agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Arapsaçı, Aşkın gözyaşı (Helxine soleirolii) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3933.htm)

ahmeter 09-03-2018 16:08

Açık havada bahçede pek az güneş alan bir ortam ve üzerine kar yağsın yapraklar koyu yeşil ve canlı olsun

Gül Batur 09-03-2018 20:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1533241)
Sn gül batur o nasıl bir görüntü. sizin arapsaci bitkiniz ışıl ışıl parlıyor.maşallah nazarım değmesin ne kadar sağlıklı.;)

Teşekkürler ederim benim bitkim açık balkonda.

Lalezar78 18-06-2018 13:41

1 Eklenti(ler)
Aşkın gözyaşı diye bilinen bu sukulent benim bildiğim uçlardaki filizler dökülüyor ve yeni bitki oluşturuyor

Lalezar78 18-06-2018 13:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lalezar78 (Mesaj 1533212)
Arap saçı bu bitki ama, aşkın gözyaşı benim bildiğim bir sukulent yaprakların uçlarında minik filizler çıkıyor ve bunlar toprağa dökülünce yeni bitkiler oluşuyor

Burda da bahsetmiştim

alperdemircan 29-06-2018 18:37

Sizce dış mekanlarda çoğaltılarak kullanılabilir mi?

satsumazi 30-10-2018 13:03

Salatalara ekleyebilirsiniz, biz yiyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 378873)
Fotoğraftaki bitki sukulent ailesindendir, adı kalanchoe daigremontianum ' dur, vegatatif yolla çoğalır, yani onlar meyve değildir, yenmez, bitkinin üremesini sağlayan organlardır.

Altlarına saksı koyup uğraşmanıza gerek yok, olgunlaşınca şöyle bir kıpırdatınca dökülür, dökülenleri uygun saksılara alırsınız, hemen kök salar, oldukça arsız bir bitki neredeyse 6 ay sonra da anaç bitkinin boyuna erişir.

omer.kaya88 14-01-2019 09:29

4 Eklenti(ler)
Selamlar, bende ufak bir çalismami paylasmak istedim.
Arapsaçi bitkisi ile zemin tamamen kaplandı

bellamia 07-08-2020 17:34

3 Eklenti(ler)
Merhaba, ben bir arapsaçı edinmiştim internetten.
2 ay gayet sağlıklıydı ama birden kökleri çürüdü, sineklendi ve tamamen kayboldu. "Hava çok sıcak, su verem su verem" derken abarttım sanırım.

Çok minnoş, kurumaya yüz tutmuş bir aşk merdiveni kökü bulmuştum. Onu ektiğim saksıya arapsaçının köklerini de aldım bir kenara. Kıyamadım, dedim, köken umut kesilmez.

Birkaç hafta önce de semizotu yıkarken baktım bir sürü tohum çıktı. Onlara da kıyamadım, bırakıverdim toprağın üstüne.

Şimdi şu eklediğim resimlerdeki gibi 2 filiz çıktı. Birbirlerine benzemiyorlar. İlk filiz halleri de benzer değil. Biri direkt 2 sivri uçlu yaprak olarak çıktı. Diğeri yumrulu sargılı 2 yaprak gibi çıkıp açtı. Ama ikisinin de ne olduğundan emin değilim. Herhangi bir ot da olabilir her ikisi de. Biri semizotu biri arapsaçı da olabilir (: Bir bakar mısınız resimlere? Arapsaçı olduğunu tahmin ettiğimi işaretledim kırmızıyla.

Yasarbaba 13-08-2020 11:11

Merhaba, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile semizotu çıkınca hemen kendini belli eder. Semizotuna benzemiyorsa başka bir şeydir.

bellamia 24-08-2020 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yasarbaba (Mesaj 1593978)
Merhaba, bildiğim ve gördüğüm kadarı ile semizotu çıkınca hemen kendini belli eder. Semizotuna benzemiyorsa başka bir şeydir.

Ben de sadece 1 cins semizotunun gömece benzer bir yaprak şeklinde filizlenip ortasından semizotu şeklinde büyüdüğünü gördüm. Onun dışında hep dediğiniz gibi. Bu semizotu da diilmiş.

Aynı formda büyümeye devam etti ama başka yaprak çıkarmadı daha, öyle 2 yapraklı hayatına devam ediyor. Çok merak ediyorum ya, sürekli başındayım. Keşke daha önceden böyle bir şey tecrübe etmiş biri olsaydı.

Anakarsist 13-06-2024 14:34

masallah ne güzel çoğalmışlar.

Anakarsist 13-06-2024 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi baytar87 (Mesaj 1147593)
bizim kiler sıcakları görünce iyice coştular :)

ne güzeller. özellikle koyu yeşil olanı. ben bir türlü tutturamadım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025