![]() |
Yarın bir gardenya alacağım.Bugün çiçekçiye gittim baktım,alacağım gardenyalar tomurcuklu ancak çiçeksiz.Tavsiyeleriniz nelerdir?
|
Zaten çiçek alırken çiçekli değil de tomurcuklu alınması tavsiye edilir.
|
Gardeniam ölüyor
[IMG]http://www.agaclar.net/galeri/files/..._hdr_thumb.jpg[/IMG]
ofisim için aldığım gardenia ilk aldığımda her gardenia gibi kalın parlak yapraklı, bir kısmı açmış bir kısmı açmaya hazır bir sürü tomurcukları vardı, günden güne önce çiçekleri sonra tomurcukları sonra da yapraklarını döktü, yeni yapraklar çıkıyor ama onlar da kararıyor, tomurcuklar açmadan döküyor, çiçekçinin verdiği vitamin ve daha sonra da karışım bir sıvıyı kullandım ama pek bi gelişme göremedim, ilk aldığımda karşıda görünen mavi saksının olduğu yerde gardenia vardı bugün camdan biraz daha uzaklaştırdım, forumda okuduğum yapraklarına su fıslatmayı uyguluyorum haftada bir suluyorum. Önerisi olan var mı, teşekkürler |
Önceki sayfalarda olacak; saçı kıbrıs ve limon tuzu kürünü uygulayın.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni aldığım gardeniayi bocekten kurtardim, şimdi de yaprakları sararmaya başladı. Diğer gardeniaya ne yapıyorsa aynısını yapıyorum, aynı yerde duruyorlar ama bu neden memnun olmadı anlamadım. Bir fikri olan var mıdır Acep? Biri bana yardımcı olabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.
|
teşekkürler uygulayacağım inşallah sonuç alırım
|
Gardenyanın kolay çiçek açması için; 2litre suya 0,5 cc. gibberelik asit -sıvı olarak- karıştırın, ve bu şekilde gardenyaya fısfıs yapın.Gardenyanız kısa süre içinde tomurcuklanarak, yoğun bir şekilde açacaktır.
|
Aynı zamanda da gelişimleri güzel olacaktır..
|
1 Eklenti(ler)
İlk aldığım gardenia yerli galiba dilimizi biliyo 😀 1 tane de olsa yine açıp beni mutlu etti. bir de yeni aldım o beni hiç anlamıyor 😔 gerçi böceklendi mine hanımın sabunlu ilacını hazırlayıp 3 haftadır haftada 1 kez sıktım. Bu hafta acı biberliye başlayacağım inşallah kurtulurda çoğaltmaya da başlarım. Milla ya sözüm var tutamadım diye üzülüyorum
|
Çok naziksin sevgili saisha :) İnşallah kısa zamanda düzelir. Çok güzeller gerçekten.
|
inşallah :)
|
2 Eklenti(ler)
Aralık başında aldığım gardemyam kış boyunca evde durdu ve bir gelişim göstermedi.Baharın gelmesiyle birlikte çiçeğin her tarafı kök dolu olan nerdeyse toprak kalmamış olan saksısını değiştirdim ve balkona çıkarttım.Organik Sıvı Gübre(Humik+Fulvik Asit) vermeye başladım.Serpildi ve çok sayıda tomurcuk çıkarmaya başladı.Dün itibariyle NPK(5-7-6) olan sıvı bitki besini vermeye başladım.Sulamayı sadece çeşme suyuyla yapıyorum.Konya'da oturuyorum havalar bir sıcak bir soğuk inşallah birşey olmaz.
|
merhabalar,
yaklasik iki ay once gardenia tohumu aldim ve diktim iki haftada ciktilar ancak bir ayi askin bir suredir sadece iki minik yapraktan oteye gidemedi.Ne oluyor ne de buyuyor,ne yapmaliyim yardimci olur musunuz lutfen? |
Sn meie, ben de gardenya tohumlarını çimlendirdikten sonra bu sorunu yaşadım. Uzun bir süre büyümesi çok yavaş olacak. Resim eklemediğiniz için bitkiler nerede , ne durumda bilemiyoruz. Eğer küçük bir yerde ise mevsim uygun olduğunda bir büyük saksıya toprağını dağıtmadan aktarmalısınız. Sulama suyu kesinlikle kireçli olmayacak, toprak nemini kontrol edip sulama yapınız. Ve en önemlisi de çok geçirgen yani drenajı iyi olan bir saksı harcında yetiştirmelisiniz. Kolay gelsin.
|
tesekkur ederim sn Lonicera,
kucuk saksidalar,kalabaliklar,incitecegimden korktugumdan ve yeterince buyuk olduklarindan emin olmadigim icin buyuk saksiya geciremedim ve bir kac saat sabah gunesi aliyorlar ancak ama sulama konusunda cesme suyunu birakacagim, sanirim Belcikada sular normalden fazla kirecli.Cok gecirgen toprak icin ne yapmaliyim,yani icine extra biseyler mi koymak gerekiyor ben genelde hazir karisim aliyorum yeterli oldugunu dusunmustum hep ama topragin gecirgenliginde sorun var sanirim cunku suyu emmiyor. |
Hazır almış olduğunuz harç içine pomza, dişli dere kumu, perlit vb. ekleyerek geçirgen hale getirebilirsiniz.
|
Ben de 3 ay önce plantistanbuldan aldığım gardenya mı paylaşmak istedim. Şu an 6. Çiçeğini açtı fakat sararan 2 çiçeği kopardım üzerinde 4 çiçek var . 3 tanesi yan yana. Oda mis gibi kokuyor.
Hazır 5 litrelik içme suyuna 10 tane limon tuzu ve 1 adet paslı çivi attım. Haftada 2 kere suluyorum. Geceleri açık bir pencerenin önünde duruyor. Pencereyi elimden geldiğince açık tutmaya çalışıyorum. Onun dışında her 4. Sulamada besinli su veriyorum. Bir sonraki sulamada toprak sulaması yapıyorum yani normal su ile yaklaşık saksı hacminin 2 katı su ile suluyorum bu da besinli sudan sonra kök çürümesini önlemek amacıyla. Sanırım başarılı gidiyorum ki o da bana güzel kokulu çiçeklerini hediye ediyor. http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5a042366a8.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
5 çiçek birden
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...365fb7c379.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
24 Nisanda çiçeğimin resimlerini koymuştum.Bugün tekrar çektim aynı açıdan resimlerini.Tomurcuklar epey büyümüş.Açmasını dört gözle bekliyorum.
|
Alıntı:
En üst sağda bulunan beyazlaşmış sanırım. 4 güne açar büyük ihtimal belki daha önce de olabilir |
Çok güzelmiş gardenya larınız,geçen sene 12 tl ye görüp,bakamam diye almadığı için pişmanım, yakında benimde olucak insallah
|
Alıntı:
|
Gardenya Tomurcukları Açmıyor!
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık 2-3 ay önce adığım gardenyada çiçek açma problemi var. aldıktan 1 sonraya kadar 3-5 çiçek açtı, fakat sonradan çiçek açma olayı durdu. sürekli tomurcuk geliyor alttan alttan ama çiçek yok. Burda bahsedilen çay-kahve-limon karışımından verdim 2 hafta önce ama hala çiçek yok. bol bol tomurcuk ve yaprak. ne yapılacağı konusunda bilgisi olan ?
not: aldıktan 1 ay sonra toprağını değiştim. 2-3 haftada bir suya besin karıştırıp veriyorum. yeri hep sabit. |
Alıntı:
Barış çiçeği, antoryumlar,kalanchoeler,Afrika Menekşeleri,acelyalar vb.pek çok bitkide yoğun şekilde çiçeklenmeyi sağlıyor. Eğer mümkün olup sitedeki diğer mesajlarima da bakabilirseniz diğer çiçeklerin de çiçek açtırma püf noktalarını orada görebilirsiniz. Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim... SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Gibberellic asit kullanın. 1 Litre suya 0,5 CC karıştırıp püskürtme yoluyla fisfislayin ,gardenyaniza verin.Kisa sürede tomurcuklanmadaki artışı ve çiçeklerini görürsünüz inşaallah. .
Bol çiçekli güzel günler dileğiyle. .. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Gardenianın tomurcukları ağır gelişir. Sabırlı olun. Bu arada yandaki sardunyanızda galeri sineği var... Gardenia için bir başlığımız mevcut oraya devam etmeniz daha iyi olurdu. |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
diğer çiçek gözümden kaçmıştı, çiçekleri dökülünce pek ilgilenemedim. elimde "dedel" adında bir bit ilacı var, bunu uygularsam çözüm olur mu acaba? tarım ilaçlamadan bitkilerdeki bit sorunu için almıştım. resimleri ekledim. ayrıca saksının dibinde ince ince bişiler çıkıyor, galiba bu çiçeğin tohumları bunlar? |
Alıntı:
|
Gardenyamın 50'yi geçkin tomurcuğu var.5-6 tanesi açmak üzere.Diğerleri de kocaman oldu.Ama yapraklarının genç olanları sararmaya başladı.Demir sülfat bulamadım bir türlü.Paslı demir suyu dökmeye başladım.Toprağı da sadece torfdan oluşuyordu,toprağını döküp torf,bahçe toprağı ve perlit karışımı doldurdum.Ardından hümik+fulvik asit ve sıvı besinle sulama yaptım.Demir ve limon tuzlu sudan da döktüm.Hata mı yaptım sizce? İnşallah birşey olmaz.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025