agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Arapsaçı, Aşkın gözyaşı (Helxine soleirolii) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3933.htm)

Ecrin Kerim 20-05-2011 13:08

Selamlar
Arap saçı çiçeğinden bende arıyorum,hatta bugün konu açacaktım arıyorum bölümüne.Elinde olup paylaşmak isteyen olursa sevinirim

aygün 20-05-2011 13:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musbet (Mesaj 807164)
Selamlar nuray
bahsettiğiniz aşkın gözyaşı çiçeğinden elimde 1-2 dal mevcut,arzu ederseniz size verebilirim.
özelden msj attım ama geri dönmediniz,neyse teklif var ısrar yok :)

Bu arada benim arapsaçı arayışlarım hala devam ediyor, elinde olan benimle paylaşırsa çok mutlu olurum.

Ama aynı çiçek:o

Cizmeli Kedi 20-05-2011 14:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ecrin Kerim (Mesaj 807171)
Selamlar
Arap saçı çiçeğinden bende arıyorum,hatta bugün konu açacaktım arıyorum bölümüne.Elinde olup paylaşmak isteyen olursa sevinirim

Vallahi ben de talibim :o Aradım bulamadım...:rolleyes:

nuray 20-05-2011 21:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 807173)
Ama aynı çiçek:o

özelden banamı mesaj attınız eğer bana attıysanız aşkın gözyaşı çiçeğini elbette istiyorum ama bana mesaj gelmedi

sevim4 20-05-2011 21:38

Bende arıyorum arap saçından bana da yardımcı olursanız sevinirim.

aygün 20-05-2011 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nuray (Mesaj 807396)
özelden banamı mesaj attınız eğer bana attıysanız aşkın gözyaşı çiçeğini elbette istiyorum ama bana mesaj gelmedi

Arap saçı, tam da bu durum:)

Şaka bir yana da arkadaşlar, mesajları daha dikkatle okusak...;)

musbet 22-05-2011 19:30

durum biraz karışmış:))
sevgili nuray evet size özelden msj attım demekki bir sorun olmuş iletilememiş.
benim elimde olan çiçek arap saçı değil, yapraklarından damla şeklinde tomurcuk dökerek artan aşkın göz yaşı çiçeği. ben bu çiçeğin adını ilkokul yıllarından beri böyle biliyorum.
arap saçı ise fotolardaki yeşil minik yapraklı yayılan çiçek. yani ben böyle biliyorum en azından.
dediğim gibi elimde 1-2 dal aşkın gözyaşı çiçeğinden mevcut, henüz çok küçükler isterseniz size verebiirim. özelden msj atarsanız iletişim kurabiliriz.

hanbiyçe 06-10-2011 01:47

merabalar aceba arapsaçını paylaşmak isteyen var mıdır:)

Güler 06-10-2011 02:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanbiyçe (Mesaj 866728)

Böyle taleplerimizi bu başlıkta yapıyoruz.

MİRBE 06-10-2011 07:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanbiyçe (Mesaj 866728)

Merhabalar...Acaba...

Cizmeli Kedi 06-10-2011 08:54

Bir acaba da benden ;)

serdarakyildiz 08-10-2011 19:21

Herkese merhabalar,

Herkesin bu çiçekten aradığını öğrenince ben de bugün aldığım için sizlerle paylaşmak istedim. İstanbul'da Eminönü'ndeki çiçek pazarında birkaç çiçekçide var. Ben bugün üzerinde turuncu küçük meyva gibi toplar olan ithal bir türünü aldım. İthal olanın uyum sağlamasının daha zor olacağını hatta büyük ihtimal yaşatmayı başaramayacağımı bile bile onu aldım çünkü çok şirin görünüyordu, tutmazsa daha sonra yerlisini alırım diye düşündüm.

Cizmeli Kedi 09-10-2011 07:16

Üzerinde o dediğiniz küçük toplar olan arapsaçına çok benzese de değil.

Cizmeli Kedi 09-10-2011 07:21

Linkini de buldum. Sanıyorum sizin aldığınız Nertera.

serdarakyildiz 10-10-2011 16:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cizmeli Kedi (Mesaj 867941)
Üzerinde o dediğiniz küçük toplar olan arapsaçına çok benzese de değil.

Öyle mi? Teşekkür ederim bilgi için. Bunu satanlar da bilmiyor benim gibi o zaman çünkü ithal bir türü olduğunu söylemişlerdi.

Cizmeli Kedi 11-10-2011 18:34

Çokça karıştırılıyor zaten Serdar Bey, bilmemeniz normal. Ben de ilk defa bu başlıkta okumuştum farklı olduğunu.

hanbiyçe 03-11-2011 23:40

baya ego tatmini olmuş ama teşekkürler uyardığınız için :)

MİRBE 05-11-2011 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanbiyçe (Mesaj 876370)
baya ego tatmini olmuş ama teşekkürler uyardığınız için :)

Rica ederim:)

ayhat 30-12-2011 13:33

arap saçımda mı öldü :(

linkteki resimde gördüğünğünüz arap saçım, artık kurudu, soğuklarda içeriye almadım, sedum sıcağı sevmiyor, geçen sene hep yapraklarını döktü, arapsaçım hepsi kurudu, bahara tekrar çıkar mı? Kuruyanları alayımmı? yani bütün toprağın üstünü temizliyeyim mi?

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1102011167.jpg

nabersin 13-01-2012 06:47

3 Eklenti(ler)
bunlarda benim arapsaclarim umarim bu defa bakabilirim. 3 defa denedim ama hepsi kurudu. bu kez 3 tane aldim insallah yasatabilirim... ****** bacaksizin birindem korumam gerek önce :(

DAMLA81 13-01-2012 07:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nabersin (Mesaj 898917)
bunlarda benim arapsaclarim umarim bu defa bakabilirim. 3 defa denedim ama hepsi kurudu. bu kez 3 tane aldim insallah yasatabilirim... ****** bacaksizin birindem korumam gerek önce :(

günaydın,arap saclarınz çok güzel yanlarında duran uğurböçeği dahada güzel Allah bağışlasın.

Ben de bir mağazada gördüm büyük bir çiçeğin altına dikmişler,ordan birdaha geçersem içeri girip istiyeceğim...

nabersin 14-01-2012 05:29

tesekkür ederim. Allah herkesin evladina saglik versin. bende ayni sekilde ekmeyi düsünüyorum ama umarim yetistirebilirim. daha 1 hafta oldu. cok güzel gözüküyo sanki cicek cimlerin arasinda gibi toprak görüntüsü kayboluyo. eger olursa resmini eklerim yine

memet 28-01-2012 15:20

1 Eklenti(ler)
Bir yıldır ölsem mi kalsam mı diyordu. Sera ortamında canlandı.

sevim4 28-01-2012 20:59

Of of neden ben beceremiyorum bu arap saçını.
Sevgili memet,yaşar ölmesin.

memet 28-01-2012 21:11

İlk defa oluyor bu bende. Nem yarı gölge ve biraz da sıcaklık istiyor.

nabersin 29-01-2012 03:27

4 Eklenti(ler)
cok üzgünüm resimdeki arap sacimin acik renklisi tamamen kurudu, ortadakinde 2- 3 dal var can cekisiyor koyu olaninin ise yarisi saglam. acik renkten tekrar aldim. bulmamda trdekilere göre daha kolay ama neden ölsünlerki. cok moralim bozuk bi akil verin lütfen...

sirayla resimlerini ekliyorum. hala bir ümit kurumus olani bile (acik yesili) fisfisliyorum.canlanirmi sizce? :confused:

Mustafa Abdal 29-01-2012 10:50

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nabersin (Mesaj 905079)
cok üzgünüm resimdeki arap sacimin acik renklisi tamamen kurudu, ortadakinde 2- 3 dal var can cekisiyor koyu olaninin ise yarisi saglam. acik renkten tekrar aldim. bulmamda trdekilere göre daha kolay ama neden ölsünlerki. cok moralim bozuk bi akil verin lütfen...

sirayla resimlerini ekliyorum. hala bir ümit kurumus olani bile (acik yesili) fisfisliyorum.canlanirmi sizce? :confused:

Eklenti 266453 Eklenti 266454
Narla beraber bu şekilde almıştım. yaklaşık 2 ay oluyor. çok sarkanlarından 4-5 cm uzunluğunda biriki tane koparıp tamamını gömmeden benjaminin altına ektim. yavaşta olsa yayılmaya başladılar. Kolayca çoğalıyor.
Benimki uzman görüşü değil, sadece bunun keyfini yorumlayarak sıcaktan hoşlanmadığını ve ışığı sevdiğini söyleyebilirim. Tüm bitkiler gibi toprağın çamur olacak kadar sulanmaması önemli, her bitki için geçerli olan şey doğal ortamlarında hergün suya ulaşamadıkları. Ev ortamı daha kuru olduğundan ve saksı toprağı suyu depolayamadığından ayda bir iki kere yağan yağmurun yerine sulamayı 2-3 günde bir yapabiliriz. Eh gün ışığıda olursa (doğrudan güneş değil) keyiflerini bozacak birşey olmaz.

Birde pencere önüne almayı deneyin.

Sağlıcakla kalın;

k_donmez 29-01-2012 13:12

Bu bitki güneşi sevmiyor. Aydınlık yerlerde güzel gelişiyor. Kışın biraz keyfi kaçsa da baharda çabuk toparlar. Benim bahçemde gölge alanda üç yıldır -20 civarındaki ısılarda bile canlı kalmayı başardı. Şimdi 20 cm karın altında bekliyorlar.

özlem11 31-01-2012 07:48

Arkadaşlar çok su öldürüyor ama neme bayılıyor. sulamayı saksının dibine su püskürterek yaparsanız çok keyif alıyor. benim vardı köke dogru su püskürtürken yapraklarıda nemlendiriyordum ve arada yeşil yapraklılar için olan gübreden veryordum şahane büyüyordu. yer sıkıntısı dolayısı ile vermiştim. üretimdede sarkan dalı dibine saksı koyup gömün boş saksıya bir aya kesip iki saksı arasındaki dalı üretmiş oluyosunuz. kesinlikle güneşe dayanamıyor. yarı gölge olcak. böyle ağaç dallarının arasından süzülen güneş gibi...

yesimucer 31-01-2012 11:27

merhaba,
Ben de bu bitkiyi beceremeyenlerdenim, gördükçe alıyorum ama ölüyor kısa zamanda,
geçen sene İstanbul'da Yahya Efendi mezarlığında gördüm, birkaç mezarın üstünü kaplamışlardı, çok güzellerdi..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025