![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Şebboyum çiçek açtı.
|
arkadaşlar ben şebboylar ile ilgili bir şey soracağım . bilgisi olan varsa sevinirim. ben şebboylardan bir iki çelik alarak çoğaltmayı denemek istiyorum acaba deneyen var mı. deneyen varsa lütfen deneyimlerini yazabilir mi. Şimdiden teşekkür ediyorum
|
ben yeni denedim bakalım bekliyorum sanki tutmuş gibi görünüyor inşallah çiçeklerini de görürüm
|
1 Eklenti(ler)
Benim şebboyda 15 gundur çiçekli ,ben tohumdan yetiştirdim .
|
Şebboyun en güzel rengi bu (mor-bembe arası) bence mis gibi de kokuyordur şimdi. Sn. kumyaka2010 bu güzellik için teşekkürler.
|
Alıntı:
|
arkadaşlar bende bu konuya değinmek istiyordum şebboy ile ilgili bütün yazıları hemen hemen okudum.Ama gördümkü herkes tohumdan yetiştirmeye calışmış.
Sİzlere tavsiyem şu ki özellikle sarı şebboy çelikle köklenebilen bir türdür.nisan ayı şebboy dan çelik almak için en ideal aydır. Ben yaklaşık 30 tanesi üzerinde denedim ve % 90 başarı sağladım. İkinci yılını dolduran sarı şebboylardan 10 ar cm lik alıcağınız tüm çelikler köklenme için ideal çeliklerdir. |
Alıntı:
|
Sadece sarı şebboylarda mı bu çelikle üretim uygulanabilir?
|
sayın dikilisardunya evet resimleri var ama bugün ekleyemeyeceğim maalesef ama söz kısa zaman içinde yüklerim resimleri.
sayın acemifüsun ben sadece sarı şebboy üzerinde denedim ve başarılı oldum.size tavsiyem elinizdeki türden denemekten korkmayın minimum üç adet alıcağınız çelikle sadece üç adet sürgün kaybedersiniz.ama çelikleriniz tutarsa üç adet daha şebboyunuz olacağını ve mütakiben sevincinizi düşleyebilirsiniz... |
Teşekkür ederim Sayın natu-doğa-rel, deneyeceğim:)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Yayla Boztaş'ın hediye fidelerinin çoşkusu:)
|
selamlar şebboylar çelikten tutma şansı yüksek iyi bir bakımla muradınıza erersiniz,şu anda yaklaşık 100 kök ürettim tohumdan 5 rengim mevcut 3 ay sonra tohum dağıtmaya başlarım bu hafta resimleri eklerim dağıttığım arkadaşlardan yetiştirenler varsa lütfen resim koyarlarsa bende çok sevinirim.sevgiyle kalın
|
Sayın acemifüsun,
Şebboylarınıza bayıldım ;) Ben de bugün pazarda bir çiçekçiye rastladım. Duruyorum ama burnuma bir güzel koku geliyor bir güzel koku ki sormayın :p Sordum Şebboy dediler :) Beyaz 1 tanesini verdiler elime. Şimdi eve getirdim, diktim hemen. Yalnız anneannem balkon çiçeği mi ev çiçeği mi emin olamadı. Doğal olarak ben de :( Ölmesine de kıyamam çok narin, çok hoş kokuyor. Nerede büyütülür ?? Kaç günde bir sulamak gerek ?? |
Ben bahçeye ektim. Kışı bahçede geçiriyor. Çok dayanıklı bir bitki.
|
Alıntı:
|
Benimki bahçede olduğu için yaz ayları hariç yağmur yağdıkça sulanıyor. Özel bir bakım gerektirmiyor. Diğer çiçeklerinizi sulama sıklığında sulayabilirsiniz.
|
Çok komik, aslında trajikomik bir şey yaşadım.
Geçen sene lavanta ekmiştim, bir yıl gözünün içine baktım, mis kokusunu hayal ettim, bu sene bir de baktım ki, çıkanlar şebboymuş :eek: Şebboy ekmediğimden kesinlikle eminim, böyle bir yanlışlığı nasıl yaptılar anlayamadım. Şimdi renk renk şebboylarım oldu, lavanta aramaya devam :( |
Alıntı:
|
Bugün arkadaşların tarif ettiği şekilde şebboylardan 10cmlik çelikler alıp, diktim. Bir süre gölgede duracaklar, umarım başarılı olurum.
|
başarılı olacaksın sayın acemifüsun. çünkü benimkiler tuttu. 4 çelik ektim.
|
Hiç şüphe yoturdur ki tutucaktır çelikleriniz:)
inşallah mayıs sonu haziran başı gibide çiçek açmış şebboylarınızın resimlerinide yüklersiniz:)) ben resimlerimi çektim siteye eklemek için hazırladım fakat problem oldu ve eklenmedi problemin sebebinide anlamış deilim... |
Sayın natu-doğa-rel resimlerinizin boyutları mı büyük? İlk önce istenen boyutlara getirmemiz gerekiyor. Sizin gibi şebboy konusunda deneyimli bir kişinin şebboylarını görmek isteriz:)
|
sayın acemifüsun ilginiz için teşekkür ederim.
Evet yanılmıyorsam boyutlarla ilgili bir problem var yoksa da eğer sitenin genel resim ayarlarına bakıp yüklemeye calışacağım. nacizane deneyimlerimi herkes gibi bende paylaşmayı gönülden isterim. |
Aynı şüphe içerisindeyim
:confused:
Alıntı:
Tohumları çimlendirdim iki yaprak verdiler beklemedeyim. Açıkçası ne çıkacakları konusunda hiç bir fikrim yok.Sizce? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Pazardan aldığım şebboy. Harika kokuyor.
|
Ben tohumları mart başında ekmiştim. Çimlendiler ve boyları 2-3 cm kadar oldu. Okuduklarımdan anladığım kadarı ile zamanlamayı yanlış yapmışım sanırım. Tohumları tam olarak ne zaman ekmek gerekir?
|
Şebboy tek yıllık olmadığı için yanlış zamanda ekmeniz sorun olmaz sanıyorum. En kötü ihtimalle çiçeklerini görmeniz gecikir, gelecek sene bu zamanları bulabilir.
|
Bir haftada filizlenen iki şebboyum (Matthiola):
http://www.agaclar.net/forum/showpos...1&postcount=21 |
bugün internetten aldığım tohumlar elime ulaştı. direk bahçeyemi eksem yoksa torfa ekip şaşırtsammı bilemiyorum lütfen yardım edin. (torfa ekilen tohumları çürütme konusunda üstün yeteneğimide söylemeden geçmiyim.)
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yılın tohumlarından ektiğim şebboylar büyüdü. Çiçek vermeye ve güzel kokusunu yaymaya başladı. Birinin yanına aslanağzı da katılmış. Beraber büyüyorlar.
|
Eskiden Şebboylarım vardı. Şimdi resimlerinizi görünce hatırladım. Mis gibi kokarlardı geceleri.
Keyifle büyütün çiçeklerinizi. |
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Sayın Fizban.
Bu yıl tohumdan ektiğim şebboylar, aynı renk çiçekleri olan kekik ve yayılıcı minelerin arasında güzel gelişiyor. Çiçekler ve tabi ki kokuları harika. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 164457
Mayıs başında ektiğim tohumlardan çıkan filizler. Büyük saksıya şaşırtamadığım için bu halde kaldılar. Önceki gün bu geniş saksıya torf içine aldım onları. Bu saatten sonra gelişirler mi sizce? Cılız bir haldeler zaten. Büyüseler de bu sene çiçeklerini göremem sanırım? Şebboyum da olsun istiyordum halbuki:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili arkadaşım bu durumda çok cılız olarak nereye kadar devam edecekler bilmiyorum. Bahçe toprağı bitkileri güçlendiriyor bu kesin, yanlız sıcaklığın yüksekliği beni düşündürüyor. Kış başı arkadaşım bahçesinden söktüğü, çıplak kök, şebboy fidelerini bana hediye etti, aynı gün akşamı saksıya, bahçe toprağına kökleri hafif sıkıştırarak diktim, ümitsiz olmama rağmen, inanılmaz güzel oldular, hala çiçek veriyorlar:)
Sizin iyi bahçe toprağı bulabilme imkanınız yok mu? Saksıyı toprağı ile boşaltıp, bol su tutarak, kökleri hiç zedelemeden, fideleri ayırabilirsiniz. Bence bahçe toprağına tavuk gübresi karıştırmayın, bu sıcaklarda iyice yakarsınız. Daha sonra Eylül gibi koyun gübresi şerbetine başlarsınız. Fideleri diktikten sonra epey bir süre mutlaka gölgede tutun. Şimdi bu kadar yazdıktan sonra fidelerinizi kaybederseniz de çok üzülürüm, inanın:) |
Sn. Acemisfüsün, o zaman aşırı sıcakların biraz dinmesini bekleyip dediğiniz uygulamayı yapayım. Bahçede gölge yere dikerim. Doğrudan yakıcı güneş ışığı almayan ama aydınlık bir kısım uygundur sanırım. İyi bahçe toprağı bulmam da çok zor. Zaten çevredeki bir çok bahçeli evi yıkıp yerine apartman diktiler. Daha fecisi; bu yeni binaların bahçe katını fayansla kaplıyorlar. Nasıl bir manyaklıktır anlayamıyorum:(
Üzülmeyin, dediğim gibi ben zaten bu fidelerimi gözden çıkarmıştım. Benimkisi kurtarma çabaları işte:) Yaşarsa da ölürse de canınız sağolsun. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025