agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Benjamin Kauçuğu (Ficus benjamina) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1957.htm)

özlem11 18-05-2009 13:37

Arkadaşlar benjaminimin dal kısmında tohuma benzer bir kesecik oluştu. Benjaminin tohumu varmıdır acaba? Her geçen gün büyüp olgunlaşıyor...

Lara Croft 18-05-2009 15:40

Benimki solmaya ve kurumaya başladı :( sanırım artık çok geç :( Taze yapraklar da dökülüyor :(

erbek_ 20-05-2009 09:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 424300)
Arkadaşlar benjaminimin dal kısmında tohuma benzer bir kesecik oluştu. Benjaminin tohumu varmıdır acaba? Her geçen gün büyüp olgunlaşıyor...

Merhaba,
Çok merak ettim, nasıl birşey ki? Foto ekleytebilirmisin? :rolleyes:

cello 20-05-2009 12:51

http://plantsarethestrangestpeople.b...0_archive.html
bu linktekine benzer birşey mi oluştu ?

özlem11 20-05-2009 14:03

En kısa zamanda resim ekleyeceğim.
Fizban mesajınızı yeni gördüm. Arkadaşım ben çok fazla filiz ve odunsu olmayan gövdeden dal aldım. 10 cm kadar. Alt yapraklarını temizledim 3 yaprak falan kaldı dalda. Ardından bardağa poşet bağlayıp delik açtım. Ve 3-4 günde bir suyunu değiştirdim. Normal ışık alan bir yere koydum. Bazen geç köklene bilir. Dalda çıkıntı olduysa muhakkak köklenecektir.

özlem11 20-05-2009 14:04

Cello evet aynından oluştu. Nedir acaba hastalık belirtisimi meyve tarzı birşeymi tohummu?

Orkun Kırcı 20-05-2009 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lara Croft (Mesaj 424399)
Benimki solmaya ve kurumaya başladı :( sanırım artık çok geç :( Taze yapraklar da dökülüyor :(

Tamamen hayat belirtisi kaybolduğunda bile birkaç ay düzenli sulama ve bakım ile tekrar yeşerdiğini biliyorum. Konuyu baştan sona sabırla okuyun sizinkine benzer sorunların aşıldığını göreceksiniz. Ama sabır gerekli. Benimki de tamamen yapraksız kalmıştı. 4-5 geçti şimdi neredeyse eski haline dönüyor.

özlem11 21-05-2009 15:57

Benimkinin sorunu nedir arkadaşlar....

fizban 21-05-2009 20:44

Teşekkür ederim Özlem.

Çıkıntı oldu ama kök salmadılar. Hepsi de çürüdü.

Bir yerde Hata yaptım.Haftaya tekrar deneyeceğim.Bu defa ağzına poşet bağlıyacağım dediğin gibi.

Sonucu yine paylaşırım.

özlem11 22-05-2009 12:39

İnşallah başarısınız ilk denememde bendede öyle olmuştu.

Lara Croft 25-05-2009 23:36

Benjaminin böcekli toprağı için tabletli ilaç aldık :D Sonucu burada paylaşırım :)

antmen 26-05-2009 08:19

Sonucu merakla bekliyoruz Laracroft.
Bu arada su rejimine dikkat etmeyi de unutmayın; zira zayıflamış bitkinin su tüketim oranı oldukça düşük olacaktır.

cello 29-05-2009 22:07

İşyerimdeki Benjaminde gövdede toprak hizasının 15-20 cm üzerinden çıkan kökler var. Bunlar toprağa ulaşıyor. Evdekinde böyle bir kök sistemi yok. Bunu ne şekilde yapabilirim ?

lalecan 31-05-2009 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fizban (Mesaj 427201)
Teşekkür ederim Özlem.

Çıkıntı oldu ama kök salmadılar. Hepsi de çürüdü.

Bir yerde Hata yaptım.Haftaya tekrar deneyeceğim.Bu defa ağzına poşet bağlıyacağım dediğin gibi.

Sonucu yine paylaşırım.

benim benjamini köklendirmede ikinci denememdi ve sonuç mükemmel, hem üç tane yeşil hem de iki tane alacalı benjamin köklendirdim. benimkilerdede çıkıntı oldu sonra kök saldılar poşet denemedim ama bardağa koyup üç güne bir suyunu değiştirdim.sonucu güzel sizinki de yakında köklenir umarım resimlerini eklerim sonra...

Lara Croft 01-06-2009 20:00

Böceklerden kurtulamadık çaresiz toprağını dökeceğiz, eğer başarabilirsem köklendirme çalışması yapacağım.

antmen 02-06-2009 16:00

Köklendirme için naylon ya da pet şişe ile mikrosera yöntemini denemenizi öneririm.

lalecan 03-06-2009 11:03

1 Eklenti(ler)
köklenen benjaminlerim.:p

maki01 05-06-2009 00:01

Arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen aşagıdaki mesajıma bakın. Sizlerden öğrendiğim bilgilerle yeni yeni kendine geliyordu. Bir hastalık ya da zararlı başladı gibi.
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=156
Teşekkürler

smrdlbz 09-06-2009 19:31

5 Eklenti(ler)
Merhabalar, uzun süredir almayı düşündüğüm alacalı benjamine nihayet dün itibariyle sahip oldum, evde saksısını değiştirirken içinden kocaman bir solucan çıktı bende hemen kendi üzerindeki toprakla saksıya koyuverdim. Toprağı basit görünüyor, su görünce hemen çamurlaştı sanki bitkinin kökleri hava almayacak gibi :confused: kökteki toprağı tamamen silkeleyip evdeki torf dan mı kullansam acaba:confused: bu toprak içime hiç sinmedi, sanki bitki böceklenecek ya da kökleri çürüyecek gibi geliyor.
Aşağıya resimlerini ekliyorum bu arada budama ya da şekil verme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

armasis 10-06-2009 11:56

Merhabalar benim benjaminim sanki yaprakları yanmış gibi sararmaya ve dökülmeye başladı,normal bir dökülme değil sadece bir dalı kaldı sağlam acaba ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz.

smrdlbz 11-06-2009 08:51

En kötü şey kararsızlıktır fikriyle çiçeğimim toprağını tamamen değiştirmeye karar verdim. Saksıya bol su döktüm, içinden hava kaparcıkları çıkmaya başladı meğer kocaman bir solucan daha varmış(çıngıraklı yılan gibiydi),toprağından ayırdığım çiçeğimi yeni saksısına koydum umarım herhangi bir sorun çıkmaz.

özlem11 11-06-2009 11:02

Smrdlbz bittkinize şekil verme konusunda en iyi fikir alacağınız ufak dalları suda köklendirip dibine ekmezidir. Emin olun aldığnız çelikler büyüyünce çok güzel bir görünüm olcaktır.
Armasis bitkiniz ya çok güneş alan bir yerde duruyordu ya da çok suladınız. Bakımı konusunda bilgilendirirseniz iyi olur. Ayrıca kaynayıp soğutulmuş su ile dallara püskürtme işlemi yapınız.
Gübreleme yapmıyorsanız yeşil yapraklı bitkiler için olanından veriniz.

armasis 11-06-2009 14:10

[.
Armasis bitkiniz ya çok güneş alan bir yerde **** çok suladınız. Bakımı konusunda bilgilendirirseniz iyi olur. Ayrıca kaynayıp soğutulmuş su ile dallara püskürtme işlemi yapınız.
Gübreleme yapmıyorsanız yeşil yapraklı bitkiler için olanından veriniz.[/QUOTE]

Teşekkür ederim.Özlem hanım geçen hafta saksını değiştirmiştim,galiba köküne zarar verdim.Her zamanki aralıkla suluyorum ama klimanın tam karşısındaydı galiba onunda etkisi var,menekşelerimde tomurcuk halindeyken kuruyor.Çiçeklerimde genel bir problem var.

özlem11 12-06-2009 10:30

Saksı değişiminden sonra yaprak dökmesi normaldir. Klima odada bulunması hem menekşelere hemde benjamine iyi gelmez. Çünkü kuru hava ve ani havadaki ısı değişikliği bitkilerinizi olumsuz etkiler. Fakat çiçekleriniz tam klimanın karşısında değilse nem sorununu menekşelerinizde dahil olmak üzere gün içinde 1-2 kez su püskürterek giderebilirsiniz. Benjamine bu aralar gübre, bitki besini vermeyiniz.

smrdlbz 14-06-2009 01:08

Merhaba, tavsiyenize uyarak içe dönük dallardan makasla dört tane kestim ve streç filmle kapladığım su dolu bardağa delikler açarak içine koydum, üç günde bir suyunu değiştiriyorum.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 442860)
Smrdlbz bittkinize şekil verme konusunda en iyi fikir alacağınız ufak dalları suda köklendirip dibine ekmezidir. Emin olun aldığnız çelikler büyüyünce çok güzel bir görünüm olcaktır.
Armasis bitkiniz ya çok güneş alan bir yerde **** çok suladınız. Bakımı konusunda bilgilendirirseniz iyi olur. Ayrıca kaynayıp soğutulmuş su ile dallara püskürtme işlemi yapınız.
Gübreleme yapmıyorsanız yeşil yapraklı bitkiler için olanından veriniz.

özlem11 15-06-2009 21:50

Bu şekilde en geç bir ayda belirtiler oluşur. 1 Köklenme belirtisi olduktan sonra sıkça su değişimi yapmanıza gerek yok. Köklendikten sonra iyice ekip saksıya poşet bağlayınız. Gölge bir yerede 1 hafta dursun. Ardından saksıay bağladığınız poşeti delerek yavaş yavaş odadaki hava uyum sağlamasını gerçekleştirin. 1 haftada bu şekilde delik poşetle dursun ardından tamamen çıkarın saksıda poşeti.

smrdlbz 17-06-2009 10:06

Selamlar, şuanda köklenme belirtileri var, kaynamış suyun ve bardağa kapattığım jelatinin çok faydası oldu. Saksıyı poşetlemekten kastınız, pet bardağa ektiğim anda bitkiyle beraber mi poşetlemek? Çok ilğinç bir detay :)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi özlem (Mesaj 445921)
Bu şekilde en geç bir ayda belirtiler oluşur. 1 Köklenme belirtisi olduktan sonra sıkça su değişimi yapmanıza gerek yok. Köklendikten sonra iyice ekip saksıya poşet bağlayınız. Gölge bir yerede 1 hafta dursun. Ardından saksıay bağladığınız poşeti delerek yavaş yavaş odadaki hava uyum sağlamasını gerçekleştirin. 1 haftada bu şekilde delik poşetle dursun ardından tamamen çıkarın saksıda poşeti.

dilruba_ 17-06-2009 20:17

2 Eklenti(ler)
Sizlerle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi binasında görüp hayran kaldığım benjaminin fotoğrafını paylaşacağım.

Faruk 18-06-2009 09:56

Benjaminin bu kadar büyük olanını ilk defa gördüm. Acaba nasıl bir bakım uyguladılarda bu hale geldi? Gerçekten çok güzel görünüyor...

irism 20-06-2009 10:14

Antmen,tekrar teşekkür ederim.
Ne yazık ki benim benjaminimin durumu gittikçe kötüye gidiyor :(
balkona güneş görmeyen bir yere geçirdim ama ne yaparsam yapim
yapraklarının dökülmesine engel olamıyorum.Öyle ki fısfıs yapacak yaprak kalmadı..:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025