![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
ooo besin de mi var? vermemiz gereken :O hemen besinde vereyim ki benim gardeniam daha da coşsun :D havayı camları daha çok açık bırakarak halletsek olabiler bence :D |
Sağ olasın Saisha ablacım, onu da bir deneyeyim bakalım, o kokuyu alacağım o kadar :D Yine olmazsa teklifini kabul ederim ablam, tekrar sağ ol ;)
Gökhan ağabeyim, madem öyle diyorsun tamam o zaman sabretmeye devam edelim :D Sen de sağ o ;) |
Alıntı:
|
Sabret laleci kardeşim olmadı ben 2 haftaya kadar resimleri atarım buradan bakarsın :D
|
Alıntı:
İnşallah :) tabi ki dikkat eder fosfor ağırlıklı besin kullanırım. bu benim gardeniamın 2. tomurcuklanması. ilk tomurcukların hepsi açamadan dökülmüştü, çok üzülmüştüm :( sonra burdan öğrendiklerimi uyguladım, yeniden tomurcuklandı, çiçekleri de açtı :cool: ve sadece demir sülfat ve limon tuzlu suyla böyle oldu. ama akşam güneşini görmesinin ve günde 2 kere su püskürtmemin de çok katkısı vardır elbet ;) |
Alıntı:
|
çiçeklerine gelmemesi için çabalıyorum, sadece yaprak ve tomurcuklara püskürtüyorum. kokusu da zaten birazcık yaklaşınca hemen geliyor :)
|
Merhaba benim gardemyam hep balkonda sulama suyuna da limon tuzu katıyorum demir gübresi de verdim. Ancak bir türlü güzelleşmedi. Bazı dallarındaki yapraklar kurudu ama dökülmedi. Deneyimli arkadaşlar nerede hata yaptığımı söyleyebilirler mi acaba?
|
Alıntı:
burayı biraz inceleyin isterseniz. Mine hanımın yazdıklarını... aynı sorunlar diğer üyelerde de olmuştu, hepimizin yaşadığı sorunlar. inceledikten sonra kendiniz (eğer yaptığınız bir hata varsa) bulabilirsiniz bence :) kolay gelsin. inşallah çaresini bulursunuz http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...teras/2711.htm |
Emin olun sayfaların hepsini okudum. Ancak hep yaprak dökülmesi ile ilgili çözümler var. Benim gardemyamda yapraklar dökülmüyor. Dalının üzerinde kuruyup kalıyor. Sağlam olan 2 dalının da aynı şekilde olmasını istemiyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sararma neredeyse hiç yok yalnızca kuruma var.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Umarım en yakın zamanda çiçeklerini de görürsünüz:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gardenyalarımın hali içımı acıtıyor. Bahçeye geçirdikten 3-4 gün sonra çiçek tomurcukları ve yaprakları boşalmaya ve sarımsı bir renge dönmeye başladı. Oysa ki, ben çiçekleneceği günü dörtgözle bekliyordum...
Diktiyim yer sabahtan öğlen saatlerine kadar güneş alıyor, toprağına yanmış hayvan gübresi karıştırmıştım. Güneşi çok almasından dolayı olabileceğini sanmıyorum, çünki, sayın Limonun bahçesindeki gardenyaların da güneş alan bir yerde olduğunu yazdığını hatırlıyorum. O zaman sorun ne olabilir. Yardım eden olursa çok sevinirim, ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
Bence sorun güneşten kaynaklanmıyor olabilir çünkü balkonda yarı gölge yerde duran gardenyalarım çok kötü haldeyken akşam güneşi alan bir köşeye çektiğimde sararmalar durdu ve yeni yapraklar yapmaya başladı. Gardenya güneşi seviyor sanırım. Yine de kimseyi yanıltmak istemem çünkü birşey bildiğim yok, sadece deneme yanılma yöntemiyle doğru yolu bulmaya çalışıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda açmaya karar verdiler ;)
|
1 Eklenti(ler)
Gardenya 5 aydır üstünde duran tomurcukları açmadan döktü, ama yeni tomurcuklar çıkardı, nihayet çiçeğini göreceğim galiba. Haydi hayırlısı ;)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Laleci senin biraz daha beklemen lazım o zamana kadar bizimkilerle yetin artık bugün açtılar :D
|
Bekle Laleci bekle, muradına erecek misin bakalım :D :D
|
Bu güzel koku için beklenir ama :)
|
5 Eklenti(ler)
Teras kokular içinde ;)
|
Gardenyam tam şu anda ikinci tomurcuğunu açmaya çalışıyor yanında da ful yasemin mest olmuş durumdayım, umarım bu durum uzun süre devam eder
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025