![]() |
Alıntı:
|
Merhabalar
Bu Schefflera bana yaklaşık 7 yıl önce hediye gelmişti. Bunca zaman içinde alt dalları ve yaprakları dökülerek boy atmaya başladı. Toprağını değiştirdim. Çiçeksiz bitkiler için olan besinlerden takviye yaptım ama nafile alt gövdeden yaprak alamıyorum ve boy atmaya devam ediyor. Budama yapmamı tavsiye edermisiniz ? http://i12.photobucket.com/albums/a2...ps623batft.jpg |
ben aranıza katılan yeni üyeyim şefleram da kafrengi şeklinde böceklenme oldu yaprakları yapış yapış lütfen kurtarmam için bana bilgi yardımında bulunurmusunuz
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Annemde biraz solgun bir şeflera vardı. Kendi evime getirdim. 1 ay kadar oldu kendini toplamadı. Köklerine bakmak için topraktan çıkardım. Biraz toparlar ümidi ile suya koydum. Bitkinin fotoğrafları aşağıda. Şefleraların kökleri bu şekilde mi oluyor yoksa bir problem mi var? Kendine gelmesi için ne yapabilirim?
Eklenti 587091 Eklenti 587092 |
normal bir kök yapısı var. ama saçak kökleri kopardınız mı?
ana gövde yaşlı oldugu için kökler de yaşlı gözüküyor. şunu unutmayın bu bitki dalından keserek de köklendirme ile üretilebilir. isterseniz taze dallarından da keserek suda köklendirebilirsiniz. |
arkadaşlar benim çiçeğimin yapraklarında beyaz renk yok. sadece yeşil yapraklar var. neden olabilir acaba.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Her bitkinin bir belalı zararlısı olur, şefleranın da belalı zararlısı kabuklu bitlerdir :) Genellikle kahverengi ve tonlarında olurlar, yaprak saplarında, yaprakçıkların üstünde ve altında, yaprakçıkların arasında, yaprakçıkların birleştiği noktalarda, yaprakların gövdeye birleştiği yerlerde ve hatta gövde üzerinde bile bulunabilirler. Temizlemek kolay. Yeteri kadar kulak pamuğu ve alkol gerekli. Kulak pamuğunu alkolde ıslatıp bitleri temizleyin. Hepsini temizledikten sonra bitkiyi duşta yıkayın. Bu işlemleri bir kaç defa tekrarlayın. Not: Bu bitler yaprak özsuyunu emerler ve bununla da bitkiyi güçten düşürürler. Görüldüğü an müdahele edilmeli. Ayrıca salgıladıkları yapışkanlı salgı yaprakları kaplar ve daha sonra küflenme oluşur. Bu şekilde de bitkiye zarar verirler. Yapışkanlı salgı bazen saksı kenarlarına ve çevredeki eşyalara da bulaşabilir. Alkolle silince gider. Temizleme işlemi sonunda kullandığınız pamukları diğer bitkilere yaklaştırmadan yok edin :) Çöpe atın yani :) |
Benim çiçeğimde son 2 haftadır bu şekilde kurumalar mevcut. Kuruyan yerlerden Yen'i yapraklar çıkacağı zaman kürüyor ne önerirsiniz
Mobilden resmî anca bu kadar ekleyebildim https://hizliresim.com/dGqYvX |
Arkadaslar benm seflerami balkona cikarsam günes görmeyen bir yere böceklenme olurmu biraz sicak havadan faydalanip hizli büyümesi icin
|
Karadeniz de ise balkonda cok harika oluyor ama nemi az olan iç kesimlerde direk gunes görmemesi gerekli yoksa yapraklar yaniyor. Böcek cevrede bitkilerde varsa muhakak sizrde bulaşacaktır
|
benim çiçeğim de uzayıp gidiyor yaklaşık 6 yildir bakıyorum. acaba kesip köklendirsem ölür mü? cesaret edemiyorum önce suda mı köklendiriyorsunuz?
|
Alıntı:
GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
|
Sonucunu paylaşın lütfen
:) |
1 Eklenti(ler)
|
Forumda başka konuya yazdığım aşağıdaki konu hakkında fikri olan var mı acaba?
http://www.agaclar.net/forum/1518144-post63.htm |
Bu çiçeği nereden kesip köklendireyim?Bu mevsimde tutar mı?130 cm falan boyu [emoji1]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...474fb852ff.jpg
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Selamlar.Bugün A101 de gördüğüm Scheflera dan iki adet aldım.Boyları neredeyse 70 cm.kadar vardı.Fiyatıda 9.90Tl.idi.Almayı düşünen arkadaşlar için ön bilgi olsun istedim.Diğer çeşitler olarakta kauçuk,yelken çiçeği,çift renkli yaprağı olan yuka ve askılı saksıda çok güzel eğrelti otu vardı....
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, umarım görürsünüz şefleramı 1 ay ev arkadaşıma bırakıp gittim döndüğümde bütün yapraklarını dökmüştü ve ucu da kurumuş siyahtı bana söylediğim gibi suladığını söyledi bunun sebebi ne olabilir ve ne yaparak düzeltebilirim?
|
Sheflera
Merhaba arkadaslar yeni katildim araniza bugun bir talihsizlik yasadim sheflera bitkim kirildi ben onu tekrardan topraga diktim acaba burda kendiliginden koklenirmi
|
Bende bir arkadaşımın alacalı şeflerasından bir dal kestim suya koydum ve köklenmesini bekliyorum. Burda okudum bir yazıda alacalı çiçekler dalından köklendirme ile çoğaltılınca alacalı değilde yeşil olarak büyümeye devam ediyorlarmış inşallah doğru değildir😣
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Merhaba arkadaşlar. Buralarda kimse kaldı mı yardımcı olacak. Benim iki senelik bir şefleram var alt yapraklarını önceki evimde döktü. Şimdiki evimde cam önünde sürekli üstten yaprak çıkartıyordu. Ama bn alt görüntüsünden rahatsız olup ona kıydım. Umarım dogru bişey yapmışımdır. Kestiğim parcaları pet bardağa koydum güneş görmeyen ama aydınlık bir yere koydum. Bilgisi olan varsa doğru mu yaptım söylermi? **** direk toprağa mı dkmeliyim? Herkese bol çiçekli günler dilerim.
|
Tekrardan merhaba kesip suya koyduğum şeflera dalları teklemeye başladı acaba toprağa diksem çürür mü çünkü yeni yeni Filiz çıkardılar ve onları kaybetmek istemiyorum
|
Nasıl koklendirdinz
|
1 Eklenti(ler)
Minik şefleram
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025