![]() |
Arkadaşlar benim şeffleramın yeni çıkan yapraklarında siyah noktalar mevcut.Sebebi ne olabilir?Ne yapabilirim?
|
Buda benim scheffleram
2 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ne olduğunu bilmiyordum.Siteden kılıch arkadaşımızın bilgisi doğrultusunda öğrendim.Bu sayfadan da schefflera hakkında biraz bilgi edindim.Teşekkürler.
Eklenti 406410 Eklenti 406411 |
1 Eklenti(ler)
|
Bu çiçek büyük bir bitkinin en dip kısmından verdiği sürgün filizdi. Filizi kopardığım da ana gövdenin içinden 3 adet kök oluşumu gibi uzantılarla birlikte koptu. Hemen bahçe toprağı ve torf karışımına dikip bolca suladım ve öğleden sonra gayet güzel güneş alan bir yere koydum. Yanlış yaptığım birşey varmı bilmiyorum. Daha önce bu şekilde köklendirip büyüten varsa bilgi verirse sevinirim. Bol çiçekli günler dilerim.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim bay tömürcek hemen yerini değiştiriyorum.
|
Arkadaşlar benim şeffleramın yeni çıkan yapraklarında siyah noktalar mevcut.Sebebi ne olabilir?Ne yapabilirim? Fotoğraf yükleyemiyorum.Lütfen yardımcı our musunuz?
|
bu çiçek bonsai gibi kullanılabilirmi
|
arkadaşlar acaba schefflera acaba sadece yapraktan tutarmı?..:D
|
Alıntı:
|
tüh yaaa
ama bizim burda teyzeler yapraktan tutar demişlerdi...:( cevap için çok sağol tömürcek abicim...:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
yeni filiz bu sene çıkmaz...:( peki ne zaman çıkar? |
Alıntı:
|
Yapraktan köklendirme
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu foto olabilir belki. |
1 Eklenti(ler)
Şefleram da yerinden çok mutlu durmadan ana dalından yan dallar çıkartıyorEklenti 429863
|
arkadaşlar ben dün schefflera aldım şu an yapraklarında sarartı yok ama sarı renk olmasını istemiyorum ve bundan da korkuyorum bunun için ne yapmalıyım?
|
Sn xorte amede bitkiniz aydınlık ve güneş seven bir bitki. Sitede okuduğum ve öğrendiklerimden sarı renk yapraklar cinsinden kaynaklanıyor. Sizin bitkinizde sarı renk yoksa oluşmaz zaten. Birde sarı renklerini aydınlık ama güneş görmeyen yerde kaybettiğini okumuştum. Dilerim yardımcı olmuşumdur.
|
Çok teşekkür ederim.
|
Merhabalar...
Benim 2 yaşında scheffleram var, sizinle de paylaşmıştım tabi şimdi oldukça büyüdü. Ama bir sorunumuz var, toprağında hepinizin bildiğini düşündüğüm beyaz bitlerden oluşumlar fark ettim, ilaç alıp uyguladım ama çözüm alamıyorum büyümesi durdu ve yaprak dökmeye başladı. Gözümün önünde eriyor, yardımcı olur musunuz. Ailemizin bir üyesidir o :( |
Merhabalar,
Scheffleram ile sorunlar yaşıyoruz, büyümesi durdu ve yapraklarını boynunu büktü hepsi aşağıya bakıyor. Özellikle üst yapraklarının arkalarında siyah, incecik kömür tözunu andıran lekeler var ayrıca üst taraftaki gövdesi de pütür pütür oldu. Sorum şu; siyah noktalar böcek mantar gibi birşey mi, sebep onlar mı, nasıl başedebilirim? 2-3 ay önce yaprak kararması başlamıştı, toprağının kötü olduğunu düşünüp 2 hafta önce değiştirdim. ( bu arada topraktan neler çıkmadı neler.. Solucan kurt, böcek, kırkayak gibi minik şeyler vs :)) yaprak kararması durdu fakat şimdi sorunu ne? Onu solucanlarından ayırdım dıye mi kızgın yoksa? |
Anladığım kadarıyla sitenin bu bölümüne pek uğrayan yok, diğer arkadaşların soruları/sorunları da tıpkı benimki gibi cevapsız kalmış :(
|
Merhaba benim scheffleramın yapraklarında yapış yapış uhu gibi bir sıvı çıkıyor ve alt taraftan yapraklarını döküyor ama büyümede bir sorun yok hızlıca büyüyor.Bu sorun yazın yoktu kış başladığında başladı ya soğuktan veya kış olduğu için az su verdiğimden kaynaklanıyor.Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum teşekkürler.
|
Merhabalar,
Benim Scheffleram da önce yapraklarını döktü sonra kalan yaprakları karardı, gövdesi buruştu vs. Parmağım kalınlığında bir gövde 3-5 sevimsiz yapraktan ibretti görüntüsü, Mart gibi balkona koydum, şimdi yeni yaprak vermeye başladı. Bir acemi olarak sorun yaşayan arkadaşlara bir de balkonda denemelerini öneririm. |
Annem şefleramdan bir yaprak alıp fidelemişti... altı aydır duruyor. Ne kök verdi nede soldu... Hayret birşey!!
|
1 Eklenti(ler)
benim kuzum buda
|
1 Eklenti(ler)
bu da benim yazın kaybettiğim çiçeklerimden şefleram :(
her ay dörder beşer tane yaprak verirdi her dalı. |
Bugün semt pazarında bu bitkini gördüm, yaprak yapısı çok hoşuma gitti . Ama hakkında bilgim olmadığı için almadım, araştirdım, bahçede de yetiştirmek mümkünmüş, yarın almağı düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Dün gördüyüm Scheffleranı bugün aldım, hemen saksısını deyiştirdim. Toprak harcı olarak bahçe toprağı, torf ve biraz da gecirgenliyi artırmak için ince dere kumu kullandım.
|
Yaprakların arkasında siyah noktalar
1 Eklenti(ler)
Seffleram sürekli yaprak döküyor ve yaprakların arkasında siyah-kahverengi noktalar mevcut. Mantar olabilir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025