![]() |
Alıntı:
Yukkanın yaprakları zaten sert olur.Yukkanıza azot içerikli besin verin. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benim sorum şu?
Yukkam filiz vermeye veriyor yaprak ortalarından ama odunsu yapısından geçen yıl verecekken kurudu (filiz). Bunun sebebi ne olabilir arkadaşlar? Resimlerde göreceğiniz gibi en küçükoduncukda hiçbir filiz yok. Onun için ne yapabilirim? Eklenti 99872 Eklenti 99873 |
Bu ufak odunu alıp suya koyun derim, ben böyle sokakta ölmeye bırakılmış bir tanesini 1,5 ay suda tuttum ve nihayet filiz verdi. Yalnız dikkat edin de üst kısmı mumla kapalı olsun odunun, ben benimkinin üstteki odunun bilmeden sökp atınca neredeyse öldürüyordum. üstünü mumla kapatınca gene kendini topladı şimdi 4 filizi var ve her gün büyüyorlar, odun hala suda
|
3 Eklenti(ler)
Sevgili Selçuk Bey ve diğer yukka severler,
Selçuk Bey, dün bana dediğinizi yapıp oküçük odunu topraktan çıkardım. Resimlerinde de göreceğniz gibi hiç bir kök yok oduncukda ve üst kabuğu dökülmüş. Bunu bu şekilde mi koyayım suya, yoksa alttan kesipmi? Emin olamadım arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. |
Emy Kurumuş gibi sanki.. Odunu parmaklarınla sıkınca yumuşak mı sert mi? Ya da diğer odunlarla karşılaştır istersen.. Dibi çürümüş olabilir mi acaba?
Benim yukamın odununa benziyor.. Bendeki yumuşak.. Süs gibi duruyor toprağın içinde.. |
Sevgili selis ne çok sert (alt tarafından bahsediyorum) nede yumuşak bende anlayamadım...
Öylece duruyor. Sizin fikrinizi aldıktan sonra ne yapacağıma karar verecem. |
Emy eğer odun sertse herhalde hala yaşıyor demektir.. Selçuk Bey'in önerisi cepte duruyor denemekte fayda var.. Ben de deneyeceğim çünkü..
|
Sevgili Emy, bence de hala umut var o yukkada. Odunu alttan 1 kadar yukarıdan çapraz kesin ve 15-20 cm kadar suya koyun bir kavanoz içinde. Ben 3-4 günde bir suyunu değiştirdim ve arada bir gövdeyi de suya tuttum. Benim odunu tam 1,5 ay sabırla suda tuttuğumu tekrar hatırlatırım.
Benim odunun filizleri hergün muntazam 1-2 mm büyüyor. Buraya da bir resmini koyacağım. Odunla arada bir konuşup gayrete getirmeyi de ihmal etmein. Faydası oluyor:)) |
Hade bakalım ben zaten kesmiştimonu ve iki odunuda suya koydum. İnşallah benimkinin de filizlerini görürüm.
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar |
Ama bir detay var ki çapraz kesemedim.
Kesmesi çok zor oldu diyebilirim. |
Alıntı:
|
bende degenç bi yukka var ama tek odun . gerçi odun da denmez ona taze bi şey.. oyle uzayıp gidecek mi acaba kesmeli miyim ortasından? fikri olan var mı.. yarın resmini ekleyeceğim.
|
arkadaşlar bu yukka ise boyle uzayıp gidecekmi bir yerinden kesmeli miyim acaba? bir bilgisi olan yardım etsin lütfen. resim aşşağıda
http://img15.imageshack.us/i/092209154815.jpg/] |
Sayın Akon,
Boyu öyle uzayıp gidecektir; ancak, gövdesi de zamana bağlı olarak kalınlaşmaya başlayacaktır. Kalınlaşan gövdeyi, bahar aylarında budadığınızda, hem kalan gövde yeni yapraklar verecek, hem de kesilen uç kısımların -bir kaç parça halinde olabilir- yeniden köklenmesi mümkün olacaktır. Bu süreçleri garantiye alıp hızlandırmak için mikrosera yöntemini uygulamanızı tavsiye ederim. Keseceğiniz parça boylarını da tasarlayacağınız mikrosera boyutlarına güre ayarlamanız en mantıklısı olacaktır. |
cevaplar için teşekkürler sn antmen.
fakat mikrosera yöntemini nette araştırdım pek bir şey anlayamadım. neyse benim amacımzaten coğaltmak değil eğer kastınız buysa. odunsu bir gövdesi olsun yeterli 5 / 7 senedir bende ama cok yavas ilerliyor hepte yukarı dogru bende düşünmüştüm ki eeğr kafa kısmından kesersm eninede büyür .. |
Bitkimin sorunu ne?
2 Eklenti(ler)
aldıgım gün bitkiyi daha geniş bir saksıya alıp, topragını değiştirdikten sonra bitkimin formunda bozulmalar gözlemem oldu. gerçi sorunun bu olup olmadıgını da bilmiyorum, yeni bir ortam, uygun sıcaklık kosullarının saglanmamış olmasıda buna sebep olmuş olabilir. Sanırım verdigim bitki besinlerine bağlı olarak yapraklarındaki dalgalanmalar gitmiş gibi gözüküyor ancak yaprak uclarında sararmalar hala mevcut. Ne yapacagımı bilmiyorum, salonumun cok fazla güneş aldıgını söyleyemem ama hep aydınlık. su düzeyinide iyi ayarladıgımı düşünüyorum.
Fotograflarını ekleyip, konu hakkında görüşlerinizi rica ediyorum. |
yuccam ölüyor sanırım..
geçtiğimiz haftasonu yaklaşık 2 yaşlarında olan ve daha önce saksısını hiç değiştirmediğim yukkamın saksısını değiştirdim. İçinden bir kaç tane solucan çıktı. Yeni saksısına aldığımdan beri yapraklı soluyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
|
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Üyeleri bu denli ağaç ve çiçek hayatına önem veren insanlar olması karşısında şaşkınlığımı gizleyemiyorum.02.10.2009 tarihli mesajıma ve ölmek üzere olan yuccama gösterilen ilgiden dolayı herkese sonsuz teşekkürler.
|
Sevgili gamze1 öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Biraz alınganlık var mesajınızda ama eminim bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlarımız cevap verecektir. Bazen yardım istediğimiz bir konuda yanıt almamız uzun sürebiliyor.
Yukka konusunda tecrübe sahibi değilim fakat yeni saksısına ve saksı harcına alışma süreci yaşıyor olabilir bitkiniz. |
Bence de gamzecim, eğer saksıyı değiştirdikten sonra başladıysa solması, ona biraz zaman tanımalısın. Sonuçta bu zamanda saksı değişiminin riskli olduğunu da göz önüne almalısın değil mi? O yüzden biraz sabırlı olup, bitkini gözlemle bakalım. Toprağı kenarlarından iyice sıkıştırdığından da emin ol.
|
Toprağın havalanması ve besin maddelerinin döngüsü açısından solucan faydalı olabilir. Saksı değişiminden sonra, değişim sırasında zarar gören ya da zayıf düşen kök dallarının çürümemesi için hava sıcaklığına bağlı olarak bir süre su vermemek gerekiyor
|
Sümer 123 sizinki yukka değil, dracene ya da drakenya veya çiçekçilerin drasenya dedikleri... O çiçek çok güzel kokar
|
yukka bitkisini nasıl çoğaltabilirim
|
Alıntı:
Sayın Roseskin Ben çoğaltmak için ana gövdeden uzayan sağlıklı yan dallardan birini gövdeye yakın bir yerden kestim ve suya koydum köklenmesini bekliyorum bir hafta kadar oldu şimdilik bir gelişme yok. Kestiğim dalın odunsu kısmı yaklaşık 50cm kadar. Ancak umutluyum köklenecektir Allah'ın izniyle. Daha sonrası malum güzel bir saksıya bol besinli bir toprağa dikmek. |
Alıntı:
|
Yucca başlığında bu güne kadar
rostrata rigida linearis filifera carnerosana queretarpensis torreyi thompsoniana dan söz edilmemiş,mesajlar kısır döngü şeklinde hep durumu kötüleşen market yukkalarına ne yapılacağı şeklinde :) Bu konuda Sn.hamibasoğlundan yardım bekliyorum :) Özellikle yurt dışından bare rooted yani çıplak kök olarak gelen ve Türkiye'de oldukça tutulan bare rooted yucca rostrata hakkında. |
3 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Ankara'da tropik görüntüleri özlüyoruz. :)
-15 ve -20 yi gören yukkalardan örnekler ; Eklenti 113923 Eklenti 113924 Eklenti 113925 Eklenti 113926 http://www.highcountrygardens.com/ca...product/99536/ |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025