![]() |
saksı boyutu
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, fotoğraftaki yucca bitkim yaklaşık 8 yaşında... Benim gördüğüm kadarıyla sağlıklı bir bitkim var. Şimdiye kadar dikkatimi çeken, keyifsiz olduğunu gösteren bir belirti fark etmedim. Arada yaprak uçlarının kahveleştiği oluyor, makasla alıyorum, sanırım büyük bir sorun değildir? Özellikle sormak istediğim sorular ise:
1- Bitkimin yerden yüksekliği tam 1.5 metre. saksısı ise 35 cm çap ve 35 cm yüksekliğinde. Bu bitki için saksı boyu hala ideal midir, yoksa büyütmem mi lazım sizce? 2- Saksı toprağını tam 3 yıl önce değiştirmiştim, sonrasında arada toprağını havalansın diye bir çubuk yardımıyla karıştırmaya çalışıyorum ve üzerinde belirtilen zaman ve oranlara uyarak genel bir bitki besini veriyorum. Bunun dışında bakımı için yapmam gereken şeyler var mıdır? Saksı toprağını ne zaman tekrar tamamen yenilemeliyim? Açıkçası büyük bir bitki olduğu için -ki bu boyda da değildi- son değişim zamanı zorlandım ve gözümde büyüyor yeni bir değişim... Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025