agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Arapsaçı, Aşkın gözyaşı (Helxine soleirolii) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3933.htm)

sükunet 16-08-2009 22:41

benim çiçeğim hızla gelişimini sürdürüyor benimde torf toprakta kendisi ve maşallah gayet mutlu...
ama arkadaşlar gelişiminde keşvettiğim şeyler...
1-yaşam alanını geniş tutun büyük saksıda olduğu zaman hem güzel yayılıyor hemde daha mutlu gelişiyor.
2-üzerinden spreyleme yapın su ile çok seviyor.
3-asıl suyunu dibinden verin.
ben hem komşumda böyle gördüm resmi yukarıda mevcut.
hemde böyle bakım uyguladığımdan beri gayet sağlıklı gelişiyor...

Sevgi Durul 22-08-2009 17:54

2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 99170[/ATTACH]Bozulacak diye başka saksıya alamadığım minik arapsaçım.

mt55 19-09-2009 13:55

Arap saçı ile aşkın gözyaşları aynı bitki değil ayrıca burda her resimdeki de arap saçı değil adiantum var bazı resimlerde eğrelti...

maki01 19-09-2009 14:21

2 Eklenti(ler)
Benim bu çiçeğim arapsaçı değil mi?

Eklenti 103472

Bir kök rozet karışmış arasına...

Çogaltma çalıştığım minişler belki daha net yorum yapılmasını sağlayabilir.

Eklenti 103475

Faruk 19-09-2009 14:32

Sevgili Maki ben çiçeğini klasik arap saçına pek benzetemedim. Fakat arap saçının farklı bir şekli de olabilir. Bakalım arap saçı bitkisi üzerine tecrübeli olan arkadaşlar ne yorum yapacaklar...

mustafacolakoglu 29-09-2009 11:47

Buda Benim ki .....

1 Eklenti(ler)
Daha yeni ama biraz daha büyüydüğü zaman güzel olacağını düşünüyorum.

sükunet 30-09-2009 10:51

sayın mustafa;
arapsaçınızın saksısı ne kadar şirinmiş öyle ;)
el yapımı birşey sanırım.
ama gerçekten çok hoş durmuş ;)

maki evet bana da klasik arap saçı gibi gelmedi açıkcası.
arapsaçı olabilir elbette fakat sanırım cinsi başka;)

sükunet 30-09-2009 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A.Şahin (Mesaj 480848)
Keşke faunustaki için de bunu uygulasanız. :(:(:(

Sayın A.Şahin;
o fanustaki balık bana ait değil!
arapsaçının sahibi olan komşum tatile çıkarken çiçeklerini bana bıraktığı gibi balığınıda bıraktı.
benim görevim onun yaşam alanını genişletmek değil onlar tatilden gelene dek ona en iyi şekilde bakarak sağsağlim teslim etmek

Faruk 19-10-2009 21:28

3 Eklenti(ler)
Arap saçı bitkisi en sevdiğim bitkiler arasında daima belirli bir yere sahip. Yetiştirmesi ve bakımı çok kolay. Minicik yapraklarıyla insanın içine mutluluk dolduran yokolmaya yüz tutmuş bitkimden birkaç fotoğraf ekleyeyim ben de maşallah diyerek...

querelle 03-11-2009 18:24

Arapsaçını nerde tutuyorsunuz arkadaşlar ?
Benimki her mevsim dışarda ve çok gür. Oldukça aydınlık bir noktada duruyor, bazen Güneş de alıyor ve çok sık ama az su veriyorum.

querelle 17-11-2009 14:14

2. enkarnesi :p

Arada minik tutamları düşüyor, onları alıp başka saksılara koyuyorum. Şimdilik tuttu gibi görünüyorlar, gelişme olursa ilerde paylaşırım.

Bazen su püskürtüyorum, onun dışında az ve sık su veriyorum. sadece içme suyu kullanıyorum.
2 senedir filan dışarda, hiç içeri almadım.

http://img693.imageshack.us/img693/590/arapp.jpg

Faruk 17-11-2009 17:56

Sayın querelle benim de arap saçı bitkim var. İstanbul ve civarı gibi bir yerde arap saçını balkonda kışın bıraksak donmaz mı acaba???

querelle 17-11-2009 18:38

Faruk bey ben uzman değilim, çiçekleri çok seven amatör bi hobiciyim sadece :) O yüzden sadece kendi tecrübemi aktarabilirim.

Ben de İstanbul'da oturuyorum ve arapsaçı bitkimi 2 senedir içeri almadım. Resimde gördüğünüz şekilde, hiç bozulmadı.
Kuşkonmazım bile dışarda ve yukarı kata uzanmış durumda. Bence İstanbul'un kışı gayet insaflı.

Benim tecrübeme göre bu bitkinin en büyük düşmanı kediler :p
Üstüne basıp eziyorlar, yoluyorlar, deviriyorlar; resimde gördüğünüz ezik yapraklar da ondan.

Faruk 17-11-2009 18:49

Sayın guerelle bitkinizin genek hali çok hoşuma gitti. Kediler dahi basmış olsa çok güzel bakmışsınız bitkinize. Ben de bu kış bitkimi eve aldım seneye inşallah ben de balkonda bakmayı düşünüyorum kış için...

Sevgi Durul 30-11-2009 19:57

1 Eklenti(ler)
Eklenti 115804 Arapsaçım epeyce büyüdü, işte resmi:

TuruncuHis 30-11-2009 20:51

Sevgili Fatma Dündar'ın hediyesi arapsaçım uzunca bir süre mızmızlandı. Diğer yaz çiçeklerim gibi, kavurucu sıcaklar bitince o da coştu. Uzayan dallarını yanına bir saksı koyarak köklenmesi için üzerine yatırdım. Köklense keseceğim ana bitki ile olan bağını. Ama köklenmiyor sanki ya da geç köklenecek.

The Island 30-11-2009 21:05

Merhaba,
Benim bitkim de sayın maki01 'in bitkisinden. Ben de arapsaçı diye almıştım. Adını bilen var mı?

karslims 30-11-2009 21:57

............bu degil

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 92240)
Tiya, eski bir konu için mesaj yazarken hemen o mesajın altında alıntıla düğmesine tıklayınız, açılan pencereye mesajı alıntının altına yazınız. Böylece hangi konudan bahsettiğinizi hemen görürüz. Yoksa ben sizin neden bahsettiğinizi anlamak için bir sürü mesaj taradım. :rolleyes:

Aşkın gözyaşı diye halk arasında adlandırılan çiçek Helxine soleirolii dir.Bu bitkiye arap saçı da denmekte. İngilizce adı da baby's tears.

http://www.geocities.com/solarcereal/fig0004.jpgHelxine soleirolii

Gerçi Adianthum Capillus a da arap saçı eğreltisi denmekte.

http://www.tela-botanica.org/sites/p...x/adiantum.jpgAdianthum Capillus

Helxine yaprakları minicik damlalar gibi. Kendi de çok narin. Rutubeti çok seviyor. Rutubetli hatta ıslak alanlarda örtü bitkisi olarak bile kullanılabilir.

Evet Memet bu aşkın gözyaşı.

:( yapraklari biraz sert nane formunda ve yapraklarinin cevresinde yine filizleniyor ve yaprak cevresinde cogalan fideler topraga düsüp yeniden büyüyor bu cicegin adina peygamber gözyasi dediler ama bulamadim ,bilen var mi?

Fatih 30-11-2009 22:16

Bahsettiğiniz çiçek binlerin annesi adı altında aşkın gözyaşı sanırım.Çünkü onunda yaprak kenarların da bir çok yavrusu oluyor.

ieski 18-12-2009 21:38

arapsaçı saksıdan aşağı doğru inmesi gerekmiyor mu?

karslim 19-12-2009 23:42

Binlerin annesi adli cicegi nasil nerde bulurum benim icin cok önemli,.. yardimci olursaniz sevinirim,..

k_donmez 03-02-2010 17:16

1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz; Yalova'da site bahçesinde, binaların kuzey taraflarında yetişen arapsaçından bir miktar toprağı ile birlikte alarak Ankara'ya getirdim. Toprağı ile birlikte bahçeye diktim. Güzel gelişti. Doğrudan güneş almamasına dikkat etmek lazım. Son soğuklarda biraz keyifsiz ama dayanacak gibi görünüyor. Bir resimde baharda gönderirim.

sevim.K 03-02-2010 18:27

Ben arapsaçı yetiştiremedim:(

k_donmez 03-02-2010 20:16

Sevim Hanım, bu yıl yazın Yalova'da olduğumuz dönemde size Sakaryalı arkadaşlarımdan biriyle gönderebilirim. Eğer yaza kadar temin edemezseniz. Toprağı ile birlikte alınınca canlı kalıyor. Ankara'daki son soğuklara bile kafa tutmayı başardı. Yalnız bu bitkiye güneşi göstermeyeceksiniz. Bahçede üreyebildiği tüm bölgeler yoğun gölge ve hiç güneş almayan yerler oluyor.

sevim.K 04-02-2010 02:50

Teşekkür ediyorum:) Baharda alıp deniycem yine umarım bu kez başarılı olur büyütebilirim

çuha 06-03-2010 19:57

İyi akşamlar arkadaşlar çok üzülüyorum benim arapsaçını sevgili iklimsiz göndermişti çok iyi gelişmişti ne olduysa kendiliğinden kurudu nane gibi oldu:(şimdi bir seradan yenisini getirdim bakalım inşallah bu uzun yaşar.

umıt79 16-03-2010 20:11

Geçen hafta içerisinde yol kenarı satıcısında görüpte dayanamayıp aldığım bir arapsaçım var(üstelik trafiği altüst edip yolun orta yerinde arabayı park etme pahasına)
Birşey dikkatimi çekti sanki bu aldığım arasaçı değilde başka bitki gibi.Acaba farklı ve yaprakları birbirine hiç benzemeyen çeşit,tür v.s varmı?

querelle 16-03-2010 20:18

Arkadaşlar nasıl yetiştiremiyorsunuz hiç anlamıyorum doğrusu, acaba toprağında filan bir sorun mu var ?
Çünkü arapsaçı bence basbaya arsız bir bitki.

Yaz kış demeden dışarda bırakıyorum, aklıma geldikçe az çok demeden suluyorum; yani n'aparsam yapayım bana mısın demiyor.
Bence tehlikeli olan tek şey onu susuz bırakmak, o zaman kuruyabiliyor işte. Ama o durumda dahi suladıktan sonra dibinden yeniden sürgün veriyor...
Çoğaltmak istediğinizde de tek yapmanız gereken toprağa değdirmek, ordan kendisi kökleniyor.

çuha 31-03-2010 23:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 538988)
Eklenti 115804 Arapsaçım epeyce büyüdü, işte resmi:

Sayın durul arapsaçına farklı bir bakım mı yapıyorsunuz nasıl bukadar dalları uzadı hep dışarıdamı duruyor

k_donmez 10-04-2010 20:22

1 Eklenti(ler)
143 nolu mesajımdaki arapsaçı Ankara kışına dayandı. Keyifsiz halini attı. Hava biraz ısınınca hızla gelişmeye başladı. Bahçede olduğundan donmaması için çok soğuk günlerde malç uyguladım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025