![]() |
Malesef hala bir foto eklemediğiniz için durumunu gözümde canlandıramıyorum ama umarım kurtarabilirsiniz. Sanırım budama yaptım demiştiniz, çok fazla yerini değiştirmeyip, budamayla kurtarabilirsiniz gibime geliyor aslında, sulamasını kontrol altında tutarak. İyi şanslar
Alıntı:
|
Hemen kurumaz arkadaşım. Fısfısa devam edin...Canlanacaktır tekrar...
|
Çok özenli bir bakım olduğunu sanmıyorum. Aydınlık bir alanda direk güneş almıyor geniş bir toprak alanı var. Bir daha ki gidişimde ilgilenen kişiyi bulmaya çalışırım. :)
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba irism,
2 ay önce benim benjamin de çok kötü durumdaydı. Üzerinde hiç yaprak kalmamıştı. Boyu 2 metreyi gemişti ama yan dal yok denecek kadar azdı. Bu başlıkta öğrendiğim şeyleri uyguladım. Daha aydınlık bir yere, balkona taşıdım. Tepeyi budadım, kurumuş dalları kestim. Hayatımda ilk defa bir bitkiyi budamış oldum. Dokunmaya kıyamamışımdır hep ama yanlışmış. Gübre ve fısfısa devam ettim , hala ediyorum. Küçük bir kırmızı örümcek saldırısını da atlattı. Lütfen sabredin, eminim sizinki de yeşerecektir. Son durumu: Eklenti 88984 Eklenti 88985 Belki biraz daha budanması gerekiyor. Elimden bu kadarı geldi ama önerilere açığım. |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşımdan aldığım 2 adet minik benjamin çeliklerini birini suya,birinide toprağa diktim.Topraktaki hemen yapraklarını döktü,burdaki tavsiyelere uyup sürekli fısfıslıyorum..Umarım ikiside gelişirler..
|
Benjaminimin saksısı ona göre 4-5 kat büyük. Saksı kenarlarına zinnia elegance eksem sorun yaşar mıyız?
|
Çiçekten çiçeğe gezerken "evinizdeki bitkiler çocuklar için güvenli mi?" başlığına da yolum düştü ve tehlikesini hiç duymadığım bitkilerle karşılaştım. Özellikle "Aşk Merdiveni" ile ilgili yazılanlar ürküttü beni. Lütfen okuyun.
|
Arkadaşlar benjaminlerim öldü sanırım,ne sudaki,nede topraktakinde hiçbir hayat belirtisi yok.Acaba büyük,odunsu çelikler mi almalıyım ne dersiniz?
|
yesil benjamin (çelik)
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar hepinize selamlar
agaclar neti uzun bir zamandır takip ediyorum ama üye olmak bugüne kısmetmiş benjamin konusunu bayadır takip etmeme rağmen tedbir amaçlı sizlerden öğrenmek istediğim bazı konular var sırası ve zamanı geldikçe bunları soracağım aşağıda resmini verdiğim çelikleri suya alalı 1 ay oldu 3 günde bir suyunu değiştıriyorum ve göründüğü üzere kök salmaya basladı 2si ama bırı halen beyaz beyaz patlaklar var bunları nezaman dıkım yapmalıyım nekadar beklemem gerekır ayrıca ben bu 3 çeliği birbirine örerek veya sararak buyutmek ıstıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sıze mınnettar kalırım şimdilik bukadar görüşmek üzere herkeze saygı ve sevgilerimle:) |
Kökler tam belirginleştiği zaman ekiniz. Eğer örgü yapacaksanız dip dibe ekmelisiniz.Büyüdükçe bitkinizi örerek gençken örgüye alıştırırsınız. Daha önceki sayfalarda toprağa nasıl aldığımı bakımını yazmıştım. Örmek için birde alt yaprakları dalla büyüdükçe temizleyecesiniz.
|
Bence birazdaha köklenmeli bitkiniz...
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bunlar da benim çelikler. Adana'da kaldırımda yaşayan benjaminlerden almıştım. Torf, vermikulit ve perlit karışımıyla hazırladığım toprağa köklendirmeden diktim.Tek renk olan diğerine göre daha kolay tutuyor. Eklenti 93156 Eklenti 93157 |
benjamin örme
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Leo zamanı yok arkadaşım yani beyaz kökler 2 cm olunca ekiniz.
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar, resimdeki oluşum hakkında bilgisi olan var mı?
|
Kabuklu bite benziyor.
|
Aklıma gelen başıma geldi misali, ne yapmam gerektiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
|
Arkadaşlar,alacalı (beyazı çok olan)benjamin istiyordum,bulamadım ve bir arkadaşımdan farklı boyutlarda 3 tane çelik aldım,burdaki tavsiyelere göre uyguladım,kimisini suya koydum,kimisini toprağa diktim ama hepsi yapraklarını döküp teker teker öldüler!Bir yerlerde hata yapıyorum ama nerde?Teyzem düz yeşil benjaminin odunsu dallarını 10 gün suda bekletti,köklendirdi şimdi çok sağlıklı.Acaba alacalı yani beyazı çok olan benjaminlere daha farklı bir yöntem mi uygulanmalı?
Ayrıca ne yapı marketlerde,ne de çiçekçilerde beyazı çok olan benjamin göremiyorum,İstanbul'da bildiğiniz nerelerde bulabilirim? |
Alıntı:
|
Sevgili Züboli,mesajınızı okur okumaz baktım ama aynı duruyor,ne çürümüş,nede filizlenmiş!Nerdeyse 1 ay olacak,neyse artık biraz daha beklerim ,çürüme olursa atarım ama umarım filizlenir,çünkü çok hoş bir tür.Bunuda kaybedersem bulma şansım zor olur artık
|
Nisan veya mayıs gibi pazardan yaprakları alacalı benjamin almıştım. Aldığımdan beri bir tane yaprak çıkardı,ikincisi bir türlü açılamıyor ve kenarı sarardı. Ayrıca mevcut beş yaprağın en alttakilerinin iki yaprağının ucu ve arkası karardı. Neden olabilir?
|
2 Eklenti(ler)
İnternetten bulduğum farklı benjamin çeşitleri..
|
4 Eklenti(ler)
Ayrıca örgü modelleri..
|
Alıntı:
|
Sevgili Sdurul,kesinlikle size katılıyorum,özellikle en son fotoğraftaki çok başarılı..
|
Gerçekten çok güzel. Şekil vermek için köklere bağlama gibi teknik mi uygulandı?
|
benımkılerde de bu aralar yaprad dokumu hızlandı anlam veremedım.galıba bız bu ısı yapamıyoruz....
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025