![]() |
|
|
|||||||
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agr.ege.edu.tr/~fitekno/Doc12.htm İlk olarak buradan ağacın türünü köklenme zamanını ve oranlarını bulup ona göre IBA nın oran ayarlamasını yapmak gerekiyor. .BenimAcer Palmatum'un İBA ile üretimi Nisan-Haziran aylarında yumuşak odundan 0.8’lik toz IBA %100 köklenme oluyormuş. Tekrar düzeltme gereği duydum İBA aldığımda yapılan tarif. 0.8(800)lik İBA için 1 gr'a 600ml %96 saf Alkol 600ml su ekleneceği. http://www.agr.ege.edu.tr/~fitekno/Doc12.htm de Acer buergeranum,Acer campestre,Acer japonicum ve Acer negundo için Haziran aylarında alınan yumuşak odunun 8000Ppm IBA ile köklendirildiği yazıyor. IBA hesaplaması : http://www.tartes.com.tr/destek/INDO...RIK%20ASIT.pdf 1000 Ppm IBA nın hazırlanması için 1gr Toz IBA ya 500ml %96 lık saf alkol ile iyice eritildikten sonra 500 ml su katılıyor. 4000 ppm için 4 gr IBA ya 500ml alkol 500ml su katılıyor. Bu hesaplamaya göre 8000ppm için 0,75 gr toz IBA ya yaklaşık 47ml alkol 47ml su katılması gerekiyor.Tabi hesapta yanlışlık yoksa ![]() Bu bilgilerin yanlışlığı durumunda ziraatçi arkadaşların bilgi verilmesini rica ![]() |
|
|
|
|
|