![]() |
Alıntı:
Günebakancım senin tüylüden de b uldum. Teşekkür ediyorum canım göndereyim demiştin:) |
Sayın SevimK
Bendeki çeşitler iki tür oldu. Dışarıda büyük bir saksıdalar. Geçen kış toprak üstü tamamen kurudu, baharda tekrar sürgün vererek gelişti. Sorunsuz bitkiler. Yeşil yapraklı olan mavi renk çiçek açıyor. Ancak yaklaşık 1 ay önce mevsimin etkisiyle kurudu. Çok sayıda tohum oluşmuştu. Saksıya ve çevreye saçıldılar. Seneye daha da çok olacaklarını sanıyorum. |
Sizdeki çeşitleri fotoğraflar mısınız sn k_donmez:) Akşam üzeri aklıma geldi geç olmuştu bıraktım. Ben de yarın birkaç fotoğraf çekeyim.:)
|
Sayın Sevim Hocam
Şu anda mor yapraklının yaprakları var. Onun ve diğerinin fotoğraflarını önceki sayfalarda görebilirsiniz. Mavi çiçeklinin çiçekli halini ise bir türlü fotoğraflayamadım. |
Ben de yeşil,bordo,gümüş çizgili,bordo çizgili ve gri tüylü olandan çelik aldım yetiştiriyorum. Pembe renklisini nerde bulabiliriz acaba.
|
5 Eklenti(ler)
Tradescantia sillamontana, ''saksısı'' ve çiçek detayları.
|
2 Eklenti(ler)
Bu iki tradescantia da çok güzel. Gerçi tardescantia_albiflora_(fluminensis) bulunabiliyor ama diğerini hiç görmedim:(
|
Tradescantia sillamontana
|
1 Eklenti(ler)
Tradescantia virginiana,10 yıllık dış mekan bitkisi.Haziran 2010 görseli.
|
Çok güzel.:) Bir arkadaşın bahçe fotoğrafında vardı. Benim yok ondan
|
Tradescantia virginiana'yı el arabasında sokak arasında çiçek satan birisinden almıştım.Onun adlandırması ''maviş çiçeği'' Her sene 3-4 ay sürekli sabah açan çiçekleri akşam soluyor.Kışın yeşil bölümü ölen bitkiyi dondan koruyorum ve baharda tekrar filizleniyor.Kuzey Amerika kökenli bir tür.
|
Sayın hydrosuccess Tradescantia virginiana'nız çok güzel, uzun yıllar sağlıklı olsun:)
Umarım bir gün bizim sokakta da el arabasında ya da pazarda virginiana satan birisine ben de rastlarım:) |
2 Eklenti(ler)
|
Ne güzel. Hala çiçekli mi öyle:) Benim sillamontada çiçeklenme devam ediyor. Onun dışında yok
|
Sayın serkan size,göndere bilirim telgıraf çiçeği çeliğinden.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da bizim telgraf çiçeğimiz. Dalları epey uzadı, budama yapmak gerekir mi acaba, yardımcı olursanız sevinirim..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahar bu sene bana böyle bir güzellik getirdi, çok şaşırdım sebebini soracak olursanız geçen sene bembeyazdı bu sene baharın gelmesi ve havaların biraz ısınmasıyla gördüğünüz hale geldi benide memnun etmedi dersem yalan olur...
|
Ayyy sevgili Gül Batur aratıp bulamadığım güzellik tradescantialarımın arasına koymak için. Aman nazar değmesin. Nereden aldınız.
|
Alıntı:
|
Sevim Hanım,
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1248272694 ile http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1292096140 aynı sanırım.Sadece ilki bol ışık altında yetiştiği için yaprakları içe doğru kıvrılmış ve yaprak altlarının rengi daha belirgin hale gelmiş. Çünkü ben de aynen ilki gibi bir bitkiden çelik almıştım ama; nispeten gölge ve serin yerde yetiştirdiğim için, aynen sizde mevcut formda yetişti. Bu çiçeğin sade renkli olanı Karadenz Bölgesinde doğal olarak çok bulunur, nem ve gölge sever.Ancak adaptasyonu da çok iyi olsa gerek ki; Urfada bile yetiştirebiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim telgrafım :)
|
Alıntı:
Ben sillamontanayla problem yaşıyordum. Şimdi yine yeşil yeşil çıkmaya başladılar. Bir iki filiz gördüm. İnşallah daha gür bir şekilde büyütebilirim:). |
Büyüyüverirler inşallah :)
|
3 Eklenti(ler)
|
aaa benim çocukluğumda biz bu çiçeğe masa çiçeği diyorduk hala varolduğuna şaşırdım ve çok sevindim eskisi gibi çok güzel
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz tek daldı.. ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025