agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Difenbahya (Dieffenbachia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/3808.htm)

Faruk 08-03-2009 17:41

Suizan yeni difembahyanızı güle güle büyütün...

house-of-wax 08-03-2009 18:21

Sonuçta 4 gövdenin 4ü de taoprağın içinde, aralarında köklenmiş olan varsa onlardan ayırıp komşunuzada verebilirsiniz.:):D

süreyya aysun 09-03-2009 01:08

tavsiyeleriniz için teşekkürler.dife su verirken yüzeye beyaz minik yaratıklar çıktı.onları nasıl yok etmeliyim?dife ek besin ne vermeliyim?bu çiçegi de kurutursam annemin dilinden kurtulamam.daha önce evime hediye ettigi 4 saksı menekşe ve 1 limon agacını kuruttum.yardımcı olursanız sevinirim.birde neden benim difenbahyam bu kadar yaprakları yere bakıyor,gördügüm bütün diflerin yaprakları yukarı dogru daha güzel duruyor,çok iri yaprakları var ondan mı?40cm e yakın yapraklar(mesaj 443 te resmi var)şimdiden çok dagınık hep böyle büyüyecek mi ?sonrasını düşünemiyorum salonda kocaman bir agaç gibi duracak galiba.......

süreyya aysun 09-03-2009 01:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas (Mesaj 373819)
Ben saksının altından su vermeyi kasteddim. Yani tabağına su koyuyorum. Yaprak verme olayı hızlandı ve yapraklar daha büyük çıkmaya başladı. Bunu son vermiş olduğu 2 yaprakta daha iyi gözlemlemeye başladım ayrıca 1,5-2 ayda bir toz halindeki npk 20 20 20 nin sulandırılmış halini bitkiye saksı altından verirseniz çok faydasnı göreceksiniz.
1 çay kaşığının yarısı kadar toz npk 20 20 20 ve 1 litre su ile oluşan karışım verilecek. Denemenizi tavsiye ederim...

saksının altından sulamayı tavsiye etmişsiniz ama benim saksıyı kaldırmam mümkün degil çok agır. üstten suyu az az versem olur mu

sükunet 09-03-2009 05:40

çok teşekkür ederim faruktalaş :)

house-of-wax;
evet bu kadar kök varken ben ayırabilirdim ama açıkcası korktum...
dife zarar vermeye korktum sonuçta toprağı öyle bir kök sarmış ki ben kökleri gördüğümde şok oldum.
düşünün ki benim aynı boyda bir difim daha var ama bunca zamandır o difin bu kadar köklendiğini görmedim...
zarar vermeye korktuğum için de ayırmaya cesaret edemedim onun için elimde var olan tek gövdeli bir difi komşuma hediye ettim...
bakalım ilerleyen zamanlarda yeni gelen dif ne gibi ilerleme kaydedecek..
eğer ayırmam gerekirse de bunu anlayan birine yaptırırım zira ödüm kopuyor çiçeklere bir şey olmasından ve bu vebalin altına girmekten :)
dileyelimde çiçeğim güzel gelişim göstersin...
sağlıcakla kalınız...

süreyya aysun;
kış aylarında difler çok su istemezler aydınlık ve sıcak ortamı severler...
az sulamanızı öneririm size...
ben çiçeklerim için bitki besini kullanıyorum...
1 lt suya bir kapak yetiyor bitki besini adında satılıyor çiçekçilerde marketlerde mevcut bulabilirsiniz....
birde çiçeğinizin yerini sık değiştirmeyin bir yere alışınca başka bir yere aldığımızda uyum sağlaması uzun sürüyor...
ne güzel salonunuzda kocaman bir ağaç gibi olması..
inanın benim tek dileğim diflerimin ağaç kadar heybetli olması...
yapraklarını eğmesinin sebebi ****** geniş yapraklı olmasından kaynaklanıyor...
sıkmayın canınızı anladığım kadarıyla çiçeğinizde bir sorun yok..
bizler üstlerine titredikçe naz yapıyorlar sadece..
sanırım onları biraz kendi hallerine bırakmalı...

Faruk 09-03-2009 11:19

Sayın Süreyya Aysun ilaçlı suyu saksının tabağına kenardan korsanız saksı onu kendiliğinden çeker , saksıyı kaldırmanıza gerek kalmaz...

house-of-wax 09-03-2009 19:09

Haklısınız ancak bence korkmayın. Kuzenim birşey olmaz deyip diffinin sararmış yapraklarını koparırken kaç kere kırdı:) Ama şimdi 3 tane bitkisi var! Bence ayırmayı deneyin çok kolay sadece yana doğru yani keseceğiniz gövdeye doğru düz bir şekilde bıçakla kesin yater...

Faruk 09-03-2009 23:19

Difenbahyayı suda köklendirmeden direk toprağa diksek tutma olasılığı olur mu acaba?

Başbahcivan 10-03-2009 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas (Mesaj 375527)
Difenbahyayı suda köklendirmeden direk toprağa diksek tutma olasılığı olur mu acaba?

Evet tutar o kadar nazlı değil diye biliyorum.

Faruk 10-03-2009 14:10

Suda köklendirmeden dikeceğim...

house-of-wax 10-03-2009 19:23

Tavsiye etmem toprakta köklenme uzun sürüyor ve bitkinin bir kök sistemi olmadığı için yapralarından bazılarını kaybedebiliyor...

Zeferan 10-03-2009 19:25

1 Eklenti(ler)
Senelerdir bir Difenbahyaya sahibim. Ne yazıkki fazla büyüdüğü zaman eğilmeye, hatta kırılmaya başlıyor. Uzadıkca kırıyorum. Köklendirip yeniden dikiyorum. Bu sayede çevremde nerdeyse herkesde Difenbahya var. Gövdesinin sert ve alt yapraklarının dökülmemesi için ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Faruk 10-03-2009 19:55

Benim difembahyam da senelerdir alt yapraklarını döker durur. Bunun önüne geçebilmek için ne yapmalıyım? Galeri de senelerdir alt yapraklarını dökmeden yaşamını devam ettiren difembahyaları gördükçe şaşırıyorum...

Başbahcivan 10-03-2009 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas (Mesaj 375963)
Benim difembahyam da senelerdir alt yapraklarını döker durur. Bunun önüne geçebilmek için ne yapmalıyım? Galeri de senelerdir alt yapraklarını dökmeden yaşamını devam ettiren difembahyaları gördükçe şaşırıyorum...

Bu tür çiçeklerin bakımı çok kolay değildir,kapı, pencere önlerindeki hava akımı olan, kuru hava, soğuk, pencereden yansıyan güneş ışını, yer değişikliği çiçeğimizin bozulma sebeplerindendir.Çiçeğimizin bakımı için 18-20 derece sıcaklığa,toprağının kurudukça kireçsiz veya dinlenmiş su ile sulanmasına,ışığa ve %10 güneşe,3-4 günde bir yapraklarına kireçsiz su püskürtülmesine,kuruyan yaprakların dikkatlice kesilmesine, birde her yıl veya en azından 2 yılda bir saksı değişmesine ihtiyacı var.Bitkiden çıkan su zehirli olduğu için yaprakları kesdikten sonra ellerimizi bol sabunlu su ile yıkamalıyız.Ayrıca 24 grm rendelenmiş beyaz sabun,10 cc saf alkol 1litre (kireçsiz)su ile karıştırılıp yapraklara püskürtülerek yaprak temizliği yapalırsa çiçeğin daha canlı yapraklara sahib olacaktır.

Faruk 10-03-2009 23:01

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sayın Başbahcivan...

bernacyhn 11-03-2009 12:51

Ben dikemedim diffimi ama yeni yaprak baya boylandı olduğu yerde açarsa şaşırmam... sabunlu alkollü tarif çok hoşuma gitti ama saf alkolü nerde bulabiliriz bir bilginiz var mı?

ninina84 11-03-2009 15:54

Ben eczaneden almıştım. Ufak bir kavanoza 10 cc koydurdum 1TL ödedim :)

Başbahcivan 11-03-2009 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi faruktalas (Mesaj 376104)
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Sayın Başbahcivan...

Sayın arkadaşım ne demek yardımcı olabildiysem, bende teşekkürederim.

bernacyhn 11-03-2009 19:58

teşekkürler ninina84, bunu deneyeceğimmm

levsel 16-03-2009 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi catafalq (Mesaj 341269)
Şimdi öncelikle benim avatarıma bakın. sol taraftan hafif kabarık kısma göz deniyor.Çizgilerin arasında bulunur. Zaten çiçeğiniz buradan büyüyecek. Mum damlatma işlemini sadece saksıdaki difinin üst kısmına yapın. Sudakilere gerek olmadığını düşünüyorm çünkü onlar zaten suyun içinde kaybedecek suyu yok :)

Umarım anlatabilmişimdir. Selamlar..

Sayın Catafalaq ve diğer arkadaşlar Merhaba

Bende size birşey danışmak istiyorum.Benimde cici bir Difenbahyam var yukardan yeni bir yaprak vereceğinde aşağıdan bir tanesi sararıyor sanırım bu normal.Ama bu mesajınızda bahsettiğiniz gözlerle ilgili bir sorum olacak.Benim Difenbahyamda da bu gözlerden 5-6 tane var ama bugün üzerindeki kahverengileri ( kuru yaprak gibi olan bölümleri ) soydum bu şekilde yeşil göz olmayanlarda var :( sanki gözün üzerinde filiz varmış onuda kuru bir yaprak sarmış gibi bu durum düzelirmi acaba , **** normalmi :confused: Gözler ilk bu şekilde mi oluşuyor umarım anlatabilmişimdir :confused:

süreyya aysun 16-03-2009 15:40

Merhabalar... difimizin dibinde beyaz sinekler var.Ben ev yapımı ilaçlar bölümünde bir tarif buldum. (acı biber li olan)Deneyen var mı?Acaba bütün bitkiye mi yoksa topragamı verilecek?

Başbahcivan 16-03-2009 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi süreyya aysun (Mesaj 380858)
Merhabalar... difimizin dibinde beyaz sinekler var.Ben ev yapımı ilaçlar bölümünde bir tarif buldum. (acı biber li olan)Deneyen var mı?Acaba bütün bitkiye mi yoksa topragamı verilecek?

Arkadaşım her denileni yaparsak bitkimizin ölümüne sebep olabilir,bu tür bilgilerden yararlanmak için emin olmak gertekir.Bu tür bikkilerin bakımını 467 inci mesajda detaylı olarak açıkladım.Denenmiş ve uygulaması yapılmış bir yöntemdir.

süreyya aysun 17-03-2009 14:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 380968)
Arkadaşım her denileni yaparsak bitkimizin ölümüne sebep olabilir,bu tür bilgilerden yararlanmak için emin olmak gertekir.Bu tür bikkilerin bakımını 467 inci mesajda detaylı olarak açıkladım.Denenmiş ve uygulaması yapılmış bir yöntemdir.

açıklamalarınız güzelde beyaz sineklerle ilgili bilgi yok ben bu sorunu çözmeliyim acil

Başbahcivan 17-03-2009 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi süreyya aysun (Mesaj 381532)
açıklamalarınız güzelde beyaz sineklerle ilgili bilgi yok ben bu sorunu çözmeliyim acil

Değerli arkadaşım 1 litre suya 2cc(Durusban-4 veya folidol) buda en güzel enjektörle ölçülür püskürtme yaparak kurtulabilirsiniz. Bitkiyi önce dışarı çıkartın ve uzaktan üzerine doğru tozattırarak yapın buda en basit yıkanmış temizlenmiş boş cam sil şişesi ile olur.

Selda 18-03-2009 02:19

Bu konuda Başbahçivan'a her denilen şeyi yapmama yorumuna katılıyorum.ilaçlama işi bence tecrübe ve bilgi istiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum.Yanlış ilaçlama sonucu güzelim çiçeklerimiz yok oluyor.Ben bu anlamda çiçeğimin birini kaybettim,hala çok üzülüyorum.

levsel 18-03-2009 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi levsel (Mesaj 380694)
Sayın Catafalaq ve diğer arkadaşlar Merhaba

Bende size birşey danışmak istiyorum.Benimde cici bir Difenbahyam var yukardan yeni bir yaprak vereceğinde aşağıdan bir tanesi sararıyor sanırım bu normal.Ama bu mesajınızda bahsettiğiniz gözlerle ilgili bir sorum olacak.Benim Difenbahyamda da bu gözlerden 5-6 tane var ama bugün üzerindeki kahverengileri ( kuru yaprak gibi olan bölümleri ) soydum bu şekilde yeşil göz olmayanlarda var :( sanki gözün üzerinde filiz varmış onuda kuru bir yaprak sarmış gibi bu durum düzelirmi acaba , **** normalmi :confused: Gözler ilk bu şekilde mi oluşuyor umarım anlatabilmişimdir :confused:

Arkadaşlar benim sorum hakkında da yardımcı olma imkanınız varsa çok sevinirim,teşekkürler

Faruk 18-03-2009 13:55

Arkadaşlar difembahyada ki göz meselesini önceki mesajlarınızı okuduğum halde anlamadım. Bilen arkadaşlar daha açık ve fotoğraflarla destekli olarak açıklarlarsa sevinirim...

sevilozcan 18-03-2009 15:56

Merhaba,

Bana hediye geldiğinde içindeki toprak bahçe toprağıyapısındaydı. Ben de onu tamamen boşalttım, elimde bir dal difenbahyam kaldı. Köklerinin yeni yeni gelişmekte olduğunu da gördüm.
Elimde perlit olmadığından yarı torf, yarı organik humus karışımı toprağa ektim.
Beklentim coşması şeklindeydi.
Ama alttaki yapraklarının orta kesimlerinden kurumaya başladı.
Neden kurdukları ve bunun önüne nasıl geçebileceğim konusunda fikri olan var mı?

Başbahcivan 18-03-2009 18:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevilozcan (Mesaj 382234)
Merhaba,

Bana hediye geldiğinde içindeki toprak bahçe toprağıyapısındaydı. Ben de onu tamamen boşalttım, elimde bir dal difenbahyam kaldı. Köklerinin yeni yeni gelişmekte olduğunu da gördüm.
Elimde perlit olmadığından yarı torf, yarı organik humus karışımı toprağa ektim.
Beklentim coşması şeklindeydi.
Ama alttaki yapraklarının orta kesimlerinden kurumaya başladı.
Neden kurdukları ve bunun önüne nasıl geçebileceğim konusunda fikri olan var mı?

Değerli arkadaşım ben birkaç nacizane bilgilerimden yazdım acaba işinize yararmı,birde bitkinizin resmini yüklerseniz daha sağlıklı düşünüp fikir yürütebiliriz

sevilozcan 19-03-2009 06:59

Sayın Başbahcivan, önerinizi değerlendireceğim. İlk fırsatta bitkimin fotoğrafını da yüklerim. Çok teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025