kadar önce kesip perlite dikmiştim. Tutum oranını yükseltmek için, bu çelikleri çıkarıp köklendirme tozu uygulayıp tekrar perlite dikmeyi düşünüyorum. Sizce uygun mudur? Gelecek olan köklendirme tozu aşağıdaki fotoğrafta yer alan paket. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-01-2008
|
burda var
arayıp bulamayanlar için burda var arkadaşlar bende almayı düşünüyorum 5 gr saf olanın raf ömrü konusunda bir bilgi bulamadım? bilen varmı? http://www.e-tartes.com/KIMYASALLAR-...t-iba-5gr.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2008
|
arkadaşlar merhaba bana 40 50 adet çelik köklendirmek için IBA solusyonu gönderebilecek ya da elden verebilecek arkadaş yok mudur? ,İstanbul bakırköy deyim elden de alabilirim...sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kargo bedelini öderseniz size 25 gr kadar kendi yaptığım toz köklendirici formunda üründen deneme olarak gönderebilirim ancak sonucunu mutlaka benimle paylaşmanız kaydıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2012
|
Alıntı:
siteye yeni üye oldum bilgi paylaşımı harika.. Selahattin Bey İzmirde oturuyorum mÜmkünse bu tozu denemek isterim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2011
|
![]() merhabalar efendim bende isterim bu tozdan.eğer elinde olupta bana yollayabilecek olan varsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2007
|
juniperus horizantalis
Yayılıcı ardıçta çelik ne zaman alınmalı ve hangi şartlarda muhafaza edilmelidir? IBA ile muamele de yüzde çak köklenme görülür ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
agaclar.net
|
Temmuz - ekim ayları arasında alınan çeliklerde %,08 oranında İBA muamele edildiğinde çeliklerde % 100 civarı bir köklenme gerçekleşir. Her mevsim çelik alınabilir ama kış çelikleri önerilmez. Alınan çelikler muhafaza edilmez doğrudan çelik tavalarında kklendirmeye alınır. Sisleme uygulaması başarıyı arttırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
IBA solusyonunu odunsu şakayıkta uygulamak mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
IBA solusyonu uygulamasında çelik yapısına göre yarı odunsu çeliklerde 4000ppm lik, Odunsu yapıya sahip çeliklerde ise 8000 ppm lik olarak uygulanabilmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-06-2011
|
köklendirme hormonu hakkında bir bilen var mı???
köklendirme hormonuyla zeytin hangi aylar içerisinde işleme tabi tutulmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Köklendirmeyi ve çelik almayı araştırın lütfen. Ağaçlar.net' te, aradığınızda bulabileceğiniz her türlü bilgi mevcut. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2009
|
IBA ve IAA köklendirme için ayrı ayrı ve karışım halinde kullanılıyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, bu asitleri google da aramayı deneyin birde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2012
|
Bildiğim kadarıyla Bulunduğunuz bölgede bitkiler uyanmadan biraz önce çelikler bu hormonlarda 15-20 dk bekletilip dikilerek yapılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
15-20 dakika değilde benim bildiğim 5 saniye olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2012
|
Belki hormondan hormana veya markaya göre de değişebilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2010
|
s.a. arkadaşlar şu hatayı yapmayın derim. iba hormonunu veya benzerlerini buzdolabında saklamayın derim. nedenmi? yakın çevremde bir kişi geçen seneler hanımı açıkta satılan kezap almış, onuda su şişesi içine koymuşlar su içeçeğim derken yanlışlıkla bunu içmiş allah korumuş yani ölümden döndü. Olmuş bir hadise hikaye değil. siz siz olun bu tür kimyasaları ve ilaçları evinizde kimsenin ulaşamayacağı yere koyun derin allah korusun gazoz şişeleri meyvasu şişeleri. dikkatli olmak lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Toz halinde IBA'yı sıvı hale getirmek
indol bütürik asit'in toz formunu nasıl sıvı forma dönüştürebiliriz. hangi madde çözebilir. etil alkol çözemedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Kaybettik...
|
indolButirik asit ordanik bir madedir. suda çözünmez... ya KOH gibi alkalik bir çözelt deneyebilirsiniz veyahut da alkolda çözüp sudaki doyma noktasına kadar seyreltebilirsiz. aynen rakıya su katılma olayı gibi.. nasıl ki anethol su ethanol oranıa göre çökme gösterip suyu beyazlatıyorsa o tür bir şey ancak en olağanı "K" tuzu yapmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
|
tuz oluşturmak değil sadece çözmek istiyorum sıvı forma nasıl getirileceğini bilen yokmu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2012
|
İyi günler Bahceden kopardıgım gül dalını her bir celikte bir yaprak yeri kalacak şekilde kestim ve ekim yapacagım alt kısmını 45 derece acılı kesim yaptım ve 4000ppm ibaya batırıp cıkardıktan sonra nemli tofra ektim üzerinide şeffaf sitreçle örttüm ve yapraklardaki su damlaları kurudukca günkül olarak yapraklarını su püskürterek nemlendirdim ama bir hafta gecti hiç gelişme olmadı birini çekip baktım kök durumu nasıl diğye yaprakları halen canlı hiç ölmedi ama kök yok ve üsttaraflarında siyah jelimsi bir doku oluşmaya başladı ve yumşamaya başladı neden böyle oldu ne yapmam lazım **** yanlış yaptıgım nedir yardımcı olursanız çok memnun olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |