![]() |
2 Eklenti(ler)
Bu gün bir bahçede gördüm. Bu hanım da begonyasını bahçeye atmış:)
Eklenti 475635 Eklenti 475636 Hem Narlıdere hayli serin olur İzmir geneline göre. |
benim komşum da bahçeye dikmişti begonyasını . kışın rüzgar alıyor yazında aşırı güneş hem de.
begonya da evrim geçirdi uyum sağlayabilmek için. yaprakları küçüktü ve kalınlaştı. daha açık bir renk haline geldi ve kısa boylu kalıp odunsu gövde yaptı :) (benimkinin kardeşi bu begonya) bahçe bana emanet edilince dayanamayıp saksıya ve içeri aldım bu sene onu. komşum gelince ne der bilmiyorum ama benim diyecek bir araba cevabım var. düşündüğümüzden daha dayanıklılar. |
Arkadaşlar bugün bir tane saksıda çilli begonya aldım ama yerine koyarken kırıldı kırılan yeri suya koydum size bir kaç tane sorum olacak.Kırılan çiçek ne yapmalıyım?Nasıl daha kolay köklenir?Ana gövdede bir tane göz var sürer mi? Şimdiden Teşşekür Ederim
|
Suyu kaynayıp soğumuş su olursa ve içine çeyrek aspirin atarsanız daha çabuk köklenebilir.
|
Saksısını beğenmediğim için bugün başka bir saksıya aktardığım minik begonyam yapraklarını aşağı salıverdi, Toprağını dağıtmamaya ve çok nazik davranmaya çalıştım ama neden öyle oldu anlamadım. Toparlanmazsa çok üzülürüm. Keşke kalsaydı yoğurt kabında:(
|
Yeni gördüğüm bir Begonyadan iki çelik aldım.
Birini vermikulite diğerini de renkli cam şişede su içinde köklenmeye aldım. Suyun içindeki köklendi, vermikulitteki de yeni yaprak çıkardı. İkisi yöntemi de başarılı olarak kabul ediyorum. Bu begonyanın benekleri çok minicik ve çok sık, büyüdükçe resmini yüklerim. |
Sayın Hira; begonyanız ne durumda?
|
2 Eklenti(ler)
Bu kayınvalidemin begonyası. Açmıyor diye şikayet edip duruyordu. Gücüne gitti sanırım. Bir açtı, pir açtı. Bu, çiçeklerini dökmüş hali.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar begonyayı çiçek açtırmanın bir püf noktasi var mı? Evdeki begonya güçlü yaprak çıkarıyor, güneş görüşü de güzel ancak çiçek yok. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
|
Arkadaşlar ben yarın çilli begonya Ekcem kaç numara saksıya ekmeliyim ? Nasıl topraga ekmeliyim torf'a eksem olur mu?
|
Alıntı:
|
Sayın hira Çelik ekeceğim 2numaralı saksıya dikmeyi düşünüyorum ama bizim buralarda temiz ve kullanışlı bahçe toprağı yok sadece torf'a eksem olurmu.birde tam köklenmedi eksem tutarmı
|
Sn. salihcan, çilli begonya çok nazlı bir çiçek değildir, şuan torfa dikerseniz bir sorun çıkacağını sanmam fakat uzun süreli kalamaz torfta, sağlıklı olmaz bence. Şu aşamada torfa dikebilirsiniz. Daha sonrası için güzel bir saksı harcı hazırlamalısınız. Saksı boyutunun çok fazla önemi yoktur.
|
Ben dikin derim. Yinede arkadaşlardan cevap bekleyin isterseniz. Daha evvel
yazılan mesajları beğenirseniz, arkadaşların dikkatini daha çabuk çeker mesajınız. Benim yöntem budur :D |
Alıntı:
|
Bay tömürcek cevabınızı yeni gördüm :( çiçegi torf'a ekecektim gittiğimde satıcı adam gübreli kestane toprağı var dedi onu aldım ektim umarım tutar :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İşte begonyalarım :)
|
1 Eklenti(ler)
2.begonyam
|
1 Eklenti(ler)
3.begonyam
|
1 Eklenti(ler)
4.begonyam
|
1 Eklenti(ler)
Son :rolleyes:
|
Oo zaten bi sürü çeliğiniz varmış:) ben olsam her yöntemi denerdim. örnek; Biri torfa, diğeri bahce toprağına, diğeri suda kalsın diye düşünürdüm. Kaybınız olsa bile mutlaka bir kaçı tutacaktır.
|
Bazılarıni hazır aldım :D sadece ikinci begonyayı ektim digerleri hediye geldi ( ekili ) ama tutmamış gibi :(
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim ilk ve tek göz ağrım:dilli: tuttuğu yüzünden okunuyor.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğimi tanıştırmak istedim. Fotoğrafı çeviremedim. Kusuruma bakmayın. Yalnız hala çiçeklenmedi. Açmasını nasıl sağlarım?
|
2 Eklenti(ler)
aşırı çiçeklenen çilli, paylaşılmaya değer buldum:)
|
Bitkileriniz çiçek açmıyorsa;
BİTKİLERİNİZ ÇİÇEK AÇMIYORSA;
Çiçekler olsun sebzeler olsun fazla sulandıkça daha çok gövde ve yaprak yaparlar ya da kök hastalığına yakalanır çürürler, Fazla su var olan çiçeklerin de dökülmesine sebep olurlar,suyunu birazcık azaltın sulama suyuna örneğin bir kaç saksı için bir göz damlası kadar fosforik asit katın ve sonucu bekleyin. Ve ya 1-2 gün dinlendirilmiş klorsuz Sulama suyuna Tatlı kaşığı Melas, bir çay kaşığı kadar humik asit ve fulvik asit ve de bir damla fosforik asit karışımı hazırlayın bir dolu iki boş olarak ya da ayda bir bu karışımı uygulayın.( bu karışımın oranlarını çiçek sayısına göre azaltır veya çoğaltırsınız, En azdan başlayın) fazla abartmadan bu uygulamayı sürdürün. bu şekilde hem kök gelişimi gövde gelişimi ve çiçek açtırmayı teşvik etmiş olursunuz. Doğabilecek olumsuzluklardan, sorumluluk oranları abartanlara aittir. :) zira ben diğer çiçeklerim de uyguluyorum bir sorun olmuyor. Çilli begonya mı yeni aldım üzerinde çiçeği ile birlikte, yer değişiminden dolayı çiçekleri döktü, balkonda duruyor (15:00 den sonra güneş görebiliyor), budayıp çelikle çoğaltma yoluna gideceğim. Bol çiçekli günler, sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025