agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   çilli begonya (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/17408.htm)

Muda 05-02-2020 12:41

Sn. Susususu;

02.02.2020 tarihinde foruma üye olmuşsunuz. İlk mesajınız 02-02-2020, 22:56 da olmuş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Susususu (Mesaj 1581229)
Merhaba size ulaşamıyorum

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1580929)
Begonyalarımın ince çillisi

Eklenti 702751

Güzel gelişti.

27-01-2020, 21:53 tarihinde sn. jezebelin yazmış olduğu mesajın altına yazmış olduğunuz mesaj

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Susususu (Mesaj 1581230)
Merhaba foruma yeni üye oldum sevgili Jezebel e ulaşamıyorum nasıl ulaşabilirim acaba çok da bu bilgisayar işlerinden de anlamıyorum konu ile

Aynı şekilde 28-01-2020, 16:57 sn. jezebelin yazmış olduğu mesajın altına
02-02-2020, 23:03'de mesaj yazmışsınız.

Yazdığınız her iki mesaj da sitedeki bir arkadaşımızın mesajlarının hemen altında tarih yazılı. Başka bir açıklama yok. Bir gün içinde giriş saatinizi bilmiyorum ancak gün tamamlanmadan ulaşamadığınızı yazmışsınız. Başka bir konu yok. Yazı yok.

Arkadaşımız 03-02-2020, 21:11'de mesajınızın altına yazarak cevap vermiş.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1581289)
Bu sitenin amacı bilgi paylaşmak.
Birileri birilerine ulaşsın diye kurulmadı.
Bilgi istiyorsanız açık forumda sorun.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1581290)
Bu sitenin amacı bilgi paylaşmak.
Birileri birilerine ulaşsın diye kurulmadı.
Yoksa adımıza ve adreslerimize ve telefonlarımıza ipini koparan ulaşabilir ;)
Bunu kesinlikle istemiyoruz.
Bilgi istiyorsanız açık forumda sorun.

03-02-2020, 21:16 yazmış olduğunuz ikinci mesajı farketmiş size değer vererek ancak biraz da alınarak ikinci mesajı yazmış.

Siz ise buna şu şekilde karşılık vermişsiniz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Susususu (Mesaj 1581385)
Jezebel hanım Açık adres ve telefon sormadım site çok karışık geldi ayrıca farkındaysanız yeni üye olduğumu yazdım sizin mesajları hep 3 veya 4 sene önce yazılmış gibi gördüm bilen arkadaşlar varsa üyeliğinizi sonlandırdıysanız boşuna mesaj atmamak içindi. Bu platform elbette bilgi almak veya paylaşmak için. ben şahsen zaten sizi tanımam daha başka ne olabilir ki siz ne sandınız ve kendinizi nerelerde görüyorsunuz anlamadım Ters taraftan bakmak bu olsa gerek Ayrıca ipini koparan ne demek hanımefendi. çiçek, bitki ve doğa sevgisi paylaşılan böyle bir platformda uslübunuz hiç hoş değil sadece burada olduğunuzu belirtmeniz yeterliydi bu kadar agresiflik neyin nesi çözemedim sadece yazılan bir cümle saçma yerlere gidiyorsa karşılıklı konuşmada neler yaşanır düşünmek istemiyorum iyi niyetle birşey soruyorsun olay bambaşka yerlere çekilmiş bunu görüyorum çok üzüldüm bitki sevgisi ve agresifliği yanyana koyamadım

Bu durumda agresif olan kim. Yazdığınız mesajları biraz daha dikkatli incelerseniz veya bir arkadaşınıza kendi yazdığınızı söylemeden okutup kim haklı derseniz size sizin haksız olduğunu söyleyecektir.

Bizim toplumumuza ne oldu ise bir anda sinirlenip hiç olmayacak şeyleri karşımızdakine söyleyebiliyoruz. Olayda büyütülecek bir şey yoktu. Özür dileyip sormak istediğimizi genelden söylemiş olsak olay kapanıp gidecekti. Arkadaşımızın üye olduğu tarihten bu güne kadar Mesajlar: 8,262 mesajı bulunmakta. Size mi cevap vermeyecekti.

Bu mesajları büyütmeden yanlış anlamadan dolayı özür dilesek ve silersek daha iyi olmaz mı? Hiç kimse kimsenin patronu veya eşi değil. Birbirimize bu şekilde konuşmaya hakkımız bulunmamakta.

nurgns 03-04-2020 20:23

çilli begonyam kendini saldı

merhaba, çilli begonya aldım nisan başında saksısını değiştirdim, kökü iyice topraktan temizleyip ektim fakat dört gün sonra bu hale geldi. su vermeyi unutmuştum ondan mıdır? yeni toprağına solucan gübresi de karıştırmıştım ondan mıdır? ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler

nurgns 03-04-2020 20:37

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurgns (Mesaj 1584836)
merhaba, çilli begonya aldım nisan başında saksısını değiştirdim, kökü iyice topraktan temizleyip ektim fakat dört gün sonra bu hale geldi. su vermeyi unutmuştum ondan mıdır? yeni toprağına solucan gübresi de karıştırmıştım ondan mıdır? ilgilenirseniz sevinirim teşekkürler

Fotoğraf ekledim, aldığımda dimdikti bu dallar:(

Mahmut Tebir 04-04-2020 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurgns (Mesaj 1584838)
Fotoğraf ekledim, aldığımda dimdikti bu dallar:(

Köklerdeki toprağı temizlemekle en büyük yanlışı yapmışsınız.

Çünkü köklerdeki kılcal kökler topraktaki besinleri emer siz toprağı temizlemekle bu kılcal kökleri yok etmişsiniz.
Bitki sudan çıkmış balığa dönmüş şu an.

Saksıyı büyütmek isterseniz toprakla birlikte saksıdan çıkardıktan sonra büyük saksıya alın ve etrafını yeni toprakla dolduracaksınız.

Şu an beklemekten başka çare yok. Yeni kılcal kökler oluşması lazım. Ama bitki yapraklarını dökecektir malesef. Bu devrede bitkiye fazla su vermeyin. Ama toprağıda fazla kuru tutmayın.

Eğer bitki bu evreyi atlatınca yeni yapraklar çıkacaktır.

nurgns 04-04-2020 00:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1584843)
Köklerdeki toprağı temizlemekle en büyük yanlışı yapmışsınız.

Çünkü köklerdeki kılcal kökler topraktaki besinleri emer siz toprağı temizlemekle bu kılcal kökleri yok etmişsiniz.
Bitki sudan çıkmış balığa dönmüş şu an.

Saksıyı büyütmek isterseniz toprakla birlikte saksıdan çıkardıktan sonra büyük saksıya alın ve etrafını yeni toprakla dolduracaksınız.

Şu an beklemekten başka çare yok. Yeni kılcal kökler oluşması lazım. Ama bitki yapraklarını dökecektir malesef. Bu devrede bitkiye fazla su vermeyin. Ama toprağıda fazla kuru tutmayın.

Eğer bitki bu evreyi atlatınca yeni yapraklar çıkacaktır.

Teşekkür ederim cevabınız için. Uzun çubuklar batırıp dalları bağladım ama yapraklar bile kendini salmış durumda ne yazık ki... İnşallah toparlar bekleyeceğim.

Simurg_Ankare 17-05-2020 16:29

1 Eklenti(ler)
Merhaba. Geçen hafta internetten üç tane salon bitkisi aldım. Üçü de minicik. Fotoğrafı çektikten sonra yerini değiştirdim. Çünkü pekçok yerde direkt güneş ışığını sevmediğini okumuştum. Yanındaki arkadaş echeveria onu da geçen yıl almıştım. Fotoğraf arkadaşı oldular. Selam ve sevgiler.

Gül Batur 09-06-2020 17:05

..............

4 Eklenti(ler)
Begonyalarım. İyi akşamlar.

erbek_ 27-11-2020 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurgns (Mesaj 1584845)
Teşekkür ederim cevabınız için. Uzun çubuklar batırıp dalları bağladım ama yapraklar bile kendini salmış durumda ne yazık ki... İnşallah toparlar bekleyeceğim.

Nasıl oldu bitkiniz, kurtarabildiniz mi?

hande sakarya 02-12-2020 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 1590630)
Begonyalarım. İyi akşamlar.

Merhaba Gül hanım,

Üçüncü fotoğraftaki begonya'yı nereden edindiniz? Çocukken salonumuzda vardı. Yıllardır bu cinsini aramaktayım ama imkansız bulamıyorum. Buna benzeyen maculata türü çok yaygın, bunu hiç satışını görmedim maalesef.

Batuhan Yılmaz 23-02-2021 23:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1581396)
Sn. Susususu;

02.02.2020 tarihinde foruma üye olmuşsunuz. İlk mesajınız 02-02-2020, 22:56 da olmuş.

27-01-2020, 21:53 tarihinde sn. jezebelin yazmış olduğu mesajın altına yazmış olduğunuz mesaj

Aynı şekilde 28-01-2020, 16:57 sn. jezebelin yazmış olduğu mesajın altına
02-02-2020, 23:03'de mesaj yazmışsınız.

Yazdığınız her iki mesaj da sitedeki bir arkadaşımızın mesajlarının hemen altında tarih yazılı. Başka bir açıklama yok. Bir gün içinde giriş saatinizi bilmiyorum ancak gün tamamlanmadan ulaşamadığınızı yazmışsınız. Başka bir konu yok. Yazı yok.

Arkadaşımız 03-02-2020, 21:11'de mesajınızın altına yazarak cevap vermiş.

03-02-2020, 21:16 yazmış olduğunuz ikinci mesajı farketmiş size değer vererek ancak biraz da alınarak ikinci mesajı yazmış.

Siz ise buna şu şekilde karşılık vermişsiniz.

Bu durumda agresif olan kim. Yazdığınız mesajları biraz daha dikkatli incelerseniz veya bir arkadaşınıza kendi yazdığınızı söylemeden okutup kim haklı derseniz size sizin haksız olduğunu söyleyecektir.

Bizim toplumumuza ne oldu ise bir anda sinirlenip hiç olmayacak şeyleri karşımızdakine söyleyebiliyoruz. Olayda büyütülecek bir şey yoktu. Özür dileyip sormak istediğimizi genelden söylemiş olsak olay kapanıp gidecekti. Arkadaşımızın üye olduğu tarihten bu güne kadar Mesajlar: 8,262 mesajı bulunmakta. Size mi cevap vermeyecekti.

Bu mesajları büyütmeden yanlış anlamadan dolayı özür dilesek ve silersek daha iyi olmaz mı? Hiç kimse kimsenin patronu veya eşi değil. Birbirimize bu şekilde konuşmaya hakkımız bulunmamakta.

İş güç yoğunluk derken uzun bir süredir foruma giremiyordum. Açıkçası bu mesajları görünce kimse alınıp gücenmesin lütfen ben kahkahalarımı tutamıyorum. Çok ilginç ama her konu başlığı altında birisi -özellikle yeni üyeler- Sayın Jezebel'den çelik istiyor ve hatta sanki Sayın Jezebel çelik dağıtıyormuş ve bir çelik dağıtma sırası yapmış gibi benide listenize ekler misiniz tarzında yazılar yazıyor. Bunu bana sorarsanız hem çok gülünç hem de çok rahatsız edici. Ben de bu forumda bir çok kez çelik istedim ama bunu genel olarak yazdım ve elinde budama fazlası olanlar sağolsunlar DM den ulaşıp benimle paylaştılar -ayrıca ucuz ve nadir bulunan türler- bende paylaştım ama taciz niteliğinde yazmak hoş değil bence yeni üyelere bir takım kısıtlandırmalar getirilmeli mesela kendini tanıtma bölümünden tnaıtmayanlar genel yazışmalara katılamasın DM atamasın gibi. Ayrıca kimseden de tek dal çeliği 250 ₺ olan Monstera Variegata veya çelik fiyatı 50₺ olan Begonia Maculata çeliği ahbap olunmadıkça istenmez.

Gülizarşen 01-04-2021 11:51

İki adet çilli begonya çeliğim oldu ne yapayım diye sormak için bu sayfaya ulaştım sonra baktım fazla sayfa yok okuyup ondan sonra sorarım dedim. Sormak istediğim tüm soruların cevabını önceden vermiş olan Jezebel, Merlict, AcemiFüsun, Kgrusan ve Salihcan arkadaşlara teşekkür ederim. Son derece aydınlatıcı anlatılmış.

ozkanabim 16-05-2021 16:52

çilek begonya, strawberry begonia, saxifraga stolonifera

https://youtu.be/5AoX5c8lb-w

çilek begonya, strawberry begonia, saxifraga stolonifera ile ilgili videom yukarıdaki linktedir

aras09 19-11-2022 14:29

Çilli begomyam canlanmıyor...

1 Eklenti(ler)
Eklenti 727265
Merhaba,
Şeker begonyayı rahat büyütünce bunu da alayım dedim ama tutmadı sanki. Yaprağını kıvırıyor, dik duramıyor. İki büyük yaprağı vardı, alıp suya koydum, onlarda da bir şey yok hala, 10 günü geçti. Ne yapmam gerekir? Yaprakları çizip toprağa koysam olur mu?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025