![]() |
Çöpe atılmış begonya
2 Eklenti(ler)
Bu begonyayı saksısıyla birlikte geçen yıl çöpte buldum hiç su verilmemiş tüm yaprakalrı kurumuştu ne olduğunu bile merak etmiştim sonra aldım toprağını değiştirdim ve saksısını yeniledim ve bu gün ilk çiçeklerini farkettim.
|
Sogut begonya cınar begonya cicekcilerde satılmıyor nerden ediniyorsynuz
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar bendekiler. Doğrudan güneş aldıklarında haşlanmış lahana gibi oluyorlar:) bende saklıyorum böyle duvar dibinde:)
|
Sagolun hira.burda ne semt pazarlarında gordum nede seralarda var.hic bir cicekcide sogut begonya cınar begonya vs yok malesef.cicekleri cok seviyorum duzenli dolasıyorum rast gelmedim
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yerini sevdi mi ne :)
Eklenti 526612 Ben de onu sevdim. Kış için aldığım yerde, üstüste belki ama rahatı iyi ;) |
arkadaşlar bana ağaç begonya ya da tırmanan begonya çeliği verebilecek olan var mı? şimdi tam mevsimi sanırım.
|
Böyle sağlıklı ve güzel bir begonyanın çiçeği nasıl olur acaba.Çocukluğumuzda kardeşimle annemin begonyasının çiçeklerini yerdik.Hafif ekşimsi ve lezzetlidir.Kadıncağız da çiçeklerin neden yok olduğunu yıllar sonra anladı.
|
1 Eklenti(ler)
İki yaşındaki begonyam balkonun ilk çiçeklenenlerinden oldu
Eklenti 541852 |
Bizse, varolan toplam 4-5 yaprağımızı kışla beraber döküp kuru bir dal olarak kaldık, Şu aralar yeni yaprak yapmaya başlıyoruz çok şükür. Henüz çiçek görmedim ben, belki küçük bir fide olduğu içindir. Bu yaz umutluyum :)
|
Benim Çilliler
Alıntı:
Dün saksı değişimi ve kök budaması yaptım. Yapraklarında solgunluk hatta kurumalar oluşmaya başlamıştı. Bayağıdır saksı bakımı yapmıyordum. Artık yeni kök oluşumları ve taze toprağı ile daha mutlu olacağına eminim :D |
1 Eklenti(ler)
Benim Çilli Kızımın saksısını değiştirdim, toprak ekledim.
Eklenti 542302 Çiçekten ziyade yaprağını seviyorum, uzasın, dallansın, serpilsin 😊 |
Alıntı:
Uzaması için derin saksılar kullanmaya gerek yok; çünkü begonya kazık kök yapmıyor. Yüzeysel saçak kökler oluşturuyor. Bu yüzden iyi bir toprak ile orta büyüklükte geniş bir saksı begonya için huzur verici olacaktır. Saygılar. :) |
1 Eklenti(ler)
*** benim beğonyam öldümü bilemiyorum ilk defa çiçek baktım. Çiçeğim neredeyse 3 metre uzadı çok sağlıklıydı fakat bahçeden toprak ekledikten ve evde boya yaptırdıktan sonra yaprakları yavaş yavaş soldu dallarının rengi değişti kurudu çoğu ve budaya budaya bir metre kuru bi dal kaldı ne yapmam gerek kurtarabilir miyim yardımcı olursanız sevinirim 😟
|
1 Eklenti(ler)
Bi resim daha 😟
|
Alıntı:
sanırım sizin begonya havasızlıktan bu hale gelmiş. Kesmeye başlayınca gövdenin sağlam olup olmadığını anlarsınız sağlam ise budamayı durdurup geri kalan bölümünü saksısı ile birlikte daha çok hava alacağı ortama çıkarmanız ve yeni yapraklar gelinceye kadar çok az miktarda sulama yapmanız gerekir. Ayrıca toprağını ve köklerini de kontrol etmenizde fayda var (Bahçe toprağından Toprak altı zararlılar bulaşmış olabilir : Nematodlar, Tel kurtları ,Bozkurtlar , Danaburnu vs…)resimde olduğu gibi bir durumla karşılabilirsiniz. http://www.bahce.gen.tr/wp-content/u...kokkanseri.jpg |
1 Eklenti(ler)
Sinbad bey çok teşekkür ederim cevabınız için. Kökün durumunu da yorumlar mısınız ben pek anlayamadım. Toprağını değiştireceğim ayrıca besleyici vitamin gibi bir şeylerde almayı düşünüyorum. Teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
İçi bu şekilde sinbas bey
|
Alıntı:
kolay gelsin. |
İlginize çok teşekkür ederim dediklerinizi becerebildiğim kadar yapmaya çalışacağım. İyi günler.
|
Begonya.
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim geçen yıl çelikten büyüttüyüm begonyalarım.
|
Çok güzeller güle güle büyütün sayın lipar76. Yalnız o 1. karedeki yaprak güzeli var ya çok fena bakıyor oradan, arkadakinin koruması gibi bişi ;)
|
Evet, yanlışlıkla ben onu da begonya türü sanmışım.
|
Böyle böyle öğreniyoruz değil mi çocuklar gibi düşe kalka, laf aramızda ben de arkadakini begonya sandım :)
|
Yanlışımı düzeltirsem daha iyi olur, ben en iyisi resmi kaldırayım...
|
Begonyalarınız çok güzel. Üsküdar'da edinebileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı acaba?
|
Arkadaşlar benimde bir çilli kızım vardı ama hep tek dL duruyordu içen acsda o tek daldan açıyor bende dün çıkardım baktım kökü nerdeyse çürümüş kestim bi gece suda bekleyip bugün aynı toprağa diktim durumu ne olur sizce
http://i.hizliresim.com/pg047J.jpg |
Alıntı:
|
suya koydum 1 gece bekledim sabah baktığımda iç orta kısmı kahverengi olmuştu cürüyor diye düşünüp hemen toplarığına oturtdum cıkartıp tekrar suya mı koymam lazım ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025