![]() |
2 Eklenti(ler)
Makineden cekebildim sonunda fotograflari..
Bahcemizde yetisen sebboylardan iki rengi var. |
Benim şebboyler da bu cinsten.
Saz şebboyu olarak biliyorum adını. Doğrumudur acaba? |
Bilmiyorum sayin kopstar..Komsular vermislerdi ufak fidan olarak.
|
Sevgili sarigoz sizin şebboylarınız da ayrı güzel:) Ellerinize sağlık.
|
3 Eklenti(ler)
Benimkiler tohuma kaçtı bile.. ;)
4 renk var. |
1 Eklenti(ler)
Benim terasımdaki şebboylarım, arkadaşlar gerekli bilgileri yazdılar nasıl çoğaltılacağını öğrendim. Terasımın bir köşesini sadece şebboylara ayıracağım, kokuları mükemmel.
|
1 Eklenti(ler)
Benim şebboylarım da tohum yapıyor. Peki tohumdan sonra, bitkinin ömrü bitiyor mu? Budansa yeniden sürgün verir mi?
Eklenti 214655 |
Sevgili SDurul, bende de aynı cins var. Bu bitki iki senelik mi, çok yıllık mı bilmiyorum. Geçen sene kuvvetli budamıştım, kuvvetli budadıklarımın hiç biri kalmadı, az budadığım şimdi üçüncü yılında ama bu sene çiçekleri çok açık renkte oldu.
Kısaca, budayınca yeni sürgün veriyor ama nasıl budanacağını ben de bilmiyorum. Her ihtimale karşılık bir miktar tohum ayırın, sonbaharda bir saksıya atıp unuttuğum tohumlar çimlenmişler. |
Bu sene mor şebboy tohumları ektim çiçekleri için seneyi bekliyoruz. Sizlerinkiler tohum oluşturmaya başlamış ne kadar güzel :)
|
2 Eklenti(ler)
Bahcede orada burda cikiyor diye yabani ot sanip yoldugum bu bitki sebboy olabilir mi acaba? Burada cok aramama ragmen tohumlarini bulamadim. Istanbul`da verecegim adrese göndermek üzere tohum paylasmak isteyen birileri olursa cok sevinirim.
|
Elimde şebboy tohumları var, önümüzdeki bahar çiçek açmasını istiyorum fakat yazılanları okuyunca kararsız kaldım. Tohum atmak için herkes farklı bir zaman dilimi önermiş. En son sercan1969 sıcaklığın 20 C'yi geçmemesini söylemiş. Yanlış anlamadıysam sonbaharda tohumu serpiştirebilirim. Fakat başka bir iletide de temmuz ve ağustosu önermişler tohum atmak için. Aklım karıştı :(
|
Arkadaşlar merhaba,
Ağaçlar net'in kasım ayındaki İstanbul perpa toplantısında bir arkadaşımız bol bol şebboy tohumu getirmişti.Üzerlerinde de dikim ayı olarak aralık ayı yazıyordu.Bekledim aralıkta ektim 2 günde çimlenmelerine rağmen bir türlü iki yaprağı geçmediler.Sonunda da kıvrılıp soldular.Ne yaptıysam gelişmediler. Tohumları evde çimlendirdim ve evde tuttum.Pencere önünde aydınlık bir ortamda 20-22 derecede duruyorlardı.Acaba nerede hata yaptım? Tohumları bize armağan eden sayın ağaçlar net üyesi bu işin uzmanıdır diye düşünüyorum.Acaba bize bir yol gösterir mi? Saygılarımla. |
Alıntı:
sonuç olarak hastalığı önlemek için fideleri (kaldıysa!!) previcur ile veya captan benzeri bir ilaçla ilaçlamak gerekir. İçeride sıcak ama havasız ortam da hastalık gelişimine yardımcı olmuş olabilir. Kolay gelsin. |
Sayın kgursan filizler fide dahi olamadılar.İlk defa bu kadar başarısız bir denemem oldu.Sorun nedir anlamadım ama, galiba mevsimi değildi.Mart-Nisan ayında birkez daha deneyeceğim.
Selamlarımla. |
Bir hafta önce üzerinde çiçeklerle aldığım yalınkat şebboy fidelerini bahçenin güney kısmına daima güneş gören bir yere diktim. İlk kez şebboy yetiştireceğim ve çiçeklenme süresi hakkında en ufak bir fikrim yok. Konuyu baştan sona okudum başka yerlere de baktım fakat bu mevzuyu kafamda tam açıklığa kavuşturamadım. Şebboyların yaz başında çiçeklenmeleri bitecek mi yoksa tüm yaz çiçek açacaklar mı? Eğer yalnızca baharda çiçekli olacaklarsa önlerine yaz çiçekleri dikerek o bölümün yazın çiçeksiz kalmasını önlemeliyim. Tecrübeli yetiştiriciler bu hususta bilgi aktarırlarsa minnettar kalacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Şebboylarımdan bir tanesinde kıvırcıklanma olmuş.. Baktım herhangi bir zararlı göremedim.. Başka bir hastalık olabilir mi?
|
Sevgili selis ,
Hastalık gibi görünmüyor. Yine de dikkatli olmalısın, bu mevsimde tırtıllar çıkıyor ve şebboyları çok seviyor. Gördüğünde hemen tedbir almazsan bütün yaprakları kısa zamanda yiyip bitiriyor. |
1 Eklenti(ler)
Bana göre kesinlikle yetiştirilmesi gereken bir bitki. Hem çok yıllık, hem de mis kokulu. Fotoğraftaki şebboyun üçüncü yılı ve üzerine çok sayıda tomurcuk var.:)
Eklenti 282690 |
Alıntı:
|
Sevgili ciceksever70, evet ilk yıl açmıyor.:)
|
Alıntı:
|
Gövdesi olduğu gibi kalıyor. Tohum aldığınızda budanmış gibi oluyor. Baharın başında hem yeni yapraklar, hem tomurcuklar veriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 282755 |
1 Eklenti(ler)
Bu da geçen yaz ektiğim tohumlardan yetişen saksı. Genta marka tohum kullanmıştım her iki senede de. Geçen yaz doğrudan saksıya ekmiştim. Küçük bir kaba ektiğim fideleri de sonra bu saksıya aktardım. Epey kök var bu saksıda. Geçen yıl Genta marka bitkilerden topladığım onlarca tohumun hiçbiri çimlenmemişti. Bu sene 15 çeşit tohum aldım yeniden. Şebboylarımın çiçeklerini görünce dayanamayıp bir paket daha aldım. Apartman bahçesine de bolca dikmek istiyorum. Nasıl olsa soğuklara dayanıklılıklarını kanıtladılar. Aklım kalmadan rahatça bırakabilirim. Bir de kısır tohumlu olmayaydılar. Okulumun bulunduğu beldede epey evin önünde saksılarda görüyorum. Onların geleneksel tohumlu olmaları muhtemel. Onlardan bir iki kök ya da çelik alıp denesem iyi olur sanırım.
Eklenti 282756 |
3 Eklenti(ler)
Birkaç şebboyda benden olsun,geçen sene tohumdan yetiştirdim.Bu yıl çiçeklerini gördüm;)
|
Alıntı:
|
geçen yıl fide olarak diktiğim şebboyun şu andaki hali ikitane şebboyum var
http://e1204.hizliresim.com/w/m/4n0wh.jpg ancak bugün a101 marketlerine tohumu geldi aldım resimleride çok hoş gösterdikleri gibi olurlar ***. a101 den aldığım tohumun hollanda dan ithal olarak gelmiş üzrende yazıyor http://e1204.hizliresim.com/w/m/4n0w3.jpg |
Sdurul çiçek bahçede mi,evde mi.Ayrıca Eskişehirdeyseniz kışı nasıl atlatıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bir güzel kokulu şebboy'da arkadaşımın bahçesinden gelsin.
|
Alıntı:
Bahçede 6 kök çok yıllık kadife şebboy var. 2 sene önce tohumdan ekmiştim. Bu sene 3. yılları. Tomurcuktalar, açmak üzereler. Konya'da yetiştiğine göre Afyon ve Eskişehir'de de yeşir. Bu sene bazı dalları kurumuştu. Budadım. Bir sürü dal oluşturdu. Sonbaharda güneyden kuzeye taşıdım. Malum bu sene daha soğuk geçti. Ama soğuklara bana mısın demediler :) |
1 Eklenti(ler)
Şebboylarım dan biri de bu renk açtı,bu rengi daha çok sevdim.
|
3 Eklenti(ler)
Diğer renklerde iyice coştu:p
|
İpektuğçe hanım, şebboylarınız pek de güzelmiş ellerinize sağlık. Kimbilir nasıl da kokarlar...
|
Teşekkür ediyorum Gülbahar hanım,sizin mesajı okuyunca hemen gidip kokladım:p üzgünüm bunlar kokmuyor,diğer cüce şebboylarda oldukça yoğun koku almama rağmen, bunlarda birşey hissetmedim.:p
|
Türkiyede kaybolan çiçeklerden biri de kalıcı-çok yıllkı şebboy...
Marketlerde satılanlar artık tek yıllık..... Eski bahçeli evlerde klasik çiçeklerden biri mutlaka kına renkli çok yıllık şebboydu... Kesinlikle korunması ve çoğaltılması gereken çiçeklerden.... |
2 Eklenti(ler)
Sabah çiçekleri sularken fark ettim.. Aynı kökte hem sarı hem kırmızı.. Bazı daldaki çiçekler de sarı-kırmızı.. Anormal bir durum diye sevinmiştim.. Meğer herkesinki öyleymiş ;)
|
2 Eklenti(ler)
Bu beyaz şebboy bu sene üçüncü yılına girecek gövdesi minik ağaç gibi kalınlaşmış, kar yağdığında da üstünde bu şekilde çiçekleri vardı. Yazkış devamlı çiçekte sanki bana cinsi başka gibi geliyor . Kokusuda çok hoş.
Eklenti 287603 Eklenti 287604 |
Sayın Fatoş, çok güzel bunlar. Bu şekilde beyaz ilk kez gördüm.
Acaba hiç tohum aldınız mı bunlardan. |
4 Eklenti(ler)
Sn.Fatoş hanım,sizinki bodur şebboymu acaba?Bende de var,henüz 1 yaşında yaprakları benziyor,birde 4 ay önce ektiklerim var.Yapraklarından tanıyabilirsiniz;)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025